Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Anne Sütüyle Beslenme

 Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Anne Sütüyle Beslenme

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Anne Sütüyle Beslenme

Hemen hemen her kadın, bebeğin doğumundan sonra süt üretebilmekte ve bebeğmi başarıyla emzirebilmektedir. Emzirmeyi bütün kadınlar başaramayabilir. Her kadının kararında birçok faktör etkili olmaktadır. Hayat tarzı, istek duyma, yapı ve zaman bu faktörlerden bazılarıdır. Eğer bebeğiniz! mamayla beslemeye karar vermişseniz, bebeğinizi hala iyi bir şekilde besleyebilirsiniz. Eğer bebeğiniz! sadece damayla beslerseniz, birkaç gün sonra süt üretiminiz duracaktır ve daha sonra da emzirme şansınız (sadece bu bebek için) olmayacaktır. Bazı emzirme metotlarım mamayla beraber uygulayabilirsiniz:

ilk 6 saat için mama kullanmadan sadece emzirebilirsiniz. 6 hafta ya da 3 ay gibi kısa bir süre emzirmek ve daha sonra mamaya geçebilirsiniz. Şimdi ve daha sonra, mama desteğinde emzirmeyi deneyebilirsiniz.

ilk 3-4 hafta boyunca sadece emzirmeniz, süt üretiminizi düzene sokacağı gibi, hebeğinizin de hangi memeyi kullandığım karıştırmasını önleyecektir. (Mamayla beslenme ve emme, bebek için farklı tekniklerdir.)

Emzirme, bebeğinizin beslenmesi için tabii bir yoldur. Fakat pratik yapmayı ve öğrenmeyi gerektirir. Bütün anne ve bebekler emzirmeyi ve emmeyi hemen öğrenmektedirler. Bebeğinizin yeterince beslenip beslenmediği hakkında tereddütünüz varsa bunu doktorunuzla konuşabilirsiniz. Gerekirse doktorunuz sizi bir emzirme uzmanına sevkedebilir. Hastaneden ayrılmadan önce bölgenizde bulunan bir emzirme uzmanının telefonunu alabilirsiniz.

Aşağıda, emzirme hakkında sorulan bazı sorular ve cevapları bulunmaktadır:

- Göğüslerim çok küçük mü? Göğüslerin büyüklüğü önemli değildir. Bir kadının göğüslerinin ürettiği süt miktarı göğüslerin büyüklüğüne ve şekline bağlı değildir.

- Meme ballarım emdirme için hatırlamalı mıyım;' Meme başlarının şekli ve büyüklüğü emzirebilmeyi etkilemez. Meme başlarınız düz ya da içe kaçık da olsa yine emzirebilirsiniz. Gebeliğin son aylarında, meme başlarının dışa çıkıntı yapmasını sağlamak için plastik göğüs kabukları kullanabilirsiniz. Meme başlarım havaya ya da kuru sıcağa maruz bırakmanız da faydalı olabilir. Eğer meme başları dik pozisyonda ise, göğüsleri hazırlamaya gerek yoktur.

- Göğüsierim sarkacak mı ya da rahatsı; edici bir durum olacak mı? Emzirmenin kendisi göğüslerinizin sarkmasına yol açmaz. göğüsleriniz gebelikten ve emzirmeden sonra çok az oranda düşebilir. Fakat değişikliklerin çoğu yaşlanmayla ilgilidir. Her gebelikte yine de göğüsler süt üretmek için genişlediğinden dolayi bazı değişikliklere uğramaktadır. Göğüsler, gebelikte ve emzirme döneminde daha ağırdır. Artan bu ağırlık göğüsleri destekleyen bağların gerilmesine neden olur. Bunu önlemek için iyi destek sağlayabilen sutyenler kullanmalısınız.

- Şu ana kadar hiç emîirememişsem durumum ne olacak önceden doğum yaptığınız halde hiç emzirmemişseniz, bu şimdi de emziremeyeceğiniz anlamına gelmez. Önceden emzirmeyi denediğiniz halde başaramadıysanız şimdi bunu başarabilirsiniz. Bu konudaki tüm deneyimleriniz!, bir doktorla, doğum eğitimcisiyle, emzirme uzmanıyla ya da diğer emziren annelerle tartışabilirsiniz. Bazen emzirme tekniğiniz! değiştirmemz problemi çözebilir. - Doğumdan sonra ise ya da okula geri dönmeyi düşündüğüm halde emzirebilir miyim.' Evet. Bazı anneler günde birkaç ke: emzirdikten sonra bebeğin diğer besinlerine mamalarla devam edebilmektedirler. Bazı anneler, işe ya da okula gitmeden önce kendi sütlerin! bir şişede toplayabilmektedirler. Anne işte bile olsa çocuk bakıcısı bebeği bu sütle besleyebilmektedir. Kadınlar, evden' uzaktayken ya da işteyken sütlerin! bir şişede toplayabilirler.

- Gögüslerimden boşalttığım sütü nasıl saklamalıyım7 Sütünüzü steril bir bardakta ya da plastik bir kapta toplayarak 48 saat boyunca bir buzdolabında koruyabilirsiniz. Eğer daha uzun süre saklama ihtiyacı duyarsanız, düzenli bir dondurucuda 2-3 hafta ya da derin bir dondurucuda birkaç ay tutabilirsiniz. Donmuş sütü hemen akan suyun altına tutabilir ya da bir buzdolabında yavaş yavaş erimesini 1-ıekleyebilirsiniz. Uzun bir süre oda sıcaklıpında tutmayınız. Çok sıcak bir suyla buzu çözmeye çalışmayınız. Sütün buzu çözüldükten sonra gerekirse 24 saat kadar buzdolabında tutabilirsiniz.

- Bebeğim için yeterince süt yapabilecek miyim? Vücudunuzun ürettiği süt miktarı isteğe bağlıdır. Diğer bir ifadeyle bebeğiniz! ne kadar sıklıkla ve ne kadar süre beslediğinize bağlıdır. Günde 8- 12 bardak sıvı almanız, dengeli bir diyetle beslenmeniz ve yeterince istirahat etmeniz, süt üretiminin yeterince yapılmasına büyük katkı sağlayacaktır.

- Bebeğinim yeterince beslendiğim nasıl anlayacağım? Bebeklerin çoğu, gelişme ihtiyaçlarına bağlı olarak günde 10-12 defa emerler. Bebek doğduğunda ne kadar fazla kiloluysa o kadar sık ve ne kadar az kiloluysa o kadar seyrek emecektir. Bebeğin günde 6 kez bezini ıslarması ve bir kez de kirletmesi bebeğin iyi beslendiğim gösterir. Bebeklerin uyuma süreleri değişir. Bazı bebekler örneğin; eğer 4 saatten fazla bir süredir uyuyorlarsa uyandırılıp beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Herhangi bir tereddütünüz olduğu zaman çocuk doktorunuza ya da emzirme uzmanına durumu iletebilirsiniz.

- Eğer gögüslerimden birine herhangi bir nedenle ameliyatla doku porçası yerleştirilmişse yine emzirebilir miyim! Doku parçasının göğsünüzün neresinde yerleşcirildiğine bağlı olmak üzere emzirebilirsiniz. Bu durumda bebeğiniz; beslemek isterseniz doktorunuzla konuşmalısınız.

- Emzirme her kadın için uygun değildir. Bebeğe geçme ihtimali olan enfeksiyonlu kadınların (örneğin; AlDS'e sebep olan HIV'i taşıyanlar)ve ilaç kullananların emzirmemeleri gerekir. Eğer ilaç kullanıyorsanız kullandığınız ilaçların bebeği etkileyip etkilemediğin! doktorunuza kontrol ettirebilirsiniz. Sütünüzde bulunan çoğu ilacın miktarı, bebegi etkilemeyecek kadar düşüktür. Bazı kadınlar, emzirme boyunca, östroje11 hormonunun azlığına bağlı olarak rahatsız edici durum olan atrofik vajinit yaşayabilirler. Bu durumda bazı kremlerden faydalanılabilir.

- Mamayla besleme, emzirmeye göre daha fazla hazırlık yapmayı gerektirir. Her beslemeden önce kullandığınız herşeyi iyice temizi ve steril hale getirmelisiniz. Mamalar tarifede belirtildiği gibi aynen hazırlanmalıdır. Bebek için çok ağır ya da hafif mama uygun değildir. Mamayla besleme emzirmeye göre daha pahalıdır. Şişe, emzik, mama ve şişe fırçası gibi tüm parçaları satin almak zorundasınız.

- Elle sütün çıkmasını sağlamak için, meme ucuna doğru her göğsün etrafına eşit düzeyde masaj yapılmalıdır. Başparmak ve işaret parmağı meme uçundan 3 cm. uzaklıkta olacak şekilde, sütün çıkmasını sağlamak için bastırılıp gevşetilirler. Meme uçunu sıkmayınız. Çünkü bu durumda süt kanalları kapanacaktır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
how to tell if wife has cheated read here married men dating
online My girlfriend cheated on me when your husband cheats
abortion pill where to buy abortion fees surgical abortion process
redirect after effects of the abortion pill what is the procedure for an abortion
why do women cheat on their husbands cheat on your wife open

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık