Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hastaneden Çıkışta

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hastaneden Çıkışta

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hastaneden Çıkışta • Kontrol için randevu aldım mı? • Sağlık bakım ekibinin ve bebeğimin doktoruyla nasıl irtibat kuracağım? • Eğer ameliyat dikişlerim varsa bunların bakımım nasıl yapacağım? • Herhangi bir ilaca ihtiyaç duyuyor muyum? Eğer duyuyorsam onları nasıl kullanacağım? • Aile planlaması için bir plan yaptım mı? -Yılın mevsimi: Kötü hava ya da diğer koşullar ulaşımı uzatabilir- - Ev düdeni: Bebek bakım evine bırakmanız gereken diğer çocuklar var mı? Bakılması gereken bir ev hayvanınız var mı? Başka düzenlenmesi gereken özel durumlar var mı? Evden hastaneye giderek ne kadar zaman alacağına dair bir promin yapılması iyi bir fikir olabilir. Tercih edilen yol sizi hastaneye gec ulaştirıyorsa alternatif bir yol bulabilirsiniz. DERLEYEN: ALINTI...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Önemli Bilgiler;Kontrol Listesi

 Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Önemli Bilgiler;Kontrol Listesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Önemli Bilgiler; Kontrol Listesi Aşağıdaki sorular hakkında düşünün ve cevapladığınızdan emin olun. Doğumdan Önce • Gebeliğimde acil bir durum olunca hangi telefon numarasını aramalıyım? • Doğumun başladığı zaman hangi telefon numarasını aramalıyım? • Doğumum ne zaman başlar ve tam olarak nereye gitmeliyim? • Beni hastaneye kim götürecek? Gitmeye hazır olduğum zaman onunla nasıl irtibat kuracağım? • Otomobilimizi nereye park edebiliriz? • Sigortam hastaneye yatmadan önce bir işlem yapmamı şart koşuyor mu? • İsimde bana tanınan annelik haklarımı kontrol ettim mi? Ettiysem bana tam olarak neler tanınıyor? • Otomobilde kullanılmak üzere bebek koltuğu aldım mı? • Kameramda film ve pil bulunuyor mu? • Bebeğimi nasıl besley...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Doğum

Hamilelik Hakkında,   Doğum

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Doğum Bir bebeğin doğumunu beklemek, heyecanlı ve kaygılı bir olaydır. Kadınların çoğu, gebeliğin 37. ve 42. haftaları arasında doğum yapmaktadırlar. Yine de tam olarak doğumun ne zaman başlayacağım bilmek mümkün değildir. Doğum sıklıkla tahmini doğum tarihinden ya 3 hafta önce ya da 2 hafta sonra gerçekleşmektedir. Doğum için hazırlanarak, doğumunuzun sorunsuz geçmesine yardım edebilirsiniz. Bu olayları doğum gelmeden önce sağlık bakım ekibiyle tartışabilirsiniz. Şu sorular önceden cevaplandırılmalıdır: - Ne zaman telefon etmeliyim? - Çalışma saatleri dışında doktora nasıl ulaşabilirim? - Direkt olarak hastaneye mi gitmeliyim? Yoksa önce doktorumu mu aramalıyım? - Doğumumun başladığım hissettiğim anda takip edeceğim özel talimatlar var mı? Hastaneye gitmeden önce, hakkında düşünülecek ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum Ve Doğum Sonrası

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum ve Doğum Sonrası

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Doğum ve Doğum Sonrası Önceki aylarda, düzenli olarak doğum öncesi bakım aldınız ve vücudunuzun nasıl büyüdüğünü ve nasıl değiştiğiniz! öğrendiniz. Gebeliğinizin sonuna yaklaştıkça, muhtemelen bebeğinizin doğümunu dört gözle bekliyorsunuz. Kadınların çoğu, ne olacağı hakkında az da olsa gergin olmaktadırlar. Bebek doğduktan sonra, hayatınız değişecektir. Yeni bebeğiniz günün 24 saatinde sizden bakım ve dikkat isteyecektir. Kendi ıhtiyaçlarınıza dikkat etmeniz ve başkalarının size olan yardımlarıyla bu iş sizin için daha kolay olacaktır. Bu özel vakadan zevk almanın ve heyecan duymanın en iyi yolu ne beklediğiniz! bilmenizdir. Mümkün olduğu kadar bir şeyler öğrenmeniz, bebeğinizin doğümunu, zevkli ve heyecanlı bir anı haline getirecektir. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonları

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte idrar Yolu Enfeksiyonları

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte idrar Yolu Enfeksiyonları idrar yolu enfeksiyonları, gebelikte sıktır. Ağır enfeksiyonlar anneye teniste ciddi problemlere sebep olabilirler. Bazı idrar yolu enfeksiyonları sadece bazı testler yardımıyla teşhis edilebilirler. Enfeksiyona kapıldığınızı gösterecek herhangi bir belininiz olmayabilir, idrar yaparken ağrı hissedilmesi gibi bazı idrar yolu enfeksiyonu belirtileri, vajen ya da çevresinin enfeksiyonu gibi diğer problemlerde de ortaya çıkabilir. Sistit: Bir alt idrar yolları enfeksiyonu olup idrar kesesi enfeksiyonun? verilen addır. Belirtileri olarak idrar yapma isteğinin artması, idrar yaparken ağrı ve yanma, alt karın bölgesine ağrı ve bazen de idrarda kan görülmesi sayılabilir. Bu vaka antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Pyelonefrit: Bir üst-idrar yolu enfeksiyonu olup böbreğin enfeksiyonuna ve...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
Yukarı Çık