NLP

Nlp Merkezi

NLP Merkezi

Neuro Linguistic Programming (NLP), kişinin, daha mutlu, daha bilinçli, daha üretici ve verimli olması için geliştirilmiş bir programdır. Bu program, bireyin hedef, belirlemesine ve bu hedefe en kısa yoldan ulaşmasına yardımcı olma çabasındadır. NLP, 'niçin' ile değil 'nasıl' ile ilgileniyor. "Nasıl başarılı olabiliriz?" "Beynimizi nasıl etkili kullanabiliriz? " gibi sorular soruyor. NLP sol beyin lobunu değil, yaratıcı, bütünleyici, bütün resmi görebilen ve hayal gücüne harekete geçirebilin sağ beyin lobunu kullanmaya ağırlık veriyor. Neuro (nöro), zihinsel olarak hayatımızı nasıl düzenlediğimiz ile ilgili bir kavramdır. Nöro; görme, duyma, hissetme, tatma ve koku alma gibi nörolojik süreçleri ifade ediyor. Algılayabildiğimiz ve bilinç olarak adlandırdığımız her şey nöral pencerelerle beyne ulaşır. Linguistik, kendimizle ve diğer insanlarla ilgili düşüncelerimizi düzenlemede dilin önemini belirtir. NLP başarılı davranışlar elde...Devamını Oku »

Nlp Nedir, Nasıl Uygulanır?

NLP Nedir, Nasıl Uygulanır?

Her davranışımızın temelinde derin yapımızdaki anlamları ifade eden geri besleme vardır. Bu çerçeve içinde ve dışında kalan bütün davranışlarımız modellenebilir, öğretilebilir ve değiştirilebilir. Hangi konuda nelerin işe yarayabileceği ise öğrenilmiş yeteneklerin kullanılması ile mümkün olmaktadır. NLP hayatımızın her anında kullanılabilir. İşimizde, (stratejiler, doğru karar verme, motivasyon, satış) özel hayatımızda (eşimizle, çocuğumuzla, arkadaşlarımızla ve dünya ile iletişimde; kolay öğrenmede, kişisel karar vermede, kendi kendinizi kendi modelimize uygun olarak motive etmede, fobilerin yok edilmesinde… vb) daha doğrusu insan olan her yerde ve insanın yaşadığı dünyayı yönetmesine gereksinim duyduğu her zaman kullanılabilir. Eğitimci ya da öğretmenseniz, bilinçaltına yönelerek daha hızlı ve etkin eğitebileceksiniz. Satış temsilcisiyseniz uzmanlığınızı pekiştireceksiniz ve daha çok satışlarınızda belirgin bir artış yaşayacaksınız. NLP ’yi meslek edinmek istiy...Devamını Oku »

Nlp Testi

NLP Testi

NLP Testi : Hepimiz hayatlarımızın belli bir noktasında kendimize farklı sorular sorarız. Bir arayış içinde ya da hayatın anlamını bulmak için yola çıkarız. Ya da belki de daha verimli şekilde öğrenmek, ailemiz ve arkadaşlarımızla daha kolay iletişim kurmak, iş ortamımızda daha fazla zenginlik yaratmak veya ruhsal yolculuğumuz ile ilgili daha fazla anlayış geliştirmek amacıyla iç dünyamızı tamamen keşfetmeye karar veririz. , Bu yollardan hangisinde yürüyor olursanız olun, şimdi ya da gelecekte bekleyen bir çağrının ardından. NLP daha hızlı, daha etkili ve daha güzel başarılar için size yardımcı olacak ve bu sayede yaşamınız değişecektir. NLP ile değişim sağlanıyor. En büyük değişimi kişi kendinde yaşayarak görüyor. NLP programı artık size faydası olmayan alışkanlıklarınızdan kurtulmanız ve aynı zamanda hayal ettiğiniz hayatın hayalden çıkıp onu yaşamanız için size yardım etmeye odaklıdır. Kişisel Gelişimde NLP • Ruh halini ko...Devamını Oku »

Nlp Kitapları

NLP Kitapları

Neuro Lingustic Programming hedeflerin karşılaması gereken belirli “iyi biçimlenmiş koşullar” sıralar. Bu koşulların ilki, hedefin olumlu olarak ifade edilmesidir. Yani, hedef bireyin olmasını istemediği bir şey değil, istediği bir şey olmalıdır. Ayrıca hedef ulaşılabilir olmalıdır. Bir deneyimi geriye çevirip, olmamasını sağlamak hem mantıksal, hem de pratik açıdan imkansızdır. Bir eylemi “yapmama” işlemine koyulmak imkansızdır. İnsan sadece yapma işlemine koyulabilir. Hedefi bilmek çok önemlidir. İnsanların çoğu bilinçli hedeflere sahip değildir. Bazıları ise ne istediklerini değil, sadece ne istemediklerini bilirler. Bu insanların yaşamları istemedikleri şeylerden kaçınmaya dayalıdır. Neuro Lingustic Programming bireyin istekleri yönünde ilerlemesinin önemini vurgular. Hedefler olmadığı zaman yaşam amaçsız bir şekilde oradan oraya sürüklenmeye dönüşür. Hedef saptandıktan sonra insan o hedefe ulaşmaya odaklanır. Kişi hedefini kararlaştırdıktan sonra, hedefe doğru ilerleyi...Devamını Oku »

Nlp Uzmanı

NLP Uzmanı

NLP ile iletişim kurmanın birçok yöntemi var. Bunlar, size biraz farklı, biraz garip gelebilir; ama 20 yılı aşkın bir süredir, sayısız ülkede denenmiş yöntemlerdir. Uyum ve ahenk sağlamanın en önemli kurallarından biri, karşınızdaki insanı, aslında aranızda o kadar büyük bir fark olmadığına inandırmaktır. Onların davranışlarını, duruşlarını kopyalayarak onlarla aynı frekansta olduğunuzu hissettirmeniz gerekir. Bunu yapmak için de karşınızdakinin vücut dilini çok iyi takip edip anlamaya çalışmalısınız. Örneğin, onlar ellerini kullanarak konuşuyorlarsa, siz de sizin konuşma vaktiniz geldiğinde aynı şekilde ellerinizi kullanarak iletişim kurmaya çalışabilirsiniz. Onlar, bilinçli olarak bu yöntemin farkında olmayabilirler; ama mutlaka, bilinçdışı bir rahatlama hissedeceklerdir. Neuro Linguistic Progamming (kişisel gelişim dili) konusunda Türkçe modelle hazırlanan ilk kitap olacak “NLP İçerik Sizi Düşünmek”, Beyaz Yayınları tarafından basılıyor. Kita...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık