Hamilelik

Hamilelik Hakkında (Bebek Bezleri )

 Hamilelik Hakkında (Bebek Bezleri )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Bebek Bezleri Bebeğiniz ilk yıl içerisinde haftada aşağı yukarı 65 tane bez kullanacaktır. Bu yılda ortalama 3000 tane demektir. Fiyat ve bezin bebeğe uygunluğu, seçenekleriniz! etkileyen en önemli iki faktördür. - Tek kullanım için olanlar: Hoşlandığınız birisini buluncaya kadar farklı markaları deneyiniz. Bez döküntüsünü önlemek bakımından, plastiğin bebeğin cildine temas etmediği markalar daha iyidir. Islandığı zaman parçalanan markaları kullanmayınız. Bebeğiniz küçük parçaları yutabilir. - Kumaş bezler: Düz ve önden katlanmalı olarak iki tarzda hazırlanmışlardır. Düz olanlar daha çok emicidirler ve büyüyen bebeğinize daha iyi uyum sağlayabilmekedirler. Fakat bunları bazen bulmak kolay olmayabilir. Birçok satıcıda, katlanmalı bezler bulunmaktadır. En az 3 düzine bezle başlamalısınız. Su geçirmez donların kullanılması ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında( Çocuğa Ait Diğer Eşyalar)

Hamilelik Hakkında( Çocuğa ait diğer eşyalar)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Çocuğa ait diğer eşyalar: - Yatak çarşafları ve yumuşak yorgan ya da battaniye gibi yatak takımları - Emniyet kemerli bir masa - Emniyetle kapanabilir geniş bir bez kovası - Bebek beslenirken oturabileceği, konforlu bir koltuk - Bebeğe banyo yaptırmak için geniş bir tekne - Güvenlikli bir araba koltuğu Bütün bebek oyuncakları, temiz ve sağlam tutulmalıdır. Oyuncakların, kaliteli ve kontrollü elması, çocuğunuzun bazı tehlikelerden uzak olması açısından çok önemlidir. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Bebeğe Hazırlık)

 Hamilelik Hakkında (Bebeğe Hazırlık)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Bebeğe Hazırlık Birçok çift, yeni bir bebek beklerken özellikle de bu ilk bebekleriyse çok heyecanlanmakta ve bebek için hemen alışverişe başlamaktadırlar. Bugün satılmakta olan şirin oyuncak bebeklere, sevimli oyuncak takımlarına karşı koymak zor gözükmektedir. Fakat gerçekte neye ihtiyaç duymaktasınız? Temel ihtiyaçlar arasında, elbiseler, çocuk bezleri, çocuğun rahatça uyuyabileceği çocuk karyolası, çocuk arabası ve çocuğunuzu sırtınızda taşıyabileceğiniz bohçalar sayılabilir. Çocuğunuz biraz büyüyünceye kadar diğer ihtiyaçları almak için bekleyebilirsiniz. Bebeğiniz için elbise seçiminde en önemli faktör elbiselerinin pratik olmasıdır. Hemen ihtiyaç duyabileceğiniz şeyler çocuğunuzun yılın hangi mevsiminde doğduğuna da bağlıdır. Örneğin; eğer çocuğunuz yaz ortasında dünyaya gelmişse kalın bir uyuma battaniyesine ihti...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik), Doğum Kontrolü Ve Kısırlaştırma (Sterilizasyon))

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik),  Doğum Kontrolü ve Kısırlaştırma (Sterilizasyon))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik), Doğum Kontrolü ve Kısırlaştırma (Sterilizasyon) Aile planlaması, istenmeyen gebeliklerin önlenmesidir. Diğer bir ifadeyle kaç çocuk sahibi olacağınıza ve ne kadar yıl arayla çocuk yapacağınıza karar vermenizdir. Aile planlamasındaki temel faktör, gebelikler arasındaki kullanacağınız doğum kontrol yöntemidir. Genel olarak, doğumdan sonra 3-4 hafta içerisinde cinsel ilişkiye girmeye başlayabilirsiniz. Bu dönemde bir doğum kontrol yöntemi seçebilirsiniz. Böylece kendinzi hazır hissediyorsanız güvenli bir şekilde cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Doktorunuzla ya da hemşirenizle doğum kontrol yöntemleri hakkında konuşmalı ve ileriki gebelikleriniz için uygun olanı seçmelisiniz. Artık çocuk yapmama kararı alan çiftlerden birisi için kısırlaştırma düşünülebilir. Kısırlaştırmayı (sterilizasyon) tercih eden birçok kad...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Tahmini Doğum Tarihi )

Hamilelik Hakkında ( Tahmini Doğum Tarihi )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Tahmini Doğum Tarihi Tahmini doğum tarihiniz, ilk görüşmenizde vereceğiniz bilgilere dayanılarak hesaplanacaktır. Tahmini doğum tarihi, hesaplanmış doğum tarihi olarak da adlandırılır. Ovulasyon (yumurtlama) tarihi, fetüsün yaşım belirlemede en güvenilir yoldur. Fakat bu genelde tam olarak bilinmemektedir. Adetlere dayanılarak hesaplanan tahmini doğum tarihi her zaman doğru değildir. Adet devirleri, kadından kadına değişir ve adetlerin şekli tahmini doğum tarihin! etkilemektedir. Son adet tarihini unutmak çok kolaydır. Adetlerinizi kaydederek ve bu bilgileri doktorunuzla paylaşarak hesaplamayı kolaylaştırabilirsiniz. En sık kullanılan metot, son adet tarihinin başlamasından sonra 14 gün içerisinde gebeliğin oluşması fikrine dayanmaktadır. Yaklaşık doğum tarihi, son adet tarihinden .3 ay çıkarmak ve 7 gün eklemek suretiyle hesaplana...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık