NLP

Nlp Sertifikası

NLP Sertifikası

Duyular, Duygular, Kullanılan dil ve davranışlar arasındaki bağlantıların farkedilmesi ve bu bağlantıların kişinin kendi isteğiyle, kaynaklarına uygun olarak, kişinin fırsat ve seçeneklerini arttırabilecek şekilde yeniden organize edilmesini sağlayan teknikler bütünüdür. Algılar, ifade edilen kelime ve cümleler, yapılan davranışlar beynimizde var olan bilgilerin dışarıya aktarılmasıdır. Geçmişte öğrenilen bilgiler ve yaşadığımız tecrübelerden elde edilen sonuçlar, prensipler, önyargılar kendimizi korumak için oluşturduğumuz ve ancak fırsat ve seçeneklerimizi azaltan ve gerçek tünelimizi daraltan bir sistematik yapı oluşturmuş ise NLP bu sınırların neler olduğunu ve bunlardan nasıl kurtulabileceğimizi göstermektedir. NLP bilgileri NLP teknikleri ile aktarılarak istenen sonuca çok kısa zamanda, acı çekmeden, çok çalışmadan ulaşılabilir. Nlp beynimizde ve vücudumuzda var olan, farkında olduğumuz ve olmadığımız kaynaklar ifade edilmektedir. Yaşadığımız her tecrübe, davranı...Devamını Oku »

Nlp Tekniği Nedir?

NLP Tekniği Nedir?

Nlp’de başarısızlık yoktur sadece geri bildirim vardır. Başarısızlık diye bir şey yoktur, sadece geri bildirim vardır. Deneyimleri başarısızlık çerçevesi yerine öğrenme çerçevesi açısından değerlendirmek daha doğru olur. Eğer kişi her hangi bir konuda başarılı olmuyorsa, bu başarısız olduğu anlamına gelmez. Sadece söz konusu şeyi yapmamanın bir yolunu keşfettiği anlamına gelir. O zaman kişi başarmanın yolunu buluncaya kadar davranışını değiştirmelidir. Düşünce ve davranışta en çok esnekliğe sahip olan kişi/kurum en çok başarma şansı olandır: Zorunlu çeşitlilik yasası, insanoğlunun da dahil olmak üzere her türlü sibernetik sistemde en geniş davranış seçeneğine sahip eleman veya insanın bütün sistemi kontrol edebileceğini söylemektedir. En geniş davranış esnekliğine, yani etkileşim çeşitliliğine sahip olan kişi sistemi kontrol eder. Seçenek elbette seçeneksizliğe göre daha tercih edilir bir durumdur. Seçenekler ne kadar çok olursa o kadar iyidir. Bu durum ayrıca NLP' nin üçünc...Devamını Oku »

Nlp Tekniği

NLP Tekniği

NLP, kişisel üstünlüğün ve başarının modellenmesi bilimidir. NLP’nin tarihi süreci incelendiğinde ilk olarak modelleme kavramından ortaya çıktığı görülmektedir. NLP, hayatın çeşitli alanlarında büyük sıçramalar yapmış, başarılı insanları gözlemleyerek, başarılı insanların üstün özelliklerinin nedenleri üzerinden çok, nasıl başardıkları üzerinde odaklanarak, başarılı insanların stratejileri üzerinde yoğunlaşmış ve başarılı olmanın yollarını anlamaya çalışmıştır. Nlp temsil sistemleri ve meta programlar, satışta ihtiyaç belirleme, ürün/hizmet tanıtımı ve müşteri ilişkileri konularında yoğun olarak kullanılır. Temsil sistemleri ve meta programlarda ustalaşmak satışçı olarak farklı müşteri profillerine esnek davranma becerilerimizi geliştirerek satışlarımızın artmasını sağlar. NLP''nin kalibrasyon, eşleşme, aynalama ve uyum becerileri; olumlu bir ilk izlenim yaratmamıza ve müşteri ile aramızda güven ortamının oluşmasına katkı sağlar. NLP 'nin başlangıç nokt...Devamını Oku »

İş Yaşamında Başarının Sırrı Nlp Tekniği

İş Yaşamında Başarının Sırrı Nlp Tekniği

Değişmek yaşamımızın akışını değiştirmek cesaret isteyen bir iştir şu ana kadar yaptıklarımızdan vazgeçerek yeni ufuklara yelken açmak ancak gözü pek insanların işidir. Bu güne kadar yaptığımız şeyleri yaparsak aynı sonuçları alırız farklı sonuçlar almak istiyorsak farklı şeyler yapmalıyız bu da şu an olduğumuzdan farklı birisi olmamızı gerektiriyor. Beynimiz olağanüstü kapasiteye sahip mükemmel bir bilgisayardır. “Yeteneğim yok, beceremem” gibi kodlarla beynimize giden mesajlar maalesef gerçekleşiyor. ” İşte bu mükemmel bilgisayar”ın işleyişini değiştirmek, başarıya odaklanmak NLP, ile hayal değildir. NLP, hayatımızın her anında kullanılabilir. İşimizde, (stratejiler, doğru karar verme, motivasyon, satış) özel hayatımızda (eşimizle, çocuğumuzla, arkadaşlarımızla ve dünya ile iletişimde; kolay öğrenmede, kişisel karar vermede, kendi kendinizi kendi modelimize uygun olarak motiv...Devamını Oku »

Nlp Semineri İzmir

NLP Semineri İzmir

NLP; önce insanın doğal olarak neler yaptığına bakar, bunu tanımlar, nasıl yaptığını ortaya çıkarır ve sonra yaşamının her alanında yapabileceği tercihleri ona sunar. Bir bakıma onun yaşama sahasını genişletir. Davranışlarınızdaki kalıpları ve alışkanlıkları tanımaya başladığımızda, yaşamınıza nelerin yardımcı olacağını, nelerin olamayacağını görmeye başlarsınız. NLP sizin bir nehir gibi büyük okyanuslara akabilmenizi sağlar. NLP, mükemmelliği ve niteliği inceler. Göze çarpan kişi ve organizasyonların bu göz alıcı sonuçları ne şekilde ettiklerini araştırır. Bu yöntemleri diğer insanlar da aynı ya da benzer sonuçlara ulaşmak için kullanabilirler. Bu sürece modelleme denilir. NLP, modelleme yapmak için öznel deneyimlerimizi nasıl yapılandırdığımızı, değerlerimiz ve inançlarımızın neler olduğunu ve duygularımızı nasıl kullandığımızı araştırır. Deneyimlerimizin sonucunda iç dünyamızı nasıl şekillendirdiğimizi ve ona nasıl anlamlar yüklediğimizi inceler. Hiçbir o...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık