Hamilelik

Hamilelik Hakkında (Non-Stress Testi (Nst) (Stressizlik Testi))

Hamilelik Hakkında (Non-Stress Testi (NST) (Stressizlik Testi))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Non-Stress Testi (NST) (Stressizlik Testi) NST, fetüsün hareketlerine paralel olarak fetüs kalp hızım ölçmektedir. Genel olarak, fetüs hareket ettiği zaman, bizim spor yaparken kalp atışlarımızın hızlandığı gibi fetüsün kalp atışları da hızlanmaktadır. Fetüsün kalp atış hızındaki değişmeler, sağlık için iyi bir işaret olarak kabul edilmektedir. NST sırasında, kamınızın etrafına bit kemer sarılmak suretiyle bir hasta yatağına ya da muayene masasına yatarsınız. Bebeğinizin hareketim her hissedişinizde, bir düğmeye başınanız söylenir. Böylece hareketler bir kağıda kaydedilmiş olur. (NST, fetüs hareketlerini hisseden bir aletle de yapılabilir). Testin süresi, genellikle 10-20 dakika sürebileceği gibi yarım saat ya da daha fazla da sürebilir. NST sırasında, fetüs hiç hareket etmezse uykuda olabilir. Vızıltilı ses çıkaran bir a...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Fetüs Kalp Hızmın Değerlendirilmesi )

Hamilelik Hakkında ( Fetüs Kalp Hızmın Değerlendirilmesi )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Fetüs Kalp Hızmın Değerlendirilmesi Ultrason, sadece görüntü elde etmek için değil aynı zamanda kalp seslerin! dinlemek için de kullanılır. Eğer bu amaçla kullanılırsa, fetüs kalp hızının değerlendirilmesi adım alır. Ses dalgalarım ileten küçük bir alet, anne karnına bastırılır ya da kemerlerle bağlanır. Fetüs kalp atışları yansıtıldığı zaman, sesleri duyabileceğiniz şekilde ayarlama yapılacaktır. Kalp seslerinin değerlendirilmesi doğumdan önce çok değerli bilgiler sağlamaktadır. Fetüsün, doğuma nasıl yanıt verdiği de ultrasonla değerlendirilebilir. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri,...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Tekmeleme Sayısı )

Hamilelik Hakkında ( Tekmeleme Sayısı )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Tekmeleme Sayısı Sizden, tekmeleme sayışı adım verdiğimiz fetüs hareketlerim aklınızda tutmanız istenecektir. Bunun için birçok metot kullanılmaktadır. Bunların içinde sık olarak kullanılanlardan biri fetüsün hareketine kadar süre içerisinde yaptiğının kaydedilmesidir. Hareketleri saymak için günün herhangi bir saatini seçebilirsiniz fakat en ideal zaman genel olarak bebeğin en aktif olduğu akşam yemeğinden sonraki saatlerdir. Her'fetüs kendi aktivite sınırına sahiptir ve çoğu bebek 20-40 dakikalık uyuma devrelerine girmektedir. Bebeğinizin tekmeleme sayısını takip etmeniz sizden istenirse, doktorunuz ya da hemşireniz ne yapmanız gerektiği hususunda size bilgi verecektir. | ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri,...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Fetüsün Test Edilmesi

Hamilelik Hakkında, Fetüsün Test Edilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Fetüsün Test Edilmesi Fetüsün sağlığım kontrol etmek için birçok teknik kullanılmaktadır. Bu bölümde açıklanan teknikler genel olarak gebeliğin ikinci yarısında kullanılmaktadır. Yine de fetüsün sağlığım kontrol etme ihtiyacı duyulursa bu durumda kullanılabilirler. Çoğu zaman bu testler her şeyin yolunda gittiğin! göstererek endişeleri ortadan kaldırmaktadır. Diğer testlerin doğrulanması ya da daha fazla bilgi için bu testler kullanılmaktadır. Problemler oluştuğu zaman bu testler erkenden tesbit etmeyi sağlamaktadırlar. Bu testler, sağlıklı bir bebek garanti etmedikleri gibi var olan hastalığı da tedavi etmezler. Yaptıkları şey, özel bakıma ihtiyaç duyulup duyulmadığına karar verilmesini sağlamaktır. Diğer testler sorun olmadığım gösteriyorsa, bebeğinizin sağlığı hakkında kendinizi daha güvenli hissedeceksiniz. Risk faktö...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Özel Prosedürler )

Hamilelik Hakkında ( Özel Prosedürler )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Özel Prosedürler Sağlık öykünüz ve rutin laboratuvar testlerinin sonuçlarına bağlı olarak, fetüsün gelişimini ve sağlığım kontrol etmek için daha ileri tetkikler yapfırmanız sizden istenebilir. Ultrason gibi bazı testler fetüsün görüntüsünü ekrana yansıtabilir. Bu çalışma özellikle fetüsün yasma göre gelişip gelişmediğinin değerlendirilmesi için çok önemlidir. Diğer testler de ya kalp sesleri olarak yansımakta ya da fetüsün kalp aktivitesini bir kağıda grafik olarak çizmektedir. Bölüm 6'da fetüsü değerlendirmekte kullanılan özel teknikler hakkında daha geniş bilgi bulunmaktadır. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik bel...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık