Stres

Stresle Başa Çıkmanın Yolları

Stresle Başa Çıkmanın Yolları

Stresle başaçıkma programlarında amaç; kişiye stres oluşturan öğeleri ve bunlara verdiği tepkileri tanıtmak, problemlerin doğru teşhisine yardımcı olmak, stres vericileri yönlendirmek, kendini psikolojik ve fizyolojik zararlardan korumak için yöntemler öğretmek ve geliştirmektir . 1999’da Amerikan Halk Sağlığı ve İnsan Hizmetleri’nden yapılan açıklamaya göre ölümlerin %50’si koruyucu sağlık davranışının kazandırılmaması sebebiyle olmaktadır. Stresle ortaya çıkan “Alarm tepkisi”nin organizmada doğurduğu bütün istenmeyen etkilerin tersi “gevşeme tepkisi” tarafından sağlanmaktadır. Stresle başaçıkmanın önemli bir tekniği olan gevşeme tepkisine ulaşmanın birçok yolu vardır ve bu yollar bir uzmanın yardımıyla kolayca öğrenilebilir. Uygulan...Devamını Oku »

Stresle Başa Çıkma Yolları Ppt Slayt

 Stresle Başa Çıkma Yolları Ppt Slayt

Stresle Başa Çıkma Yolları Ppt Slayt Kontrol altında tutulduğunda hayatı daha üretken hale getirmek için motive edici bir etken olan stres, aşırı derecede yaşandığında zihinsel, ruhsal ve hatta fiziksel açıdan sağlığı olumsuz yönde etkileyen bir tehdide dönüşebiliyor. Strese neden olan faktörleri tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da onunla mücadele etmenin yolları mevcut. İş hayatı, ev, çocuklar, ödenecek faturalar, kredi kartı borçları, okul taksitleri, kalabalık, trafik, gürültü derken, bu kadar koşuşturmaca arasında kendimize, hobilerimize ve en önemlisi sevdikl...Devamını Oku »

Yeni İş Stresiyle Nasıl Başa Çıkılır?

Yeni İş Stresiyle Nasıl Başa Çıkılır?

Yeni İş Stresiyle Nasıl Başa Çıkılır? Yeni bir işe başlamak ne kadar zor değil mi? Halen iş hayatına girmemiş veya girdikleri ilk işte devam eden insanlar için ufak bir analoji: Yeni bir okula başlamak kadar zor. Hani ne öğretmeni tanırsın ne de sınıftaki onca başka çocuğu. Ve için sıkılır da sıkılır ‘kiminle arkadaş olacağım, acaba beni aralarına alırlar mı, öğretmenim en çok neye sinirlenir?’ gibi şeyleri düşünmekten. İşte aynen o sendrom. Yaş daha ilerlediği, karakter ve kişilik özellikleri daha keskinleştiği için adaptasyon süreci daha zorlayıcı olabiliyor sadece. Bir de tabii daha çok detay var düşünülmesi gereken. Onca insanı tanımaya ve içlerinden kendine uygun arkadaşı bulmaya çalış, patronunun sinir ve sakinlik butonlarını keşfetmeye çalış, masana alış...Devamını Oku »

Stresle Başa Çıkmanın Yolları

Stresle Başa Çıkmanın Yolları

Stresle Başa Çıkmanın Yolları Stres, hayatımızın kaçınılmaz bir parçası. Duruma bağlı olarak yoğunluğu değişebilse de teknik anlamda hepimiz devamlı stres deneyimi yaşıyoruz, çünkü yapılacaklar listesine devamlı bir şeyler ekliyoruz. Bireyin normal olarak işlev görebilmesi için, bir miktar stres gerekli. Sinir sisteminin gerektiği gibi işlev görmesi için, görünürde belli bir uyarım miktarına ihtiyaç var. Ancak çok yoğun ve uzayan stresin yıkıcı fizyolojik ve psikolojik etkileri olabiliyor. Optimum düzeyden fazla olan stresle karşılaşmanın bireyin varlığını tehdit ettiği şimdiye kadar yapılan birçok araştırma ile kanıtlanmıştır. Bu ned...Devamını Oku »

Stresle Nasıl Başa Çıkılır?

Stresle Nasıl Başa Çıkılır?

Stresle Nasıl Başa Çıkılır? Günümüzde stres dolu yaşamın baskılarına ve gerginlik problemlerine gerçek yanıtlar. Bu güçlüklerle savaşmanın yöntemleri! '90 ların yaşamı stresli olabilir. Doktorlar stresin getirdiği hastalıkların gün geçtikçe arttığını gözlemliyorlar. Bu belirtiler; insanlarla ilişkilerin kötüye gitmesi, nefes darlığı, kilo kaybı, sağlıksız beslenme, uykusuzluk çekme ve depresyonlardır. Stres pek çok fiziksel hastalığa neden olabilir. Stresin başlıca nedenlerinden biri iş ve işle ilgili problemlerdir. İnsanlar genellikle çok fazla ve uzun saatler çalışıyorlar, ancak stres okullarda veya üniversitelerde okuyanlarda veya zor şartlarda olanlarda görülüyor. Stresle Nasıl Başa Çıkılır? **Konuşacak birini bulmak önemlidir. Şayet belirtiler kötü ise, bir doktordan,...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık