Beden Dili Eğitimi

Kişisel Gelişim(Çevrenizde Olumlu İzlenim Bırakacak Beden Dili İpuçları)

Kişisel Gelişim(Çevrenizde Olumlu İzlenim Bırakacak Beden Dili İpuçları)

Çevrenizde Olumlu İzlenim Bırakacak Beden Dili İpuçları 1. Göz ilişkisi: İnsanların yüzüne bakanlar, diğerlerinden daha çok hoşa gider. 2. Yüz ifadesi: Canlı olun. Olabildiğiniz kadar sıcak ve dostça tebessüm edin. Yüzünüz çevreye olan ilgiyi yansıtsın. 3. Baş hareketleri: Karşınızdaki iletişim halindeyken sık sık başınızı aşağı yukarı hareket ettirerek onu anladığınızı ve dinlediğinizi hissettirin. Başınızı hafif dik tutun. 4. Jestler: aşırıya kaçmadan jestlerinizi kullanın. Ellerinizi cebinizde tutmaktan ve kollarınızı kavuşturmaktan ya da ellerinizle ağzınızı kapatmaktan kaçının. Açık ve anlaşılır jestleri kullanın. 5. Postür (Beden Duruşu): Ayaktaysanız dik durun. Oturuyorsanız sandalye ya da koltuğunuzu tam olarak doldurun ve arkanıza yaslanın. Birisi ile konuşurken ya da birisi doğrudan sizinle konuşurken hafif eğilin ve ilginizi hissettirin. 6. Mesafe: İnsanlarla iletişim halindeyken daima onlara rahatsızlık vermeyecek, yakınlıkta durmaya gayret edin. 7. Yöneliş: Daima konuştuğ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Beden Dilimizin Sırlarımızla İlişkisi)

Kişisel Gelişim(BEDEN DİLİMİZİN SIRLARIMIZLA İLİŞKİSİ)

Beden hareketleri aslında pek çok gerçeği ele veriyor. İşte bunlara birkaç örnek: Burnu kaşımak: Yalan söylemek, inanmamak anlamlarına gelebilir. Ama kişinin burnu gerçekten kaşınıyorsa bu ona inanmamamızı gerektirmez. ((Kişisel Gelişim, BEDEN DİLİMİZİN SIRLARIMIZLA İLİŞKİSİ)) Sandalyeye sırtını dayamak: Üstünlük hissi ve kavgacı bir kişiliği belirtebileceğii gibi, kişi sadece rahat etmek istiyor da olabilir. Eller cepte: Sırdaş, içine kapanık veya depresif bir kişilik göstergesi olabilir. Ama kişinin elleri üşümüş, veya cebinde bir şey arıyor da olabilir. ((Kişisel Gelişim, BEDEN DİLİMİZİN SIRLARIMIZLA İLİŞKİSİ)) Kavuşturulmuş kollar: Bu hareket savunma duygusunu ya da güven tazeleme ihtiyacını yansıtır. Ama bazen kişi sadece üşümüştür veya o durumda kendini rahat hissediyordur. Bacak bacak üs...Devamını Oku »

Beden Dili(Beden Dilinin Omurgası)

Beden Dili(Beden Dilinin Omurgası)

Beden Dilinin Omurgası Kapris yapıyorsanız, bir grubun etkisinde kalıyorsanız, ufak şeylere takılıp küsüp tavır alıyorsanız, mimikleriniz sizden olmayanın karşısında turşu gibi ekşi oluyorsa derhal beden dili egzersizlerine başlamanız gerekiyor demektir. Bazı insanlar vardır, ne kadar güzel izah ederseniz edin anlamazlar. Rabb'in kutsal kitaplarında "Böylelerine selamet eyleyip, derhal yanlarından uzaklaşınız." deniliyor. Bu yüzden öncelikle "işe yarayan-işe yaramayan" mihenk taşını kullanmanız gerekiyor. Her önünüze gelene her stratejiyi uygulamaya kalkarsanız tutturamazsınız. ((beden dilinin omurgası)) Beş yüz kişilik bir kalabalığa seminer veriyordum. Konu, muz, "Kişisel Gelişim Nedir, Hayatımıza Nasıl Uygulanır?" idi. Seminerden sonra bir bayan şu soruyu yöneltti: "Bir sürü kişisel gelişim kitabı okuyorum fakat nafile! İstediğim gibi bir insan olamıyorum!" Bu dinleyicime ben de bir soru yönelttim: "Peki, ağırlıklı olarak yabancı kişisel kitaplarını mı okuyorsunuz, yerli kişisel gel...Devamını Oku »

Beden Dili(Öğretmen Bir Tek Rolü Mü Oynamalıdır?)

Beden Dili(Öğretmen Bir Tek Rolü Mü Oynamalıdır?)

Öğretmen Bir Tek Rolü Mü Oynamalıdır? Yaşam bir rol, yaşanılan mekânlar ise sahne... Buradaki "rol" yapay, yapmacık bir rol değil, hakiki görevdir. N asıl bir tiyatrocunun sahnede çok yönlü performans sergilemesi gerekiyorsa, öğretmenin de çok yönlü bir eğitimcilik örneği sunması gerekir. Evde anne, baba, dışarıda arkadaş, okulda eğitimci olan öğretmen her üç rolü de içten ve samimi olarak sınıf ta da gerçekleştiremez mi? Öğretmen çok yönlü bir insandır. Tanıdığım bütün öğret' menlerden çok şeyler öğrendim. Öğretmen öğretirken aynı zamanda öğrenen, terbiye ederken terbiye olan ve çocuk kalbi taşıyan gerçekten kıymetli bir insandır. Öğretmen hemen her konuda söyleyecek bir şeyleri olandır. . . Öğretmen anadır, babadır, ailedir; öğretmen arkadaştır; öğretmen sıkıntı ve acıların paylaşıldığı ve onunla birlikte ağlanıldığı insandır; öğretmen anıların konuşulduğu, tatlı tebessüm ve kahkahaların atıldığı bir ruhtur, bir heyecandır. -ALINTI- Beden Dili(Öğretmen Bir Tek Rolü Mü Oynamalıdır?) ...Devamını Oku »

Beden Dili -Öğretmenin Sınıftaki Hâkimiyet Alanı

Beden Dili -Öğretmenin Sınıftaki Hâkimiyet Alanı

Öğretmenin Sınıftaki Hâkimiyet Alanı Sınıf ta bulunan öğrencilere, öğrenmeyi en iyi ve en verimli şekilde gerçekleştirebilecekleri ortamlar sunulmalıdır, bu da öğretmenin kendi elindedir. Öğrencinin sınıf ta oturacağı yer, öğretmenin kendi beğendiği yer değil, öğrencinin kendisini iyi hissedeceği yer olmalıdır. Öğretmen, öğrenciyle kendi arasındaki mesafe duvarının farkında olmalıdır. Her istediği anda bu duvarı aşmamalıdır. O an sizin hissettiklerinizle öğrencinin hissettikleri farklı olabilir, ruh halleriniz örtüşmeyebilir. Nihayetinde öğrenci de tek başına bir bireydir, onun da kendine ait inisiyatifleri vardır. Eğitimci işte inisiyatifleri bilen kişidir. Sosyal eğitim bilimcisi Edward Hall, insanların yaklaşabilecekleri inisiyatif alanlarını yaptığı araştırmalarda tespit ederek 4 kısma ayırmış ve her alanın 'yaklaşma mesafesinin farklı olması gerektiğini gözlemlemiş. Buna göre özel alan O, 46 cm, kişisel alan 46, 120 cm, sosyal alan 120, 350 cm, genel alan ise 3,5 m'den daha ...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık