İnsan Kaynakları

İngilizce'De 'Should' İle İlgili Cümleler

İngilizce'de 'Should' İle İlgili Cümleler

Bir İngilizce öğretmeni olarak yorumlarınızdaki eleştirilere kulak vererek, Should – shouldn’t konusunu biraz daha derinlemesine anlattım ve yeni örnekler yazdım. Ancak sizden ricam, lütfen konunun mantığını anlayarak kendi örneklerinizi oluşturmanızdır. Biliyorum Should – shouldn’t konusu karşınıza proje ve performans ödevi olarak veya derslerinizde konu anlatımı olarak çıkıyor. Bizim maksadımız da bu konuyu daha iyi kavramanıza yardımcı olmak. Hepinize başarılar, iyi İngilizce öğrenmeler…. Türkçe’mizde iletişim kurarken, iletişim konuları bazen dertlerimiz, sıkıntılarımız, bazen de fikir danışmak, bazen de bilimsel önermelerdir. Bu tarz konulardaki konuşmalarımızı İngilizce’de ifade edebilmek için “-meli, -malı” anlamına gelen (should) yapısını kullanırız. "Should”Devamını Oku »

Kendini Tanıma Soruları Ve Cevapları

Kendini Tanıma Soruları ve Cevapları

Yetenek, ilgi ve değerlerinizi tanımanız için hazırlanmış bulunan bu envanter, yetenek, ilgi ve değerlerle ilgili durumları yansıtan sorulardan oluşmuştur. Her soruda sizin bir faaliyetin ne kadar sıklıkla yaptığınız veya bir şeye ne kadar önem verdiğiniz sorulmaktadır. Sizden istenen, soruları dikkatle okuyup cevabınızı, cevap kağıdına işaretlemenizdir. Cevap kağıdında A “Hiç bir zaman”, B “Ara sıra”, C “Sık sık”, ve D “Her zaman” anlamına gelmektedir. Bazen de A “Hiç önemli değil”, B “Pek önemli değil”, C “Önemli”, D ise “Çok önemli” karşılığındadır. Kısaca, A bir tutumun, bir ilginin hiç olmadığına ya da en az düzeyde olduğuna, D ise en yoğun olduğuna işaret etmektedir. O halde siz bir faaliyeti hiç yapmıyor ya da ona hiç ilgi duymuyorsanız A harfinin, her zaman yapıyor ya da çok ilgi duyuyorsanız D harfinin, biraz ilgi duyuyorsanız B, oldukça ilgi duyuyorsanız C harfinin altındaki aralığı karalayacaksınız. 1. Bir açının kaç derece...Devamını Oku »

Performans Değerlendirmeleri

Performans Değerlendirmeleri

Performans Değerlendirmeleri Bir işyerindeki elemanların performanslarının değerlendirilmesinin günümüzde kullanılan başlıca teknik ve öğelerini incelemektedir. Ayrıca performans değerlendirmesi çerçevesinde yapılan karşılıklı görüşmelerden sağlanan bilgilerin nasıl kullanılacağını da ele almaktadır. Kısaca, etkili bir değerlendirme sisteminin karakteristikleri incelenmektedir. Ayrıca kitabın sonuna eklenmiş olan test, pratik ve sınav bölümleri okuyucuya metin bölümünde öğrendiklerini gözden geçirip sınama ve uygulama yapma imkanı sunmaktadır. Performans Değerlendirmesi Sürecinin Tanımlanması Performans Değerlendirmesinin Amaçları Performans değerlendirmesi, bir yöneticinin, önceden saptanmış standartlarla karşılaştırma ve ölçme yoluyla, iş görenlerin işteki performans...Devamını Oku »

İnsan Kaynakları Nedir? Görevleri Nelerdir?

İnsan Kaynakları Nedir? Görevleri Nelerdir?

İnsan Kaynakları Nedir? Görevleri Nelerdir? Kavramları, moda dünyasından esintiler şeklinde hazmeden ülkemizde, bir sürü kavram gibi; 'insan kaynakları' da birkaç samimi istisna dışında, sadece ve sadece moda olduğu, hatta kurumlara ve çalışanlara modern bir hava verdiği için baş tacı ediliyor. Hal böyle olunca da işletmeler 'personelcilikten' 'insan kaynakları' seviyesine yükselmeyi! en kolay ve en ucuz yöntemle gerçekleştiriyorlar. Ne yapıyorlar? Yeni bir pirinç levha yaptırıyorlar. 'Personel Müdürlüğü' yazan levhayı söküyorlar; yerine bu levhayı asıyorlar: Devamını Oku »

İş Bulmada Etkili Çözümler

İş Bulmada Etkili Çözümler

İş Bulmada Etkili Çözümler İş dünyasına çıkmanın sebebi nedir, pazarlanabilir becerileriniz nelerdir? Bir işten diğerine geçerken taşımış ve sahip olduğunuz transfer edilebilir becerileriniz nelerdir? Bugüne kadar ki kariyer başarılarınız nelerdir? İşyeri tercihleriniz nelerdir, ne çeşit bir ortamda ve nasıl insanlarla çalışmak istersiniz, ne şekilde bir çalışma tarzı hoşunuza gider? Eğer bu sorulara cevap veremiyorsanız kendinize bir kariyer değerlendirmesi yapabilir veya profesyonel bir kariyer danışmanından yardım isteyebilirsiniz. Hatırlamak gerekir ki, iş arama kişinin kendisiyle ilgilidir. **Sürecin içinde olduğunuzdan emin olun. Kariyer hedefiniz nedir/iş aramada neye odaklanıyorsunuz? Kişisel kariyer değerlendirmesine bakarak n...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık