Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Üreme Nasıl Olur? )

Hamilelik Hakkında ( Üreme Nasıl Olur? )

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Üreme Nasıl Olur? Üremenin oluşabilmesi için, çok hassas, bir şekilde ayarlanmış bir olaylar zinciri oluşmak zorundadır. Üremenin nasıl olduğu konusunda kazanılacak temel bir bilgi, gebeliğe hazırlık hıisusunda size yardımcı olacaktır. Bu bilgi, size en verimli döneminiz! tesbitte, diğer bir ifadeyle gebe katmanız için en ideal zamanı belirlemede yardımcı olacaktır. Erken gebelik boyunca hızla mcydana gelen değişimleri de, anlamamıza yardımcı olacaktır. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan) DERLEYEN: ALINTIDIR. ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, (Geç Yaş Gebeliği(Hamilelik) )

Hamilelik Hakkında, (Geç Yaş Gebeliği(Hamilelik) )

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Geç Yaş Gebeliği(Hamilelik) 30 ya da 30 yaşın üzerindeki kadınların çoğu sağlıklı olarak gebe kala bilmekte ve sağlıklı bebek sahibi olabilmektedirler. Buna karşın bu kadınlarda bazı sorunlar oluşmaktadır. Yaşlarının gebe kalabilmelerine etki edip etmeyeceği, bebeklerinin kendi sağlıklarım ne derece etkileyeceği konusunda endişeli olmaktadırlar. Gebe kalmak isteyen bir kadın için "güvenli değildir" diyebileceğimiz kesin bir yaş sınırı olmamasına rağmen bu bayanlarda bazı özel durumlar için dikkatli olunmalıdır. Bir kadının üreme fonksiyonu 30 yaş ve üzerine yaklaştıkça tedrici olarak azalmaktadır. Bundan dolayı bu yaştaki kadınlarda gebe kalabilme epey bir zaman almaktadır. Kadın yaşlandıkça bazı sağlık ve doğumla ilgili problemler daha sık oluşmaya başlamaktadır. Gebelik kadının bünyesine Yeni yükler yüklediği için, gebe...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, (Gebelikte(Hamilelikte) Enfeksiyonlar)

Hamilelik Hakkında, (Gebelikte(Hamilelikte) Enfeksiyonlar)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte(Hamile) Enfeksiyonlar Enfeksiyonlar, hem fetüse hem de anneye zarar vermektedirler. Gebelikte bazı enfeksiyonlar fetüste çok ciddî bazı doğumsal anomalilere ve hastalıklara sebep olabilmektedir. Bazıları aşılamayla önlenebilir. Kızamık, kabakulak, tetanoz, çocuk felci, kızamıkçık gibi aşısı olan bazı hastalıklara karşı dokrorunuzdan aşı yapmasını isteyebilirsiniz. Çocukluk döneminde bunlara karşı aşılı olmuş olsanız bile şu anda bunlara karşı dirençli olmayabilirsiniz. Eğer gebelikten önce aşılanırsanı; bu hastalıklara karşı korunmu olursunuz. Eğer aşı olmak isterseniz birleşmeden en az 3 ay önce olmalısınız. Bu zaman diliminde doğum kontrolü uygulamalısınız. Eğer ülkemizde bulunmayan enfeksiyonların bulunduğu bir ülkeye seyahati planlıyorsanız bu hastalıklara karşı aşıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer doğum kontro...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Gebelikte(Hamilelikte) Çevre)

 Hamilelik Hakkında ( Gebelikte(Hamilelikte) Çevre)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte(Hamile) Çevre Çevrede ya da çalışma ortamında kullanılan birtakım maddeler bir kadının gebe kalmasını önleyebilir yada fetüse zarar verebilir. Gebe kalmayı planlıyorsanız, çalışma ortamına ve çevrenize bir göz atmaniz iyi bir fikir olacaktır. Eğer size zarar verebilecek mndde bulursanız, onu önleyici adımlar atabilirsiniz.Yine de çevredeki birçok kimyasal maddenin etkileri bilinmemektedir. Bir işi kabul etmeden önce, pıitronunuzdan toksik ve kimyasal maddelere, radyasyona maruz kalıp kalmayacağını hakkında bilgi alın. îçe başladıktan sonra, bazı özel maddelere ne kadar maruz kaldığınız! personel ofisi görevlileriyle ya da sendika temsilcileriyle tartışınız. İnsanın göremeyeceği dalgalar tarzında yayılan bir enerji formu olan radyasyon, birçok iş alanında kullanılmaktadır. Aynı zamanda radyasyon, hastal...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, (Gebelikte(Hamilelikte) Madde Kullanımı)

Hamilelik Hakkında, (Gebelikte(Hamilelikte) Madde Kullanımı)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte(Hamilelik) Madde Kullanımı Türün, alkol ve yasadışı ilaçların kullanılması bağımlılık yapmakla beraber kendinize ve fetüsünüze zarar vereceklerdir. Bu maddeler fetüs organlarının oluşum dönernınde nnlara hayat boyu devam edecek hatta ferusü öldürecek düzeyde kötü etki gösterebilirler. Yazılan reçetelerin kurallara uygun kullanılmaması da yine fetüse zarar verecektir. Bu maddelerin kombine bir şekilde kııllanılması (ki çoğu zaman böyledir) daha tehlikelidir. Kendi sağlığınız ve bebeğiniz için turun, alkol ve yasadışı ilaçlar kullanmayı kesmel! veya en azından azaltmalısın. Bir alışkanlığı terketmek zaman ve sabır ister. Bu ozrHıkie, alışkanlığınız uzun süreden beri varsa daha da geçerlidir. Paniğe kapılmayınız ve doktorunuza müracaat ederek bırakma yollarım araştırarak tedavi gruplarına katiliniz. Bırakm...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık