Sözler

Dostluk İle İlgili Sözler

Dostluk İle İlgili Sözler

Dostluk ile ilgili güzel sözler yardım edin. Dostluk ile ilgili hadisler Dostluk hakkında ayet ve hadisler Dostlukla ilgili hadisler Dostluk ile ilgili ayet ve hadisler Dostluk hakkında hadisler Dostluk" ile ilgili ayetler Dostluk ile ilgili ayetler ve hadisler Dostlukla ilgili ayet ve hadisler Dostlukla ilgili ayetler Dostluk ile ilgili sözler Dostluk ile ilgili hadisler ve ayetler Dostluk hakkındaki ayet ve hadisler Dostluk hakkında hadis ve ayetler Dostluk ile ilgili hadis ve ayetler Dostluk ile ilgili hadisi şerif Albert Camus : "Önümden gitme, seni izleyemeyebilirim. Arkamdan da gelme, yol gösteremeyebilirim. Yanımda yürü ve yalnızca dostum kal." Albert Schweitzer : "Kimi vakit sönen hayat ateşimiz rüzgar gibi bir başkası tarafından körüklenerek alevlenir. Ve her birimiz bu ateşi tekrar canlandıran dostlarımıza en içten teşekkürlerimizi borçluyuz." Aleksis Kivi : "Delilik gençliğin dostu, akıllılık yaşlılığın süsüdür." "Dostların dostu a...Devamını Oku »

İnsanın Kendisini Anlatan Sözler

İnsanın Kendisini Anlatan Sözler

"Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür." Schopenhaver "Aldığın her nefesi fırsat bil, ot değilsin yeniden bitmezsin." Ömer Hayyam "Bir ara durup ardıma baktım, O an zamanın gerisinde kaldım. Sonra ta uzaklara çevirdim başımı, Bu kez de zamanı sollayıp arkamda bıraktım. Ardından durumu kavradım Sokuldum yanına, Yaşantımı sürdürdüm onunla kol kola. İnsan bazen birkaç adım geriler Ki hızlanıp güç kazanabilsin; Bazen de gözünü ufuklara diker Böylece geleceği planlayabilsin. Burada da ölçülü olmak önemli, Zamanla adeta dans etmesini bilmeli..." Akın Alıcı İLETİŞİM I. Konuşmalarımız hizi yansıtır "İyi bir komışma, insanın kafasına sahip olma sanatıdır." Eflatun "Hiçbir şey bizi konuşma tarzımız kadar ele vermez." Earl Nigthingale "Konuşmadan önce düşün, hareket etmeden önce ölç." Shakespeare "Öfkeli...Devamını Oku »

Yoksulluk İle İlgili Sözler

Yoksulluk İle İlgili Sözler

Öyle alçak bir kapıdır ki açlık, geçilmesi zaruri odlumu, insan artık ne kadar büyükse, o kadar çok eğilir. (Victor Hugo) Tok olan cümle cihanı tok sanır, aç olan, alemde ekmek yok sanır> (Sabayi) Kral da, dilenci de aynı iştahla acıkırlar> ( M> Montaigne) Öyle alçak bir kapıdır ki açlık, geçilmesi zaruri odlumu, insan artık ne kadar büyükse, o kadar çok eğilir> (Victor Hugo) Yoksulun zengin açar malinden, tok olan bilmez acın halinden> (Şinasi) Yoksulun zengin açar malinden, tok olan bilmez acın halinden. (Şinasi) Yüz, gönüldekini söyler, kurulan düşünceyi gösterir. (6/2571) ...Devamını Oku »

Liderlik İle İlgili Sözler

Liderlik İle İlgili Sözler

Anonim "Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar. Güneş yalnız da olsa, etrafına ışık saçar. Üzülme, doğruların kaderidir yalnızlık, Kargalar sürü ile, kartallar yalnız uçar." Harold Sydney Geneen "Liderlik öğretilemez, sadece öğrenilebilir. " Niccolo Machiavelli "Başsız bir kalabalıktan hiçbir hayır gelmez." Zafer, “zafer benimdir” diyebilenin; başarı, “başaracağım” diye başlayanın ve “başardım” diyebilenindir. (1925-Konya) Atatürk Bütün millete hiç tereddütsüz ve gönül rahatlığıyla arz edebilirim ki, Cumhuriyet Orduları, Cumhuriyeti ve kutsal topraklarını güvenle koruma ve savunma kudretindedir ve hazırdır. (1925-İzmir) Atatürk Kuvvetli bir ordu denildiği zaman anlaşılması lazım gelen anlam; her kişisi, özellikle subayı, komutanı; medeniyetin ve tekniğin gereklerini kavramış ve ona göre iş ve hareketlerini uygulayan yüksek ahlakta bir topluluktur. (1918) Atatürk Bernard Shaw "Biri...Devamını Oku »

Şehvet İle İlgili Sözler

Şehvet ile ilgili sözler

Şehvet organının, dilinin ve karnının şerrinden korunan kimse, tamamen korunmuştur.Hz.Muhammed (s.a.v.) Fakat hiddet ve şehvet insanı şaşı yapar. Ruhu doğruluktan ayırır. (1/333) Ey gönülden günah işlemeye istekli olan, nefsanî arzularını gizlice tazeleyen kişi, sen, imanı tazele, fakat yalnız dilinle söyleyerek değil de kalbinle tazele.Nefsanî istekler, şehvani arzular tazelendikçe i-man tazelenmez, çünkü şehvetin nefsin dileğine uymak Hakk kapısını kapar, kilitler. (1/1070-1071) Kimin canı, şehvetten, hiddetten, nefsanî arzulardan arınmış, temizlenmişse, o kimse mana âlemini ve mana sarayını çabucak görür. (1/1396) En büyük sultanlık, kişinin şehvetine hâkim olmasıdır. İbn Sadî Aman şehvetin kendinize hakim olmasından sakınınız! Onun dünyalığı zillet, ahireti ise korkunçtur. Hz. Ali (r.a.) Can ayağına batmış, nefsanî istekler dikeni, şehvet ve hiddet dikenini çıkarmadıkça gözün kararır, göremezsin. Bu halde nasıl dönüp dol...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık