Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Herpes Simpleks Virüsü

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Herpes  Simpleks Virüsü

center> Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Herpes Simpleks Virüsü Cinsel organ herpes'i, herpes simpleks virüsü tarafından meydana getirilen bir enfeksiyondur. Cinsel organların etrafında ve üstünde, içinde sıvı toplanmış kabarcık ve yaralar oluşturur. Genelde cinsel yolla ve aktif yaraları bulunan bir kişiyle olan direkt temasla geçmektedir. Bazı durumlarda, yaralar iyileştiği halde, virüsler başkalarına geçebilmektedir. Razı insanlar sadece bir kez bu hastalığı yaşamaktayken bazıları hayatları boyunca zaman zaman bu hastalığı yaşayabilirler. Nadir durumlarda, bebeğe, doğum sırasında herpes virüsü bulaşabilmektedir. Bu durumda, deri enfeksiyonu, sınır sisteminde hasar, körlük, zeka geriliği ya da ölüm görülebilmektedir. Eğer cinsel organ herpesiniz varsa ya da bu hastalığı taşıyan birisiyle cinsel ilişkiye girmişseniz, doktorunuzla görüşmelisiniz. Eğer do...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kilamidya, Bel Soğukluğu (Gonore) Ve Pelviste Enflamatuar Hastalık

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Kilamidya, Bel Soğukluğu (Gonore) ve   Pelviste Enflamatuar Hastalık

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kilamidya, Bel Soğukluğu (Gonore) ve Pelviste Enflamatuar Hastalık Kilamidya ve Gonore, bugün Amerika'da en sık görülen cinsel yolla bulaşan hastalıklardır. Cinsel ilişki sırasında kişiden kişiye geçebilen bakteriler tarafından oluşturulurlar. Birçok yönden benzerlik gösterirler ve sıklıkla aynı kişide birlikte bulunurlar. Kadınların cinsel organlarının aynı bölgelerini tutarlar. En sık tutulan bölgeler, rahim ağzı, rektum (kalın bağırsağın bir bölümü) ve üretra (idrarın geçiş yolu)'dır. Kilamidya ve gonoreli erkeklerdeki en sık belirti, penisten gelen bir akıntıdır. Kadınların bir çoğunda belirti olmaz. Kadınlar hastalıklı olduklarım, eşlerinin bu hastalıkları taşıdıklarının ortaya çıkmasıyla öğrenirler-Bazen bir pelvis muayenesi, hastalığın teşhisi için yeterli değildir. Diğer testlere de ihtiyaç duyulur. Eğer bu hastalık...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gebelikte Enfeksiyonlar

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Gebelikte Enfeksiyonlar

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Gebelikte Enfeksiyonlar Enfeksiyonlar, vücuda saldırarak çoğalan küçük organizmalar tarafından oluşturulmaktadır. Vücut, savunma sistemim harekete geçirerek saldırganları öldünneye çalışacaktır. Bu mücadele devam ederken siz, döküntü, ağrı, ateş ve şişme (ödem) gibi enfeksiyon bulgularım yasayacaksınız. Kanınızda aynı zamanda enfeksiyonla mücadele etmek üzere özel protein yapısında antikorlar üretilecektir. Antikorlar, savunma sistemimizde anahtar rol oynarlar. Antikorlar oluştuğu zaman, siz bunların farkına varamazsınız. Fakat, bunların oluşup oluşmadığım tesbit için size test uygulanabilir. Eğer antikorlar oluşmuşsa, bu sizin bir hastalığa maruz kaldığınızın göstergesidir. Birçok durumda, bir hastalığa karşı antikorlar bir kere oluştuğu zaman, artık siz aynı hastalığa karşı direnç kazanmış olmaktasınız. Enfek...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Miadı Geçmiş Gebelik

  Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Miadı Geçmiş Gebelik

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Miadı Geçmiş Gebelik Kadınlann çoğu, gebeliğin 37. ve 42. haftaları arasında dogum yapmaktadır. Bu gebelikler, tam süresini doldurmuş olarak kabul edilmektedirler. Bebeklerin sadece % 5'', tam doğum tarihinde dünyaya gelmektedir. Normal gebeliklerin % 10'una yakını, 42. haftadan sonra doğurulmamış olmaktadır. Bunlara miadı geçmiş gebelikler (posterin pregnancies) adı verilir. Pelüşün gebelik yakının bilinmesi, miadını geçmiş gebeliğin teşhisınde anahrar rol oynamaktadır. Fetüsün yasinin doğru olarak tesbit edilmesi zor olabilir. Eğer, adet görme devirleriniz hakkında emin değilseniz, fetüsün tam doğum tarihim teshil etmek zor olacaktır. Bu yüzden, fetüsün yasinin tesbıtınde birden çok metot kullanılmaktadır. (Bebeğin doğum tarihi nedir? Bilgi için Bölüm 5'e hakiniz.) "Tahmini doğum tarihi, gebeliğin erken döneminde tes...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Zarların Erken Yırtilması

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Zarların Erken Yırtilması

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Zarların Erken Yırtilması Amniotik sıvıyı tutan zarlar, doğumun basında yırtılırlar. Bazı uzmanlar, fetüs gebelik süresin! doldurduğu zaman zarların kendilerini zayıflatacak değişimler içine girdiğine inanırlar. Bazen zarlar doğumdan çok önce yırtılır. Buna zarların erken yırtılması denir. Zarlar yırtıldığı zaman, bunu takip eden olay doğumdur. Genel olarak ne kadar doğum tarihine yakınsanız, zarlarınız yırtıldıktan sonra doğum da o kadar yakın olacaktır. Eğer bir kadın doğuma giremez ise iki problem ortaya çıkabilir: 1. Amniotik sıvı ve muhtemelen fetüs infeksiyon kapabilir. 2. Göbek bağı, kendisini koruyan sıvıdan yoksun kaldığı için basınç altında kalabilir. Zarların erken yırtılması, bebek doğuma hazır olmadan önce meydana gelirse riskler daha da ciddiyet kazanmaktadır. Genel olara...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık