Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yağlar

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Yağlar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Yağlar

Yağlar, ya doymuş ya da doymamış olmaktadırlar. Oda sıcaklığında genelde katı olan doymuş yağlar, etten, süt ürünlerinden ve bazı bitkisel yağlardan elde edilmektedirler. Bu yağlar diyetinizdeki toplam yağın 3'te l'inden az olmalıdır. Ya da günlük kalorinizin % 10'undan fazlasını karşılamamalıdır. Hurma ve hindistan cevizi yağı, doymuş yağlardan zengin bitkisel yağlardır. Doymamış yağlar, oda sıcaklığında genelde sıvıdırlar. Zeytinyağı, fıstikyağı ve ayçiçek yağı gibi genelde bitkisel kaynaklıdırlar. Balık yağı da, doymamış yağ grubundadır.

Yağ, yüksek düzeyde yoğunlaşmış bir enerji şeklidir. Bu aynı zamanda yüksek kalori anlamına gelir. Örneğin; l gr. protein ya da karbonhidrat 4 kalori sağlarken yağ 9 kalori enerji sağlar. Enerji verimine ek olarak, yağlar, A, D, E ve K vitaminlerinin, proteinlerin ve karbonhidratların vücut tarafından kullanımına yardım etmektedirler. Vücut tarafından kullanılmayan ekstra yağlar, sonradan ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere yağ dokusu olarak depolanmaktadır.

Yağ kaynakları olarak, tereyağı, margarin, ve sıvı yağlar gibi yemeklerde kullanılan ya da yemeklerin içlerinde pişirilen yağlar olarak sıralanabilirler. Yine de yağ, et, kızartılmış gıdalar gibi birçok yiyeceğin bir parçası olabilmektedir. Doymuş yağlara nazaran doymamışları daha fazla tercih etmelisiniz. Örneğin mısır yağım, tereyağına tercih etmelisiniz. Bir paket üzerine "kolesterol bulunmaz ya da "hayvansal yağ bulunmaz" gibi ikazlar bulunsa da hurma yağı gibi birçokları hala doymuş yağ içerebilirler.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
open My girlfriend cheated on me how to know if wife has cheated
why do men have affairs click signs of a cheater
abortion pill where to buy how is the abortion pill surgical abortion process

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık