NLP

Nlp'Nin Abc'Si

NLP'nin ABC'si

NLP'nin ABC'si Genel anlamda NLP şunları kapsar; • İletişim • İçsel deneyim • Dilin etkileri • Üstün davranışı biçimlendirme • Beynimizi nasıl kullanırız NLP denince insanların aklına sıklıkla değişim teknikleri gelir. Aslında teknikleri yalnızca NLP’nin bir modelleme süreci sunan ürünlerini simgeler. Çoğu tekniği NLP model, öznel deneyimi bir yapı ya da kişisel gerçeklik haritası olarak depolayıp kodlamak için genelleme, anlamı kaydırma ve anlamı saptırma gibi eylemler tarafından süzülen duyumsal girdileri-görüntüler, sesler ve hisler tanımlar. NLP kişinin algısal haritasını biçimlendirir. Dahası NLP modeli psikolojik yaklaşımlar gibi onanma değil pozitif değişim ya da üretime odaklanır, ...Devamını Oku »

Nlp'Nin Doğası

NLP'nin Doğası

NLP'nin Doğası NLP sinir-Dili Programlamasıdır (Neuro-Linguistic Programming). Başlarda göz korkutucu gelse de NLP terimine ait Unsurlar ayrı olarak ele alındığında ne anlama geldiğini açıklamak çok uzun sürer. 'Neuro zihin ya da beyin, merkezi sinir sistemi ve özellikle hissettiğimiz, gördüğümüz, işittiğimiz, tattığımız ve kokladığımız duyguları ifade eder. Bunlar sayesinde dış dünya ile iletişim kurarız. Hafıza ve hayal gücü de iç kişiliğimizle iletişim kurmamızı sağlar. 'Linguistic' iletişim için olduğu kadar düşünceler için de önemli bir ...Devamını Oku »

Nlp'Nin Anlamı

NLP'nin Anlamı

NLP'NİN ANLAMI İngilizce "Neuro Lingustic Programming" ifadesinin baş harfleri alınarak kısaca NLP olarak adlandırılmıştır. Beyin (neuro); çünkü ortaya koyduğumuz her davranış ve düşüncenin kaynağı Sinir (Beyin) Sistemidir. Duyu organlarımızla algıladığımız şeyleri beynimizde nasıl işliyoruz ve bu mesajlar bizim davranışlarımızı nasıl oluşturuyor? Beyin ve vücut mükemmel bir sistem ve aralarındaki ilişki NLP'nin çıkış noktasını oluşturmaktadır. Devamını Oku »

Nlp Nedir?

NLP Nedir?

NLP NEDİR? NLP, 21. yy.'in başarı olgusunun yeni teknolojisidir. NLP mükemmellik sanatıdır. NLP kişinin istediklerim elde etmesine imkan veren bir düşünce, uygulama ve davranış tarzıdır. NLP sonuçlara odaklanır. NLP, sahip olduğu sistemler yardımıyla, istenilmeyen ...Devamını Oku »

Nlp İle Korkular Kurtulmak

NLP İle Korkular Kurtulmak

En büyük korkun “korkmak“ olmalıdır. Tehlike, her türlü gelişimin, iyileşmenin ve değişimin daha başlangıçta önünü keser. Hedeflerimize ulaşmamıza engel olur, hatta hedef belirlememize bile izin vermez. Yeni ve özgün bir şey yapmak, bir şey üretmek söz konusu olduğunda içimizi bir korku, bir şüphe sarar. Bilinmeyenle karşılaşmaktansa, kötü de olsa her şeyi eski halinde bırakmak daha kolay gelir insana. Bundan dolayı de yeniliklere hep direnç gösteririz. Vehamet belki de bizim hep yol dostumuz olacaktır. Önemli olan değişiklik isteğinin korkudan baskın çıkmasıdır. Nlp’ deki amaç bunu başarmaktır; isteklerimizin korkularımızdan daha güçlü olmasını sağlamak… Her yeni atılımda içimizi biraz vehamet, biraz şüphe ve coşku karışımı bir duygu kaplar. Bu duyguyu denetim etmek bireyin kendi elindedir. Fert bu duyguların kararlarını yanıltmasına ve aklını kullanmasına engel olmayacak şekilde mesafe koymalıdır. Aksi takdirde korku biz...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık