Sözler

Mevlana Ask Sözleri

Mevlana Ask Sözleri

Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’nin güzel sözlerinin bulunduğunu bu sayfamızda Mevlananın aşk sevgi üzerine sözlerinide bulabilirsiniz. Buyrun Mevlana sözleri; İnsan, büyük bir şeydir ve içinde her şey yazılıdır. Fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki insan içindeki o ilmi okuyabilsin. Bu perdeler ve karanlıklar; bu dünyadaki türlü türlü meşguliyetler, insanın dünya işlerinde aldığı çeşitli tedbirler ve gönlün sonsuz arzularıdır. Hz. Mevlana, yeni bir durumsayış ve yeni bir anlayış: “Kendine gel, yepyeni bir söz söyle de dünya yenilensin! Sözün öylesine bir söz olmalı kidünyanında sınırını aşmalı. Sınır nedir, ölçü ne? Bilmemeli!” Ya olduğun gibi görün, Ya da göründüğün gibi ol. Hz. Mevlana’nın kendi bakış açılarını yansıttığı ve amaçlarını açıkladığı sözü: “Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil.” Hz. Mevlana’nın evrensel bakış açısını anlatan bir sözü: “Tapımızda (yolumuzda) riyazat yok; burada hep lütuf var, bağı...Devamını Oku »

Napolyonun Türklerle İlgili Sözleri

Napolyonun Türklerle İlgili Sözleri

Aslında büyük bir soru yerinde durmaktadır: Kim İstanbul'u elinde tutacaktır. Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu. İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler. Bana Türklerden kurulu bir ordu verin dünyayı rehin alayım. Akka’da durdurulmasaydım, bütün Doğu’yu ele geçirebilirdim!..(Cezzar Ahmed Paşa karşısında ilk yenilgisini yaşadıkdan sonra ) Seninle aynı fikirde olmadıklarını söyleyenlerden korkma, seninle aynı fikirde olmayıpta bunu söyleyecek cesareti olmayanlardan kork. (Napolyon Bonapart) Mutluluğa asla inanmam. (Napolyon Bonapart) Mutsuzluk dehanın ebesidir. (Napolyon Bonapart) /...Devamını Oku »

Sporla İgili Atasözleri

Sporla İgili Atasözleri

Spor ile ilgili güzel sözler yardım edin. Spor ile ilgili hadisler Spor hakkında ayet ve hadisler Sporla ilgili hadisler Sporla ile ilgili ayet ve hadisler Spor hakkında hadisler Spor ile ilgili ayetler Spor ile ilgili ayetler ve hadisler Sporla ilgili ayet ve hadisler Sporla ilgili ayetler Spor ile ilgili sözler Spor ile ilgili hadisler ve ayetler Spor hakkındaki ayet ve hadisler Spor hakkında hadis ve ayetler Spor ile ilgili hadis ve ayetler Spor ile ilgili hadisi şerif Spor Bir Milletin Gençlerinin O ülkeyi Ayakta Tutmasını Sağlar.. Muvaffak olmak için her türlü yardımdan ziyade bütün milletçe sporun mahiyeti, kıymeti anlaşılmak ve ona kalbten sevgi göstermek, onu vatanî vazife sayma lâzımdır. Spora Eğitimli Bir Devlet Asla Yorulmaz. Her çeşit spor faaliyetlerini, Türk gençliğinin millî terbiyesinin ana unsurlarından saymak lâzımdır. her insan Spor Yapmalı Erken yaşta Yoksa Sonu Ya Toprak Ya yatak Olu...Devamını Oku »

Ebedi Dostluk Sözleri

Ebedi Dostluk Sözleri

Yalnızca bizim gibi insanlar, -bizim gibi yaşama delicesine aşık olanlar ve mücadelemize ve eskisinden çok daha iyi olan çalışmaya aşık olan insanlar yani amacı doğru olarak olduğu gibi görünmeye başlayan insanlar- bize kalmış tek bir şans bile olsa dostlarını asla terk etmezler. Dostluk Mesajları | Aşk Ve Dostluk aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karsılaşırlar. aşk kendinden emin bir şekilde sorar: ben senden daha candan ve daha yakınım. sen niye varsın ki bu dünyada? arkadaşlık cevap verir: sen gittikten sonra ... Dostluk Mesajları | Dost Eli yüzünde acı ve hüzün hiç olmasın gözlerinde mutluluğun en parlak yıldızı parlasın dost eli elini hiç bırakmasın...... Dostluk Mesajları | Zor Günler bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar; ama rengarenk gökkuşağı da yağmurdan sonra çıkar... bu zor günlerinde hep yanında olacağım...... Dostluk Mesajları | Ebedi Dost yalnızca bizim gibi insanlar, -bizim gibi yaşama delicesine aşık o...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Sözleri

Kişisel Gelişim Sözleri

>İnsan düşündüğü şeyi sonuna kadar düşünemediği için düşünür aslında. Her büyük dehanın kendi gidişi, kendi ifadesi, kendi tonu, kendi sistemi ve hatta kendi kıyafeti vardır. İnsan düşünür, zorunluluk ve akıl yön verir. Şu deneyimde önemlidir: Kendimizi belli bir özgürlüğe ulaşmış düşündüğümüzde karşımıza hemen yeni bir engel çıkar. Her önemli atılımda engelleri sıfırmış gibi saymak gerekir. Gerçek dikkatin özelliği şudur: Bir anda hiçi herşeye dönüştürür. Yarım bilinen birşey bilgiyi engeller. Bütün bilgimiz yalnızca yarım olduğu için bilgimiz hep bilgiyi engellemektedir. Matemetikçiler bir çeşit Fransız gibidir : Onlara birşey söylendi mi kendi dillerine çevirirler ve hemen o bambaşka bir şey olur çıkar. Her zaman düşünmeliyizki, cesurca yapılmış bir atılımı sürdürmek için yeni cesaret gerekir.Çünkü aşılmamış olanı aşımış olanla başaramayız. Bilgece cevap istiyorsan akıllıca soru sor...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık