Eğitim

Dershaneler Hakkında Kısa Bilgiler ..

DershaneLer hakkında kısa biLgiLer ..

FEM DERSHANELERİ FEM, Fırat Eğitim Merkezi dershaneler zinciridir. İstanbulda 2007 yılı itibariyle 46 şubesi Türkiye geneli 139 şubesi vardır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaygın biçimde şubeleri bulunmaktadır. Fem Dersaneleri Güven Dersaneler Birliği (Güvender)e bağlı bir kuruluştur. Dünyada bir ilkle internet üzerinden sanalofis'i başlatmıştır. Soru bankası olarak verdiği kitaplardaki soruların tümü çözümlü video olarak dershane konularına indeksli bir şekilde sanalofis.fem.com.tr adresinde yayınlanmaktadır. FİNAL DERGİSİ DERSHANELERİ Final Dergisi Dershaneleri (kısaca FDD), Elazığ'da kurulan bir illerarası dershaneler zinciridir. Final Eğitim Kurumları çalışmalarına 1980 yılında Anadolu'nun bir şehri olan Elazığ'da dört sınıf ve altı öğretmenle başladı. Kısa bir sürede gelişen çalışmalarıyla adını tüm ülkede duyurdu. İlk illerarası şubesini Malatya'da açtı.[1] 1987 yılında çıktığı günden itibaren Türkiye'nin en yüksek tirajlı ü...Devamını Oku »

2014 Yarı Yıl Tatili Nasıl Değerlendirilmeli?

2014 yarı yıl tatili nasıl değerlendirilmeli?

Karneler alındı, iki haftalık yarı yıl tatili başladı. Çocuğumuzun bu iki haftalık tatili en verimli şekilde değerlendirmesi için neler yapabiliriz? Sömestr boyunca nelere dikkat etmeliyiz? Sömestr tatili yaklaşırken hemen her anne babayı tatlı bir telaş sarar. İki hafta sürecek olan bu tatil döneminde çocuklarının hem eğlenip dinlenebilmeleri, hem de okula tekrar uyum sağlayabilmeleri için nasıl bir yol izleyeceklerini düşünürler. Anne babalara sömestr tatilinde çocukları için ne tür programlar yapmaları gerektiği konusunda önerilerde bulundu… İşte tatilinizi zenginleştirecek öneriler! Spora yönlendirin Spor, fiziksel sağlığa olan önemli faydalarının yanı sıra çocukların yaratıcılığını geliştiriyor ve sorumluluk duygusu kazanmalarına katkı sağlıyor. Sömestr tatili, çocuğunuzun spora başlatması için güzel bir fırsat olabilir. Çocuğunuzun; yaşı, ...Devamını Oku »

Yarıyıl, Sömestr Tatili İçin Çocuk Aktiviteleri

Yarıyıl, Sömestr tatili için çocuk aktiviteleri

31 Ocak-11 Şubat tarihleri arasındaki sömestr tatilinde çocuklarınıza eğlenceli ve eğitici aktiviteler yaşatmaya ne dersiniz? İşte müzikalden sinemaya, atölyeden kayağa en güzel yarıyıl programları. Sömestr tatiline sayılı günler kaldı. Çocuklarınıza muhteşem bir yarıyıl tatili sunmak isteyen ebeveynler için aktivite önerilerini şimdiden hazırladı. Şimdiden biletlerinizi almanız, yerlerinizi ayırtmanız ve son dakikaya bırakmamanız için sizlere en keyifli aktiviteleri bir araya getirdi. 31 Ocak-11 Şubat tarihleri arasındaki sömestr tatiliniz için müzikalden sinemaya, atölyeden kayağa; çocuklarınız için hem eğitici hem eğlendirici yarıyıl aktiviteleri! Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali Disney sevilen kahramanları, Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali adlı yepyeni bir gösteri ile İspanya'da yapılan Dünya Prömiyerinin ardından ilk kez Türkiye’de! Mickey Mouse ve arkadaşları, bu ...Devamını Oku »

Yarıyıl, Sömestr Tatili Neler Yapılabilir ?

Yarıyıl, Sömestr Tatili Neler Yapılabilir ?

Çocuğunuzun karne notları başarılı olsa da olmasa da, yarı yıl tatilini onun için en verimli hale getirmek için bunlara dikkat! “2 hafta sürecek tatil boyunca çocuğum derslerinden uzak kalacak mı, tatili sadece oyun oynayarak mı geçirecek ya da tatil dönüşü uyum problemi yaşayacak mı?” gibi endişeler sömestr tatilinin yaklaştığı bugünlerde birçok anne babanın kafasında… Çocuğunuzun karnesi başarısız bile gelse, çocuğu suçlamak yerine birkaç tedbir alarak yarı yıl tatilini çocuğunuza en verimli olacak şekilde geçirmeniz mümkün! Çocuğunuzun dinlenmesini sağlayın Sömestr tatili her ne kadar karnedeki kırık notların düzeltilmesi olarak görülse de bu dönemde çocuğun dinlenmesi de önem kazanmaktadır. Eğitimciler, yarıyıl tatilinde öğrenciye ağır ödevler vermekten kaçınmalı, öğrencinin dinlenerek yeni dönem...Devamını Oku »

Yarıyıl Tatili Ne Zaman 2014 (Sömestr- 15 Tatil)

Yarıyıl Tatili Ne Zaman 2014 (Sömestr- 15 Tatil)

15 Tatil ne zaman 2014 ; 16 Eylül 2013 tarihinde açılan 2013-2014 öğrenim döneminin 15 tatili 24 Ocak 2014 Cuma günü karneleri alacaklar ve 24 Ocak 2014 Cuma günü ile 10 Şubat 2014 arasında yarıyıl tatiline girecekler. Yarıyıl tatilinin iyi bir değerlendirme ve dinlenmenin ardından 2. öğrenim dönemi 10 Şubat 2014 Pazartesi günü başlayacak ve 13 Haziran 2014 Cuma günü sona ermesi beklenmektedir. 2013 - 2014 Yarıyıl Tatili 15 Tatil Ne Zaman Başlıyor (Sömestır Tatili) Uzun bir eğitim öğretm döneminin ardından yarıyıl tatilinin ne zaman olacağını merak eden öğrenciler "yarıyıl tatili ne zaman? 15 tatil ne zaman başlıyor? sömestır tatili ne zaman?" gibi soruları sormaya başladı... Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı olan Nabi Avcı 2013-2014 Eğitim Öğretimin ilk yarıyı 24 Ocak 2014’te yani Cuma günü sona ereceği bilgisini kamuoyuyla paylaştı. Öğrencilerimiz 24 Ocak Cuma günü geldiğinde ilk yarıyıl karnele...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık