Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Çocuk Yapma )

Hamilelik Hakkında ( Çocuk Yapma )

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Çocuk Yapma Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin çoğu bunu başarabilmektedirler. 100 çiftten 15'i çocuk sahibi olabilme hususunda sorunlarla karşılaşmaktadırlar. l yıl boyunca düzenli bir ilişkiye giren, hiçbir doğum kontrol yöntemi uygulamayan ve gebe kalmayı başaramayan bir kadın, beyiyle beraber cinsel fonksiyon açısından değerlendirilmelidirler. Bir cinsel fonksiyon değerlendirmesi, kadın ve erkeğin tıbbî geçmişlerinin araştırılmasıyla başlar ve genel fizik muayene ile devam eder. Bir kadının tıbbî geçmişinde üreme organlarına zarar verebilecek Pelvik enfeksiyonlar ve apandisit gibi hastalıklar sorgulanır. Çiftler, kısırlığın cinsel ilişkinin zamanlaması ve sıklığı noktasındaki yapılan hatlara bağlı olup olmadığı noktasında da sorgulanırlar. Sıklıkla çiftler, çocuk yapmayı becerebilmek için basit bazı cinsel ilişki t...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Yumurtlamanın (Ovulasyon) Tesbiti)

Hamilelik Hakkında (Yumurtlamanın (Ovulasyon) Tesbiti)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Yumurtlamanın (Ovulasyon) Tesbiti Cinsel ilişkiye giren ve doğum kontrol yöntemi kullanmayan kadınların % 85'i, l yıl içerisinde gebe kalmaktadırlar. Yumurdamaya yakın dönemde ilişkiye girmek, bir kadının gebe kalabilme ihtimalini artırmaktadır. Yumurtlamanın birçok tesbit yöntemi vardır. Bunlardan bir tanesi gelecek adet tarihinin belirlenmesi ve bu tarihten 14 günün çıkarılmasıyla elde edilir. Örneğin 30 gün süren bir adet halinde yumurtlama 16. günde gerçekleşecektir. Bu metodun kullanılabilmesi için adetinizin genel olarak kaç gün sürdüğünü bilmek zorundasınız. Yumurtlamanın başka bir tesbit yöntemi de vajenden gelen rahim ağzında üretilen sıvının miktarı ve yapısının gözlemlenmesidir. Adeta çiğ bir yumurtanın beyazı gibidir. Adetin başlangıcında bu sıvı daha az ve yoğundur. Yumurtlama döneminde ise bolca ve kaygandır....Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Hormonlar: Adet Ve Gebelikteki Ana)

 Hamilelik Hakkında (Hormonlar: Adet ve Gebelikteki Ana)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hormonlar: Adet ve Gebelikteki Ana Faktörler Adetler ve gebelik, farklı düzeylerde etkileşme gösteren hormonlar tarafından idare edilmektedir. * Östrojen ve Progesteron: Yumurtalıklar tarafından üretilmekte olup, rahim iç tabakasının (endometrium) kalınlaşmasını sağlamaktadırlar. Eğer gebelik oluşmamışsa rahim içi tabakasının dış ortama atılmasın! sağlarlar. Gebeyken bu hormonların yüksek olması sizi adet görmekten ve yumurtlamaktan korumaktadırlar. • FSH (Follicle Stimulating hormone = Folikül uyarıcı hormon) LH (luteinize edici hormon): Bu hormonlar, beynin alt tarafında yerleşmiş küçük bir organ olan hipofiz öezmden salgılanmaktadırlar. FSH yumurtanın olgunlaşmasını sağlarken LH, yumurtanın yumurtalıklardan salıverilmesini sağlamaktadır. • (GRH) Gonadotropin-releasing hormone (GRH) Gonadatropin se...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında( Döllenme)

Hamilelik Hakkında( Döllenme)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Döllenme Gebelikle sonuçlanan yumurta ve spermin birleşmesine fertilizasyon (döllenme) diyoruz. Bir kere yumurta, yumurtalıktan serbest birakıldı mı her an bir sperm tarafından döllenebilir. Sperm hücreleri erkeklik cinsel organı olan penisin hemen altında bulunan skrotumdaki testislerde (erbezi) yapılmaktadır. Sperm hücreleri olgunlaştıktan sonra, vaz deferens adı verilen küçük tüpler aracılığıyla testislerden atılmaktadır. Sperm teslisten ayrıldıktan sonra, idrar kesesine yakın bir bölgede yerleşmiş olan prostat bezi ve seminal veziküllerde (küçük kesecikler) yapılan sıvılarla karışmaktadır. Sıvıların ve spermin karışımına semen (meni) adım veriyoruz. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamile...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Adet Görme (Menstrüel Siklus))

Hamilelik Hakkında ( Adet Görme (Menstrüel Siklus))

> Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Adet Görme (Menstrüel Siklus) Bir kadının gebe kalabilirliği (fertil olması), ddetlerine (mensrrüel siklus) bağlıdır. Adet boyunca görülen tüm değişiklikler, vücutta bazı fonksiyonları kontrol etmek için üretilen hormonlar tarafından idare edilmektedir. Her ay hormonlar, rahmin iç tabakasının gelişmesin! ve yumurtanın olgun bir foliküi (yumurtalıklardaki küçük hücre topluluklannın yumurtanın etrafım sarmasıyla oluşan yapı...) haline gelmesini sağlamaktadırlar. Bir yumurta olgun hale geldikten sonra yumurtalıktan salıverilir ki bu olaya ovulasyon (yumurtlama) adım veriyoruz. Ortalama bir adet süresi, adetin ilk gününden "diğer adetin ilk gününe kadar olacak şekilde 28 gündür. Tipik olarak adet süresi 28 gün olmasına karşın 23 ile 35 gün arası süreler de normal kabul edilmektedir. Adetleriniz aydan aya bazen değişebilmektedir. A...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık