İş Dünyası

Network Marketing Nedir?

Network Marketing nedir?

21.yy’ın ticaret sistemi olarak görülen Network Marketing, gün geçtikçe büyümekte ve dikkatleri üzerine çekmektedir. Kişinin tamamen kendi emeği ile doğru orantılı gelir sağlayan bu ticaret sistemi, tüm katılımcılarına eşit fırsat sunması, başlamak için bilgi ve deneyim gerektirmemesi ve çalışma saatlerinin kişinin kendisi tarafından belirlenmesi özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Şimdi bu ticaret sistemini biraz daha yakından inceleyelim ve öncelikle çalışma mantığına göz atalım.. Network Marketing Nedir Klasik tarz ticaret sisteminde, üretilen bir ürün müşteriye ulaşana kadar depo, nakliye, distribütör, bayi gibi birçok aracıdan geçer. Hatta ürünü müşteriyle tanıştıran reklam dahi bir aracıdır. Bu aracıların çeşitliliği ve varlığı ürüne göre farklılıklar gösterebilir. Fakat sonuç olarak ürünün müşteriye ulaş...Devamını Oku »

Kitap Okumanın Faydaları

Kitap Okumanın Faydaları

İnsan kaynakları yönetimi örgütte rekabetçi üstünlükler sağlamak amacıyla gerekli insan kaynağının sağlanması, istihdamı ve geliştirilmesi ile ilgili politika oluşturma , planlama,örgütleme, yönlendirme ve denetleme faaliyetlerini içeren bir disiplindir. Bu faaliyetler o şekilde düzenlenmeli ki, bir taraftan işletme amaçları gerçekleştirilebilsin,diğer taraftan çalışanların ihtiyaçları karşılanabilsin ve aynı zamanda da işletmenin topluma karşı sorumlulukları yerine getirilebilsin. Bu tanım iki tip çalışmayı içermektedir. Bunlardan birincisi eskiden personel yönetimi olarak adlandırılan işe alma, sınav yapma,sınıflandırma , atama , sicil düzenleme, yükseltme gibi konularla ilgili bilgi, beceri, yöntem ve uygulamaları kapsayan tekniklerdir. İkincisi ise insan kaynağına ilişkin politikalar, planlar, işçi-işveren ilişkileri, çevresel ve örgütsel gelişmeler karşısında personelin durumu gibi daha geniş kapsamlı stratejileri içerir. Modern anlamda insan ka...Devamını Oku »

İş Görüşmesi Kıyafet Seçimi

İş Görüşmesi Kıyafet Seçimi

Bir iş görüşmesine giderken iş başvurusunda bulunduğunuz şirketi araştırın. Kıyafet kurallarını öğrenin ve buna uygun giyinin. Bir reklam şirketinde çalışanların giydikleri, bir denetim şirketinde çalışanların giydiklerinden farklı olacaktır. İş görüşmesi için kıyafet seçerken sağduyu ve iyi bir giyim zevki rehberiniz olmalı. Çok göze çarpan kıyafet ve renklerden kaçının. Takılarınızın sade olmasına dikat edin ve mümkün olduğu kadar az takı takın. Üzerinize rahat bir şekilde oturan kıyafetler tercih edin. Temel kurallardan biri o işte çalışırken giyeceğiniz kıyafetin bir seviye daha üstün olanını giymektir. Kadınlar için ciddi hava veren renkte kıyafetler seçilmeli. Sade ayakkabılar, sınırlı sayıda takı, toplu ve profesyonel görünümlü saçlar tercih edilmeli. Evrak çantası taşınabilir. Erkekler ciddi hava veren renkler ve ağır takım elbiseler giymeli ve buna uygun, düzgün bir şekilde bağlanmış bir kravat takmalı. Koyu renkli çoraplar ve profesyonel görünümlü ayakkabılar ...Devamını Oku »

Günümüzde En Çok Tercih Edilen Meslekler

Günümüzde En Çok Tercih Edilen Meslekler

Günümüzde En Çok Tercih Edilen Meslekler Nelerdir? Günümüzde en çok tercih edilen meslekler İşsizliğin gittikçe daha da büyük bir sorun olan ülkemizde üniversite okumak veya okumamak arasında hiç bir fark kalmadıÇünkü artık üniversite mezunları da iş bulamıyorGünümüzde çağın gereksinimlerine göre tercih edilen meslekler sırasıyla şöyledir 1-Bilgisayar Programcılığı 2-Öğretim Görevlisi 3-Fİnansal Danışmanlık 4-İnsan kaynakları uzmanlığı 5-Doktor asistanlığı 6-Pazar analisti 7-Bilişim 8-Emlak 9-Eczacı 10-Psikolog Bu meslekler money adlı derginin ücret,stres,iş zorluğu gibi alanlarda yaptığı araştırmalara dayanmaktadır MESLEKLER VE TANIMLARI Basın Yayın Yüksek Okullarının yanı sıra bir konuda uzmanlık eğitimi alanlar, meslekte edinilecek deneyimle birlikte bu mesleği yapabilirler. Çalışma alanları, gazeteler, radyo ve televizyon kanalları, haber ajansları. TÜM DEVRE TASARIM VE ÜRETİM UZMANLIĞ...Devamını Oku »

Yeni Bir İş Bulmak

Yeni Bir İş Bulmak

Yeni Bir İş Bulmak Yapılan bir araştırmada, yüzde 33'ü yeni bir iş bulmanın zor olduğuna inanıyor. Nedendir bilinmez, bazı şeyleri hayata geçirmek insanın gözüne hep zor gözükür. Belki gerçekten çabalanıp sonuç alınamadığından, belki de çabalamaya bile gerek görmeden yenilgiyi erken kabullenmekten... Benim için mesela bu durum “düzenli spor yapmak” için geçerlidir. Bugüne kadar birkaç denemem ve iki adım ötemdeki spor salonlarına en fazla üç ziyaretimle sonuçlanan üyeliklerim olmuştur. Ama bir türlü sporla iç içe yaşamayı bir hayat felsefesi olarak benimseyemedim, ortaokulda lisanslı voleybol oynamışlığıma rağmen (nasıl yapmışım o kadar antrenmanı hâlâ hayret ederim!)... Araştırmaya, katı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık