NLP

Nlp(Modelleme)

NLP(Modelleme)

NLP yöntemleri en mükemmel psikoterapistlerin müşterileriyle kurdukları 'Başarılı İletişim' modellerinin incelenmesiyle geliştirilmiştir. Virginia Satir'in iletişim modelini inceleyen Bandler ve Grinder; Satir olmamışlardır. Erickson ve Perls'in iletişim modellerini incelediklerinde, Erickson ve Perls olmamışlardır. Sadece nasıl onlar gibi düşünebileceklerini öğrenmişlerdir. Onları 'modellemişlerdir' Sonra bu düşünme modelini NLP'ye uygulamışlardır. TANIM: "Modelleme, bir insanın bir görevi ya da işi mükemmel bir şekilde başarmasını sağlayan 'düşünceleri' ve 'aksiyonları' anlama sürecidir." Çocuklar davranış modellerini geliştirirken çevrelerindeki insanları modeller ve çok şey öğrenirler. çocukların, ailelerin deki kişilerin ilgi ve hobilerini paylaşmaları, hayret edilecek bir şey değildir. 'Taklit etmek en samimi dalkavukluk biçimidir' diye bir deyiş vardır .İnsanlar gerçekten hayranlık duydukları insanlara benzemek isterler. NLP size 'bir başkası olmanızı' teklif etmiyor. Sadece baş...Devamını Oku »

Nlp(Çapalar)

NLP(Çapalar)

ÇAPALAR (Tepki uyandıran uyaranlar) NLP terminolojisinde bir 'çapa', belirli bir tepki uyandıran herhangi bir uyarandır. Bu uyaran, bir yangın alarmının sesi gibi pratik bir şey olabilir ve şu anlama gelir: 'Her ne yapıyorsan bırak ve hemen dışarıya çık?' Ya da duygusal bir şey olabilir. Örneğin, sizi mutlu eden ve size değer veren bir sevdiğiniz kişinin fotoğrafına bakmak sizi etkiler ve tepki uyandırır. Çapaların gücü sizin 'bağlantı kurma' ve 'çağrışım yapma' gücünüz .ve beceriniz üzerine temellenir. Bir kere kurulduğunda, 'tepkiler' her seferinde otomatik olarak işlemeye başlar ve sizin için yararlı ya da zararlı olur. Yararlı Çapalar 'Güven duygusu', enerji ve 'Yaratıcılık' gibi kaynaklarınızı harekete geçirirler. Zararlı çapalar ise 'depresyon', 'hayal kırıklığı' ve 'uyuşukluk' gibi halleri harekete geçirirler. 1. Hangi İşler Size Uygun: Bir sunuş konuşması yapmak ya da bir takım brifingi vermek zorundaysanız ve bu sizi sinirlendiriyor gerginleştiriyorsa (ya da başka bir şey yapm...Devamını Oku »

Nlp(Alt Sistemler (Alt Sistemlerin Farkları))

NLP(Alt Sistemler (Alt Sistemlerin Farkları))

Şu anda yaptığınız şey, ister haz verici olsun ister olmasın, 'bir durum hakkında düşünme yöntemi' elde etmektir. Hatırladığınız bir olay ya da deneyim, "olmuştur" ve 'değiştirilemez' diye basit bir şekilde kabul ediyor olabilirsiniz. Kötü deneyimlerinizi tekrar tekrar anımsayarak, bu pis sulu çamurda yatıp yuvarlanarak, yaşamınızı etkilemesine izin vererek neden zaman harcıyorsunuz? NLP yöntemlerini uygulayıp, alt sistemlerinizi değiştirerek, düşüncelerinizin anlamını ve etkilerini değiştirebilirsiniz. Bu yöntemi uygulayarak, her türlü göreve yaklaşımınızı değiştirebilirsiniz. . Sizin Alt Sistemleriniz şunları kapsar: 1. Görsel Alt Sistemler: Rengi: Siyah/Beyaz/Parlak Parlaklığı: Solgun/Parlak Açıklık: Donuk ve Puslu/Keskin ve Odaklanmış Boyut: Gerçek Boyutundan Küçük/Büyük Çerçeveli ya da Panoramik Konumu: Önde/ Bir Yanda/ Arkada Açıklık: Bulanık/ Odaklanmış Katılımcı (Kendi gözleriyle gören) yada Dışarıdan bakan (Resme bakan) 2. İşitsel Alt Sistemler: Volüm: Yüksek/Alçak Sözler yada...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerplojik Düzeyleri (Çevre Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerplojik Düzeyleri (Çevre Düzeyi))

Çevre düzeyi, sizin dışınızda olan her şeyi kapsar. Nerede olduğunuzu, birlikte olduğunuz insanları, evinizi, işinizi, çevrenizdeki her şeyi. Çevre düzeyinde, şu sorunun cevabını irdeleyebilirsiniz: "Siz nerede ve kiminIesiniz?" A. Bireysel Uygulamalar: Nerede yaşadığınız, nerede yaşamayı seçtiğiniz, 'Kimliğiniz' tarafından etkilenir. Eğer taşınmak zorunda kalırsanız, 'okullar', 'kamu taşımacılığı', 'yeşil alan', 'dostlara uzaklık' gibi Çevre Düzeyi faktörlerini değerlendirmelisiniz. Nerelere gittiğiniz ve toplumsal seviyede neler yaptığınız da Çevre. Düzeyinde değerlendirilir. B. Profesyonel Uygulamalar: Rahat ve güvenli bir işyerinde çalışıyor olmanız, iş hayatınızı ve tatminkarlık duygunuzu etkileyecektir. Şirket uygulamaları açısından şunları değerlendirmelisiniz: kimlerle yemek yiyorsunuz, kimlerle işbirliği içinde çalışıyorsunuz, etkinlikleriniz büro sınırlarının dışına çıkıyor mu yoksa çıkmıyor mu? Birçok kişi eger iyi ilişkileri ve çalışma arkadaşları varsa, çalıştığı yer daha ...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Davranışlar Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Davranışlar Düzeyi))

Sizin davranışlarınız, yaptığınız şeylerdir, söylediğiniz şeylerdir ve çevrenizde gözlemlediğiniz ya da duyduğunuz şeylerdir. Davranışlarınız sizin becerilerinizin, inançlarınızın, değerlerinizin, kimliğinizin ve manevi bağlantılarınızın dışsal temsilidir. Davranışlar düzeyine bu çok önemlidir. Eğer ulaşmayı amaç edindiğiniz bir 'sonuç' ya da hedefiniz varsa, sizi oraya ulaştıracak aksiyonları düşünmeniz ve bilmeniz çok yardımcı olacaktır. Bir Çin atasözü şöyle der: 'Uzun yolculuklar ilk adımla başlar'. Davranışları çevremizdeki Rol Modellerinden kopya ederek kolayca öğrenebiliriz. Modelleme konusu 'anahtar NLP becerilerinden' biridir ve NLP dünyasının büyük bölümünde kullanılır. Bu Modelleme konusunu geliştiren Bandler ve Grinder, başarılı psikoterapistleri 'en iyi yapan' özelliklerin ve davranışların neler olduğunu araştırmışlardır. Davranışlar düzeyinde, şu sorunun cevabını araştırabilirsiniz: "Ben ne yapıyorum?" A. Bireysel Uygulamalar: Kişisel olarak ve yaptığınız işlerle bağlantı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık