Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik) Fizik Muayene)

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik) Fizik Muayene)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin(Hamilelik) Fizik Muayene Sağlık hikayenizden sonra, kilonuz tartılacak, boy ve kan basıncınız ölçülecektir. Bunlardan sonraki ilk adım bir fizik muayenedir. Fizik muayene aşağıdaki bölgeleri kapsar: - Kulaklar, gözler, burun ve dişler - Tıroid bezi (boğazınızda adem elması etrafinda bulunan bezi - Kollar ve bacaklar - Lenf nodları - Deri Üreme organlarınız (rahim ağzı, vajen, yumurtalıklar, tüpler ve rahimi bir pelvik muayene sırasında kontrol edilecektir, ilk pelvik muayeneniz, başka zaman yapılanlardan daha detaylıdır. Olağan pelvik muayeneye ek olarak pelvis (bel bölgesi)inizin iç yapısının büyüklüğü de kontrol edilmeye çalışılacaktır. Az da olsa rahatsızlık veren bir muayene olmasına karşın, rahim ağzının, rahmin ve pelvisin değerlendirilmesi için gerekli bir muayenedi...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Geçmiş Oykünüz (Anamnez) )

Hamilelik Hakkında ( Geçmiş Oykünüz (Anamnez) )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Geçmiş Oykünüz (Anamnez) Size sorulacak ilk şeylerden bir tanesi; sağlığınız, ailenizin sağlığı, bebeğinizin babasının sağlığı ve geçmiş gebelikleriniz hakkındaki detaylardır. Bu bilgiler, oluşacak problemleri yakalamaya yardım edebilir. Bu gerçekleri sadece siz tesbit edebilirsiniz. Dolayısıyla cevaplarınızın dürüst, tam ve doğru olması çok önemlidir. Tıbbî öykünüz, genel sağlığınızı kapsamaktadır. Herhangi bir ilaç alıp almadığınız, belli bir maddeye karşı alerJinizin ya da tıbbî bir durumun olup olmadığı ve enfeksiyon geçirip geçirmediğinizde sorgulanacaktır. Son adet tarihiyle beraber, adet öykünüz ve doğum kontrol yönteminiz! kullanımınız da kapsamaktadır. Alkol, yasadışı ilaçlar, sigara ve gebeliği riske sokabilecek maddelere maruz kalınıp kalınmadığı gibi yaşam alışkanlıklarınız da size sorulacaktır. Geçmiş gebelık...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Bilinçli Bakım)

Hamilelik Hakkında (Bilinçli Bakım)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Bilinçli Bakım Ne kadar iyi bilgi edinirseniz, sağlığınız hakkında o kadar iyi karar alabilirsiniz. Doğum öncesi görüşmeleriniz boyunca birçok olay ve prosedür size izah edilecektir. Tıbbî bir test ya da tedaviye izin vermeden önce bilgilendirilmenize bilgilendirilmiş izin denilmektedir. Bu bilgilendirilmiş izin olayı, tedavi sonuçlarından beklediklerinizi, riskleri, faydaları, varsa alternatifleri tartişmanızla başlar. Bu bilgiyi anlamış olmanız çok önemlidir. Sizin için açık olmayan şeyleri sormaktan korkmaymız. Kayıt defterinize, size açıklanan tedavi, tedavinin riskleri ve sizin kararınız yazılacaktır. Bazen sizden verilen bilgileri aldığınıza ve yapılacak prosedürü kabul ettiğinize dair bir form imzalardanız istenebilir. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, ha...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında( Doğum Öncesi Bakım)

Hamilelik Hakkında( Doğum Öncesi Bakım)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Doğum Öncesi Bakım Doğum öncesi bakım, gelişen bebeğinizin mümkün olduğu kadar sağlıklı olup olmadığından emin olmanızın önemli bir parçasıdır. Düzenli olarak yapılan doğum öncesi görüşmeler, gebeliğiniz hakkında bilgilenmenize, sizin için en iyi kararları almanıza ve bütün sorularınızı sormanıza olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda gebeliğinizin seyri ve fetüsün 3 aydan sonraki gebelik ürünün adı gelişimi de kontrol altında olacaktır. Gebeliklerin çoğu normal olarak ilerler. Fakat bazı riskler göz ardı edilmemelidir. Bu risklerin değerlendirilmesi doğum öncesi bakımın ana noktasını oluşturur. Her görüşmede gebeliğinizin gidişatı muayene edilecek ve kaydedilecektir. Oluşabilecek problemlerin açığa çıkarılması için fetüs üzerinde çeşitli çalışma ve testler yapılabilir. Doğum öncesi bakımınız, sağlık bakım ekibinin tüm üyeleri tarafı...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Çocuk İçin Arabada Kullanılacak Güvenlikli Koltuk Seçimi )

Hamilelik Hakkında ( Çocuk İçin Arabada Kullanılacak Güvenlikli Koltuk Seçimi )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Çocuk İçin Arabada Kullanılacak Güvenlikli Koltuk Seçimi İlerleyen zaman içerisinde arabada kullanılmak üzere güvenlikli bir koltuğun temin edilmesi çok önemlidir. Böylece çocuğunuz hastaneden eve emniyetli bir şekilde ulaşmış olacaktır. Bu koltuklar, satın alınabilir ya da kiralanabilir. Güvenlikli koltuklar küçük çocukları ve bebekleri bir araba kazası anında koruyabilecek şekilde özel olarak dizayn edilmiştir. Birçok modelleri bulunmasına karşın genel olarak plastikten yapılmış olup arka koltuğa bağlanarak kullanılmaktadır. Ön koltuğu emniyet kemeriyle sarılacak şekilde de kullanılabilir. Çocuk koltuğu, çocuğun yüzü arkaya bakacak şekilde yerleştirilmelidir. Plastik bir bebek arabası, emniyet kemeri kullanımına olanak sağlayacak çok güvenlikli koltuk görevini yapamaz. Bir kaza sırasında parçalanabilir. Güvenlikli koltuklar, her...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık