Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası, Değişen Vücudunuz

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası, Değişen Vücudunuz

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası, Değişen Vücudunuz Gebelik sırasında, fetüsün gelişmesi ve vücudunuzdaki değişiklikler, 9 ay boyunca tedricî olarak meydana gelir. Şimdi bebeğiniz doğmuş durumdadır. Uyumun sağlanması zaman alacaktır. Şu anki durumunuzun 9 ayda gerçekleştiğim hatırlamalı ve eski formunuzu almanızın için, en az o kadar süreceğin! dikkate almalısınız. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayg...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Doğum Sonrası Bakım

Hamilelik Hakkında, Doğum Sonrası Bakım

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Doğum Sonrası Bakım Anne ya da baba olmak çok arzulanan ve heyecan verici bir olaydır. Bu durum hayannıza büyük değişiklikler geçirecektir. Vücudunuzda, duygularınızda. akraba ve arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde ve yaşantınızda büyük derişiklikler oluşacaktır. Her aile bu duruma farklı bir uyum sağlamaktadır. Gebelikten anneliğe geçiş uyumu, doğumdan hemen sonra başlamaktadır. Çoğunlukla doğumun bittiğine ve bu yeni bebeğin sizin olduğuna inanamazsınız. Çoğu zaman dikkatiniz vücudunuzda değil, doğum sırasında neler olduğuna odaklanmış durumdadır. Doğumu birileriyle konusup paylaşarak onu kafanızdan atmaya çalışacaksınız. Hastaneden aynlıp rutin ev hayatına başladığınız zaman bebeğinizin yakınında ihtiyaç duyacağınız yeni beceriler geliştireceksiniz, iyi bir anne olmak için bunları başarıp başaramayacağ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Hastaneden Çıkış

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Doğum Sonrası Hastaneden Çıkış

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Doğum Sonrası Hastaneden Çıkış Eğer normal vajen yoluyla doğum yapmışsanız, bebek doğduktan kısa bir süre sonra hasteneden taburcu edilebilirsiniz. Ha.sranede ne kadar kalacağınız sağlık durumunuza ve güvenlik sigortanıza bağlıdır. Genelde kadınlar, güvenlik sigortaları l gün izin verdiği için ancak bu kadar kalabiliyorlar. Eğer bebeğinizde sorun varsa, daha uzun süre has- tanede kalabilirsiniz. Sezeryanla doğumdan sonra hastanede ne kadar kalacağınız, sedanın neden tercih edildiğine ve normal fonksiyonlarınıza dönmeniz için ne kadar zamana ihtiyaç duyduğunuza bağlıdır. Çoğu zaman sezeryanla doğumdan 2-5 gün sonra hastaneden taburcu edilebilirsiniz. Hastaneden çıkmadan önce, hastanede daha fazla kalmanıza yol açacak başka işlemler de yapılabilir. Örneğin; doğum sonrasında kısırlığa karar vermiş olabilirs...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Dinleme (Auscultation)

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Dinleme (Auscultation)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Dinleme (Auscultation) Bebeğin kalp.atişlarının dinlenmesi anlamına gelir. Zamanlaması, annenin doğumun hangi döneminde olduğuna ve herhangi bir risk faktörünün olup olmadığına bağlıdır. Bebeğin kalp atışlarım yükselterek ileten ve böylece duymamızı Ağlayan bir stetoskop kullanılabilir. Doktor, stetoskopun bir uçunu karnınıza bastı rarak stetoskopun kulaklık kısmından bebeğin kalp atışlarırinı dinler. Başka bir yöntem de, ultrasonda dinlemektir. Ultrason, bebeğin kalp atışlarım duyulabilir bir sinyal haline getirir. Ses dalgaları gönderebilen, elde taşınabilir küçük bir alet karnınızın üzerine yerleştirilir. Gönderilen bu dalgalar bebekten tekrar geri yansır. Ultrasonla orada bulunan bir kişi bebeğin kalp atışlarım duyabilir. Dinleme sırasında fetüsün kalp hızı genelde takip edilerek birkasılması sonra...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Değerlendirme (Takip)

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte,  Değerlendirme (Takip)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte, Değerlendirme (Takip) Doğum boyunca bebeğin iyiliğini takip etmek için bebeğin kalp hızı izlenecektir. Bebeğin kalp hızındaki bazı değişiklikler bir problemin habercisi olabilir. Bunun için her kadına, doğum sırasında bazı ya-kın takip yöntemleri uygulanabilir. Fetüsün değerlendirilmesi bir problemin oluşmasını önleyemez fakat, bazı belirtiler doktorun daha uya-nık olmasını sağlayabilir. Hiçbir fetüs değerlendirme yöntemi mükemmel değildir. Fakat yıllar geçtikçe teknikler gelişmektedir. Ve bugün doğum sırasında bebek için nelerin yapılabileceği hakkında çok şey bilinmektedir. Fetüs değerlendirmesi, dinlemeyle (ouscultation) ya da elektronik fetüs değerlendirici olarak adlandırılan bir aletle yapılabilir. Kullanılan teknik, hastanenin prensiplerine, aletlere ve elde bulunan personele bağlıdır. DERLEYEN:...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık