Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Öncesi Vitaminler

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Doğum Öncesi Vitaminler

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Öncesi Vitaminler Demir, folik asit ve belki kalsiyum hariç, diğer tüm vitaminleri, mineralleri ve diğer besinleri iyi beslenmeyle gebelik sırasında genelde yeterince alabilirsiniz. Çoğu vakada vitamin hapları gerekli olmamaktadır. Yine de sağlık bakım ekibiniz sizin ve fetüsünüzün ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almadığınızı düşünüyorsa, doğum öncesi birçok vitamin ve mineral tabletlerin! sizin için yazabilir. Eğer doğum öncesi vitaminler yazılmışsa tarif edildiği şekilde kullanmalısınız. Yüksek dozda vitamin, tehlikeli olabilir. Doktorunuzun tavsiyesi olmadan günlük önerilen miktarları geçmeyiniz. Bu, özellik-K yağda eriyebilen A ve D vitaminleri için daha çok geçerlidir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEK...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kalsiyum Ve Fosfor

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Kalsiyum ve Fosfor

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kalsiyum ve Fosfor Kalsiyum ve fosfor, fetüsün kemiklerinin yapılmasında kullanılmaktadır. Her gün her birinden 1200 mg.'a ihtiyaç duyulur. (Bu değer eğer 25 yaşından büyükseniz gebelik öncesinde ihtiyaç duyduğunuzdan 400 mg daha fazladır.) Her gün ekstra bir kuart (galonun 4'te l'i) süt içerseniz, ihtiyaç duyduğunuz ekstra kalsiyumu elde etmiş olacaksınız. Süt ve diğer süt ürünleri kalsiyumun en iyi kaynaklarıdır. Fakat sardunya, kemikli som balığı, hardal ve şalgam diğer kaynaklar olarak sayılabilir. Eğer süt ürünleri tüketemiyorsanız, doktorunuzdan ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz kalsiyum ve fosfor kaynakları önermesini isteyiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLE...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Protein

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Protein

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Protein Nasıl-ki siz-, kaslarınızın gelişmesi ve tamiri için proteine ihtiyaç duyuyorsunuz, aynı şekilde fetüs de proteine öyle ihtiyaç duyar. Ekstra protein ihtiyacına ek olarak daha fazla kan yapmak için ihtiyaç duyduğunuz protein de düşünülürse günde 60 gr. protein almanız gerektiği söylenebilir. Protein açısından zengin gıdaları seçmeniz sayesinde sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu ekstra proteini elde edebilirsiniz. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 02...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Folik Asit

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Folik Asit

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Folik Asit Demir gibi folik asit de, yapmak zorunda olduğunuz ekstra kanın yapilmasında kullanılır. Diyetinizde ihtiyaç duyduğunuz tüm folik asiti elde etmeniz olası değildir. Muhtemelen bu vitamini içeren tabletleri kullanmaya ihtiyaç duyacaksınız. Folik asit, gebelikten önce ve gebeliği" erken döneminde alındığı zaman, sinirsel tüp bozukluklarının oluşmasını engelleyecektir. Çocuk doğurma yaşında olan her kadının günde 0,4 mg folik asit almaşı önerilmektedir. Sinirsel tüp bozukluğu olan bir bebeğe sahip bir kadının, aynı bozuklukta bir bebeğe sahip olma ihtimali daha yüksektir. Bu kadınlara günde 4 mg. olacak şekilde daha yüksek düzeyde folik asit almaları önerilmektedir. Kullanım şekli olarak gebe kalmadan l ay önce başlayıp, gebeliğin ilk 3 ayında devam edecek şekilde olabilir. Bu miktar, birçok vita...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Demir

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Demir

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Demir Demir, vücutta hemoglobin yapımında kullanılan bir mineraldir. Hemoglobin, dokulara ve fetüse oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin (alyuvarlar) içinde bulunan bir proteindir. Vücuttaki diğer hücreler gibi, kırmızı kan hücreleri de ölürler ve yenilenme süreci içerisinde yerlerine yeni hücreler yapılır. Vücut, ölen hücrelerden açığa çıkan demiri, daha fazla hemoglobin yapmak için korumaktadır. Kadınlar, aybaşı kanamalarıyla demir kaybederler. Bu, çok az bir kısım kadının gebelik öncesinde yeterli demir depolarına sahip oldukları anlamına gelir. Çoğu kadın gebelikte her gün ihtiyaç duydukları ekstra demiri elde etmede sorunlarla karşılaşmaktadır. Kadınlar, gebelik sırasında, fetüsün gelişimim desteklemek ve ekstra kan sağlamak için daha fazla demire ihtiyaç duymaktadırlar. Demir açısından zengin gıdaların tü...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık