NLP

Nlp Ve Kısa Tarihçesi

NLP Ve Kısa Tarihçesi

NLP Ve Kısa Tarihçesi Nöro Linguistik Programlama (NLP), beynin ve zihnin çalışma sistemlerini inceleyerek, düşünme, dil ve davranış süreçlerini araştıran ve vardığı sonuçlarla kişilerin hedeflerine ulaşmalarını sağlamak üzere şahısların özgün zihin haritalarını yine kendilerinin oluşturmasına katkıda bulunan etkili teknikler bütünüdür. Hedefe ulaşmak için gereken mükemmelliği irdelemenize ve yeniden oluşturmanıza imkan sağlayan bir yöntemdir. NLP, düşünme, dil ve davranış süreçlerini araştırarak, hedeflere ulaşmak için bu unsurların en etkin kullanımını öğreten bir çalışma sahasıdır. Bu süreçler, kişide doğal olarak bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde yerleşmiş olabilir. NLP, başarıya (başarıdan kastedilen, herk...Devamını Oku »

Nlp İle Değişimi Yakalamak

NLP İle Değişimi Yakalamak

NLP İle Değişimi Yakalamak Her insan içinde var olan potansiyeli, yetenekleri, gücü kullanabilme şansına(!) erişmek ister, en azından erişmek istediğini söyler -parmağım oynatmak için çaba göstermese de. Kişinin NLP denilen büyülü yöntemi öğrenmesi ve uygulaması ise yaşamım şans ve tesadüflere bırakmak yerine, kendi istediği biçimde yaratma ve inşa etmeyi seçmesi yani kendi yaşamının sorumluluğunu üstlenmesi anlamına gelir. Neuro-Linguistic Programming sözcüklerinin baş harfleriyle anılan NLP'yi Duyu-Dil Programlaması olarak çevirebiliriz. NLP hem bilimdir, hem sanattır. NLP bilimdir. Bilim nesnel deneyimlerin sistematik doğasını inceler. NLP öznel deneyimlerin sistem...Devamını Oku »

Nlp Düşünce Ekolleri

 NLP Düşünce Ekolleri

NLP Düşünce Ekolleri Bilgi ve pratiği NLP kadar çeşitli olan herhangi bir alanda olduğu gibi bu alanda da yavaş yavaş farklı düşünce ekolleri ortaya çıkmaktadır. Terapi Çoğu pratisyenin terapi ve rehberlik alanında tahsil yapmışlardır. Bu teknikleri tipik sağaltıcı doktor-müşteri/hasta ilişkisi içinde değişim araçları olarak kullanırlar. Canlı seminer ve terapist-müşteri söz alışverişlerinin birebir metinlerinden oluşan NLP üzerine pek çok kitabı okuduktan sonra bunun farkına varacaksınız. Bunlar, sadece okurun aynı tahsilden geldiğini ya da konuyu öğrenme ama...Devamını Oku »

Nlp'Nin Kökeni Ve Gelişimi, Nlp'Nin Tarihçesi

 NLP'nin Kökeni ve Gelişimi,  NLP'nin Tarihçesi

NLP'nin Kökeni ve Gelişimi NLPGregory Bateson (antropolog), Noam Chomsky (dilbilimci) ve Alfred Korzybski (dilbilimci), Milton Erickson (genelde modern hipnozun babası olarak bahsedilir) ve belli dereceye kadar başka pek çok kişinin fikirleri üzerine kurulmuştur. Richard Bandler ve John Grinder 1970'lerde bu fikirlerin bazılarım geliştirip sentezledi ve "Neuro Linguistic Programming" (Sinirdili Bilimi Programlaması) terimini, geçerli kısaltmasıyla NLP'yi kurdular. GrinderDevamını Oku »

Nlp'De Büyüme Evresi

NLP'de Büyüme Evresi

NLP'de Büyüme Devresi… Kurucular ve ilk NLP takipçileri NLP'nin gelişimim çok iyi belgelemişlerdir. Yeni bir okuyucuysanız sonunda bu size de ulaştı. Tecrübeli bir okuyucuysanız ilk gelişimine zaten katkıda bulunmuşunuzdur. NLP daha kalıcı olmayı vaat ederek Amerikan icadı diğer hareketler gibi California'dan çıkıp dünyanın dört bir yanına yayıldı. Yaklaşık bir çeyrek yüzyıl sonra bu ilk devre gelişimin özelliklerini sürdürdü ve NLP<...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık