Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Protein

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte  Protein

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Protein

Protein, aminoasıt adı verilen kimyasal maddelerin uzun bir zincir oluşturmasıyla oluşan yapıya denir. Vücut tüm aminoasitleri üretebilir, fakat 22 aminoasitten 8'ine sağlık ve gelişim için ihtiyaç duyar vücut tarafından üretilmeyen bu 8 aminoasite esansiyel ammoasit adı verılır. Bu aminoasitler gıdalarla birlikte alınmalıdır

Protein; gelişme, gelişmenin korunması ve kas gibi bazı vücut dokularının tamiri için gerekli besini sağlar. Kana kırmızı rengini veren ve kanda oksijen taşınmasını sağlayan hemoglobin yapımında da proteine ihtiyaç duyulur. Enfeksiyona karışı savaşan antikorlar da protein yapısındadırlar.

Erişkinler ve çocuklar günde 45 gr. 'gebe kadınlarsa 60 gr. yüksek kaliteli protein tüketmelidirler. Yüksek kaliteli protein et, balık, tavuk, süt ve süt ürünlerinden elde edilebilir. Protein açısından zengin olan hayvansal gıdalar, sığırdan, konserve halindeki ton balığından, (90 gr'lık bir serviste 22 gr. protein bulunur), kızarmış tavuktan (90 gr'lık bir tavukta, 22 gr. protein bulunur) ve düşük yağlı sütten (l bardak sütte 11 gr protein bulunur) elde edilebilir.

Tahıl ve bakla gibi bitkisel kaynaklar da iyi birer protein kaynağı olabilirler. Bunlar ihtiyaç duyulan bütün aminoasitleri içermediğinden, tam bir protein elde etmeye çalışırken bu gıdaların diğerleriyle kombinasyonunda dikkatli olunmalıdır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
redirect website why do married men cheat
infidelity why wifes cheat read here
how to cheat on husband find an affair signs of infidelity

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık