Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Boyunca Yardım

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Doğum Boyunca Yardım

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Boyunca Yardım

Bazen, doğumun uyarılarak baslatilmasına ihtiyaç duyulabilir.

Aşağıda sıralanan durumlarda doğumun hemen baslatilmasına ihtiyaç duyulabilir:

- Zarlarınız yırtıldığı halde doğum başlamamış ise

- Gebeliğiniz normal süresini aşmış ise (42 haftadan fazla)

- Gebeliğiniz kan basıncınızın yükselmesine neden olmuş ise

- Şeker ya da bir akciğer hastalığı gibi sağlık sorunlarınız varsa

- Koryoamnionit (Chorioamnionitis) (Fetus çevresindeki zarlarin iltihaplanması) varsa

Anne ve bebek için doğumun riskleri, gebeliğin devam ettiriltmesinden oluşacak risklerden daha düşükse doğum başlatılabilir. Doğumun başlatilması için kullanılan ilaçlar, iyi gitmeyen bir doğumu hızlandırmak için de kullanılabilir. Doğumun uyarılması bazı riskler taşır.

Özel bir nedene bağlı olarak yapılmalıdır.

Doğum, birçok yöntemle başlatılabilir. Bunlardan bir tanesi eğer yaparlar henüz yırtilmamışsa bunların yırtılmasıdır. Bu, vajen yoluyla yapılan bir muayene sırasında gerçekleştirilebilir. Normal bir muayene sırasında oluşan ağrıdan daha fazlasına sebep olmaz. Kadınların çoğu, zarlar yırtıldıktan sonra 12 saat içerisinde doğum sürecine girerler.

Doğumun başlatılmasının başka bir yolu da oksitosin kullanılmasıdır. (Oksitosin vücut tarafından yapılan tabii bir hormondur fakat burada kullanılan sentetiktir.) Oksit.osin, kasılmaların baçlamasını ya da daha güçlü olmalarım sağlar. Bir pompa sistemiyle verilen bu hormon, kolunuzdaki damar yoluyla vücudunuza verilmektedir. Pompa vücudunuza verilen oksitosin miktarım kontrol altında tutmaktadır.

Eğer rahim ağzı doğum için hazır değilse, doğum için yumuşaması ve açılması için gerekli adımlar atılabilir. Doğumun başlamasından sonra rahim ağzında oluşan değişiklikler "olgunlaşma" olarak adlandırılır. Rahim ağzının olgunlaşmasını sağlamak için en sık kullanılan yöntemlerden biri, bir enjektörle rahim ağzına jel enjekte edilmesidir. Jel prostoglandin adı verilen özel bir hormon içermektedir. Laminar adı verilen ince çubuklar kullanılabilir. Bu çubuklar rahim ağzına yerleştirilirler. Burada yavaş yavaş şişerek rahim ağzım genişletirler.

Yürüme, doğuma yardım edebildiği gibi kontrolünüzü hissetmenize de yardım edebilir. Eğer doktorunuz uygun görürse yürüyüş yapmaya devam edebilirsiniz. Zarlarınız yırtılmış ve fetüs doğum kanalının üst bölgelerinde ise yürümeme l isiniz.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
dating for married my boyfriend cheated on me quotes want my wife to cheat
my boyfriend cheated on me with my mom how to cheat with a married woman click
abortion pill where to buy click here surgical abortion process

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık