Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Alkol

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Alkol

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Alkol

Amerika'da yaklaşık 10 kadından 6'sı, alkollü içecekler içmektedir. Alkol kullanımı ile alkolün kötü kullanımı arasında bir fark vardır. Bazı insanlar, bazen bir iki kadeh içmektedir. Bu, alkol kullanımıdır. Razıları, hergün ve alem yaparak içmektedirler (kısa bir sürede yüksek düzeyde alkolün tüketilmesi). Bu ise alkolün kötü kullanımıdır. Alkol kullanımım alkolün kötü kullanımından ayıracak alkol miktarı da açıklık kazanmamıştır.

Alkol, kalp atışları ve solunum gibi vücut fonksiyonlarım yavaşlatmaktadır. Gebe bir kadın alkol içtiği zaman, alkol kan yoluyla kolayca fetüse ulaşmaktadır. Bu ulaşan alkolün kandaki konsantrasyonu anne kanıyla aynıdır. Bir kadın gebe iken aşırı miktarda alkol alırsa, almayana göre daha yüksek oranda, düşük yapma ihtimali vardır. Gebe bir kadın ne kadar fazla alkol alırsa fetüs o kadar riskte demektir. Gebeliğin erken döneminde risk maksimum düzeydedir.

Gebelikte alkol almış kadınların çocukları üzerinde bir dizi araştırmalar yapılmıştır. Bu çocuklarda fetüs alkol sendromu (fetal aichol syndrome) olarak adlandırılan fizik, zeka ve davranış bozuklukları içeren bir hastalık görülmüştür. Bu sendrom bebeklerde görülen zeka genliğinin en sık rastlanan nedenidir.

Fetüs alkol sendromlu (FAS) bebekler, normal bebeklere göre daha kısa boylu ve kiloları daha düşük olmaktadır. Özel bakım sağlansa bıle iyi gelişememektedirler. Aynı zamanda küçük kafalıdırlar. Yüz, kas. eklemler, kol ve bacaklarda anormal özellikler mevcuttur. Kalp bozuklukları ve hareketlerin kontrol edilememesi de görülmektedir. Çoğu zeka geriliğine sahip olup hiperaktivite, aşırı sinirlilik ve dikkat zayıflığı gid birçok davranış bozukluğu göstermektedir. Bazıları bütün bu Problemlerle beraber dünyaya gelirler. Bazıları sadece bunlardan birkaçının bulgusunu verir.

Sigara kullanımı, başka ilaçların kullanımı, zayıf diyet ve stres gibi diğer faktörler, FAS'ta önemli rol oynayabilirler. Fakat alkol bütün vakalarda en ortak madde gibi gözükmektedir. Diğer faktörler tek başlarına bu sendroma sebep olamazlar.

Alkol ve gebelik hakkında en sık sorulan sorulardan bazıları; alkol alımının güvenli bir sınırı var mıdır? Arada bir, tek kadeh içen bir kadının bebeği risk altında mıdır? Arada bir içen bir kadının bebeğinde oluşacak problemler hiç içmeyen bir kadının bebeğinde oluşacak problemlerden fazla değildir. Yine de orta düzeyde içmek bile (haftada 1-2 kadeh içilmesi gibi) problemlere yol açabilir. Çalışmalar, gebeli. ğinde orta düzeyde alkol alan annelerin çocuklarında, problemlerin daha hafif olmak üzere, FAS'lı çocuklarda bulunan problemlerin bazılarına aynen sahip olduklarım göstermiştir. Örneğin; bu çocuklar, öğrenme, konuşma, dikkat ve dil problemleri yaşayabilmektedirler. Hiperaktif olabilirler.

Ne kadar alkolün fetüsü riske attığım bilmek zordur. Her fetüs, farklı düzeylerde etkilenmektedir. En iyi yol bütün gebelik boyunca hiç içmemektir. Şayet başarabilirseniz gebe kalmadan önce yavaş yavaş altı ay içerisinde alkolü bırakabilirsiniz. Sıcak banyolar, uzun bir yürüyüş, yahut da rahatlatıcı müzik dinleme ya da bir arkadaşla sohbet gibi başka dinlendirici alternatifleri de deneyebilirsiniz.

. Eğer içmeyi tercih edersemz aralıklı içmeye çalışınız. Bir anda çok fazla ve günlük içmeyi terketmelısın. Bu tur alkol tüketimi fetus için daha tehlikelidir, bger bir anda yüksek dozda alkol almıyor ve kendinizı hafif içici olarak kabul ediyorsanız halen en iyi yol, alkolü bırakmanızdır. Alkol almayı gebeliğin herhansi bir döneminde azaltmanız, size yardım edebilir. Alkolü bırakmanız sağlıklı ve normal bir bebeğe sahip olmanız için hayat tarzınızda yapacağınız değişikliklerden sadece birisidir.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
cheater link go
wives cheat online click here
viagra stimulis read here website
redirect link why women cheat on their husbands
reasons why women cheat why are women unfaithful why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık