NLP

Nlp Hakkında Bilgi

NLP Hakkında Bilgi

NLP, mükemmellik ve kaliteyi inceler. Göze çarpan kişi ve organizasyonların bu göz alıcı sonuçları nasıl elde ettiklerini araştırır. Bu metotlar diğer insanların da aynı ya da benzer sonuçlara ulaşmaları için onlara öğretilebilir. Bu sürece modelleme adı verilmektedir. NLP en iyi iletişimcileri incelemiş ve insan iletişimindeki sistemsel yapıyı kurmuştur. Mükemmel insanları modelleme yolu ile pratik araç ve metotlar geliştirmiştir. Bu araçlar iş dünyasında, işe alma, eğitim, satış, müzakere ve yönetimde; iş dünyası dışında ise eğitim, hukuk ve spor alanlarında kullanılmaktadır. Bununla birlikte NLP sadece teknik ve araçlardan ibaret değildir. NLP, merak, keşif ve eğlence çerçevesi üzerine kurulu bir düşünme biçimidir. NLP, modelleme yapmak için öznel deneyimlerimizi nasıl yapılandırdığımızı, değerlerimiz ve inançlarımızın neler olduğunu ve duygularımızı nasıl yarattığımızı araştırır. Deneyimlerimizin sonucunda iç dünyamızı nasıl yapılandırdığımızı ve ona nas...Devamını Oku »

Nlp Eğitimi

NLP Eğitimi

Anlama yeteneğimiz ile bilincimizin kapsamı içinde olan bütün algılar, beynimize sinir uçları aracılığı ile ulaşır. Dil ise, gerek düşüncelerimizi denetlemede, gerekse diğer insanlarla iletişimimizde çok önemli bir rol oynamaktadır. Beynimiz, bunların sonucu olarak kişisel tavırlarımızı bir bilgisayar gibi programlayarak hayata geçirir. Her insan, anlama, düşünme, yorumlama ve davranma yeteneği ile mükemmel olma ve gerçekleştirmek istedikleri hedeflerine ulaşma yönünde çaba sarf eder. NLP, gözlenebilir ve gözlenemeyen davranışlarla sınırlıdır. Görülebilir davranışlarımızın yanı sıra düşünce biçimimizi, yani tüm deneyim ve eylemlerimizi kontrol eden zihinsel süreçleri de içerir. İnsanın motivasyonunun tüm yapısıyla ilgilenerek, bir davranışla sonuçlanan düşünce süreçlerini, duygularını ve inançları şekillendirmeye çalışır. Özellikle de başkalarıyla olduğu kadar, kendimizle kurduğumuz iletişimle ilgilidir. NLP, başarı stratejilerini modellemenin mümkün olduğ...Devamını Oku »

Nlp Nedir ?

NLP Nedir ?

NLP Nedir ? NLP'nin çıkış noktası insan zihninin algi, düşünce ve davranış kalıplarının gözlem ve analizi olup; temel stratejisi de modelleme'dir. Başarının sırrının, kendi alanlarında başarılı olan insanların zihinsel stratejilerinin modellenmesi olduğunu varsayar. Türkçesi Sinir Dili Programlama olarak çevrilen NLP, bireyin istediklerini elde etmesine olanak veren bir düşünce, uygulama ve davranış tarzıdır. NLP hızlı ve etkili bir şekilde davranış değişikliği yaratmaya yönelik çok güçlü teknikler ve bunların nasıl kullanıldığını açıklayan bir bilimdir. NLP kişinin kendisiyle ve diğer insanlarla iletişimidir. NLP kişisel mükemmelliği yakalamanın hem sanatı hem bilimidir. NLP bir sanattır; çünkü herkesin öznel düşünme ve davranma biçimleri vardır ve bunlar – özellikle duygular, tutumlar ve inançlar – tanımlanmaya çalışıldığında oldukça öznel sonuçlar ortaya çıkacaktır. NLP bir bilimdir; çünkü başarılı davranış yöntemlerinden destek alır. İnsan bey...Devamını Oku »

Nlp Teknikleri

NLP Teknikleri

NLP Teknikleri; NLP duyular, duygular, dil ve davranışlar arasındaki bağlantıların ne olduğunu farketmemizi sağlayan ve var olan davranışların kişinin kendi kararı ile değişmesini sağlayan teknikler bütünü. Bu tekniklerin davranışlara aktarılması ile kişinin kendi kaynaklarını, dilini daha zengin olarak kullanması ve yaratıcılığı ile değişim süreçlerini kendi kararı ile organize etmesi sağlanabilmektedir. NLP ile duyu organlarımız ve hissettiklerimizle ilgilidir. NLP kullandığımız dil ile ilgilidir. NLP farkında olduğumuz ve olmadığımız stratejilerimizle ilgilidir. Bu bağlantıların doğru modelde kullanılması, “hepimiz ihtiyacımız olan kaynaklara sahibiz” önermesine uygun olarak “istenen sonucun” ne olduğunu organize etmemizi ve bu sonuçlara düşündüğümüz zamanda ulaşmamızı sağlayabilmektedir. NLP insanın olduğu her içerikte kullanılabilir. Geçmişte yaşanan tecrübelerin ortaya çıkardığı stratejilerin değişimi ve kişiyi sınırlayan ve engelleyen tecrübeler...Devamını Oku »

Nlp Uzmanlığı Nedir?

NLP Uzmanlığı Nedir?

İyi Düzeyde İletişimci Olmak: NLP, her davranışın kendine özgü bir yapısı olduğunu; bu yapıları öğrendiğimiz ya da değiştirdiğimiz takdirde istediğimiz sonuçlara kolayca ulaşabileceğimizi anlatır. Buna ek olarak duyarlılığımızın, bakış açımızın ve diğer insanlarla olan iletişimimizin gelişmesini sağlar. Beyni Etkin Bir Şekilde Kullanmak: NLP hayata karşı bir meydan okumadır. İnsanın en büyük meydan okuma şekli ise kendi beyni üzerinedir. NLP ile hedeflenen "beyni tarafından yönetilen bir insan" konumunda olmaktansa "beynini yöneten bir insan" olmanın keyfini çıkartmaktır. Bu sayede en büyük sermayemiz olan beynimizi etkin olarak kullanma yollarını öğrenebiliriz. Bir insan hangi durum içerisinde olursa olsun beynini etkin bir şekilde kullanabilir. Pozitif Düşünmek: NLP pozitif bir düşünce sistemini içerisinde barındırır. Yaşama genel olarak çok karamsar ve negatif bakan bir kişi NLP teknikleri ile hayata ve olaylara bakış açısını değiştirip, içinde bulunduğu kötüm...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık