Sözler

Savaş İle İlgili Sözler

Savaş İle İlgili Sözler

Kötü bir barış, savaştan daha berbattır.Gaius Cornelius Tacitus Savaşı bilmeyen, barışı da bilmez. Görev dağdan ağır, ölüm tüyden hafif. Japon atasözü Savaşı zenginler çıkarır, yoksullar ölür.Jean Paul Sartre Cephen kaçanlar, savaşa girenlerden daha çok yara alırlar ( Oscar Wilde ) Savaş, bulduğu ülkeyi bir daha bırakmaz.Edmund Burke Savaş, ne işe yarar? Kesinlikle hiçbir işe.Edwin Starr Tüm savaşlar iç savaştır, çünkü tüm insanlar kardeştir.François Fénelon Savaşta başarı kazanmak için manevi gücün rolü dörtte üç, madi gücün ise dörtte birdir ( Napoleon ) Eğer askerler düşünmeye başlasaydı, orduda kimse kalmazdı.Büyük Frederik Savaş politikanın diğer araçlarla devam ettirilmesidir.Clausewitz Savaşta zaferin ilk anahtarı düşmanın niyetini anlamaktır ( Harry Emerson Fosdick ) Savaş kimin haklı olduğuna değil, kimin güçsüz olduğuna karar verir.Bertrand Russell ...Devamını Oku »

Eleştiri İle İlgili Sözler

Eleştiri ile ilgili sözler

Eleştiricilerin sözlerine aldırmayın şimdiye kadar hiç birinin heykeli dikilmemiştir Sibelius Dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir eleştirmen için herhangi bir heykel dikilmemiştir. Siebilus Tenkid kolay, sanat güçtür. Destouches Eleştirmek kolay, yapmak zor. Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, tenkid edin; basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin Şeyh Şadi Şirazi İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır. Türk Atasözü Bir kimseyi eleştirmeden önce, o işin aslını anlamalıyız. Cariye Tenkitten korkarsan birşey söyleme, birşey yapma, bir şey olma. E. Hubbasrd Oymacılıktaki kural eleştirilerde de geçerlidir: Oyulacak yerler kesilmez Charles Buxton Oymacılıktaki kural eleştirilerde de geçerlidir. Oyulacak yer kesilmez. Charles Buxton "Oğlum, ömür sermayeni, şuna buna cevap yet...Devamını Oku »

Atasözü Ve Deyimler Örnekleri

Atasözü ve Deyimler Örnekleri

Atasözlerinden örnekler: Anasına bak kızını al, kırağına bak bezini al. Od düştüğü yeri yandırır. Çobanın gönlü olsa tekeden peynir dutar. Hayır söyle konşuna hayır çıksın karşına. Su aktığı yerden bir de akar. Başka sözlerden örnekler: Hata senden ata benden - Sayalım fırsatı ganimetten - Suya aparıp susuz getirir - Köhne hamam köhne tas - Uzun sözün kısası - Kah nala döğür kahmıha - Kaza attım koza değdi. 1926'da yayımlanan bu eserde atasözleri ve deyimler ayrı ayrı bölümlerde yer almıştır. Darbımeseller (atasözleri) bölümünde 2057, tabirler (deyimler) bölümünde 279 söz vardır. Darbımesel için özel bir tanım yapılmamış, Ebüzziya'nın yazdıklarından bir parçası yinelenmiştir. Tabirler bölümünde şöyle denilmektedir. ...Devamını Oku »

Acı İle İlgili Sözler

Acı İle İlgili Sözler

Cervantes "Bütün acılar azalır, yeter ki ekmeğin olsun." Balzac "İnsan ya acılarını unutmasını, ya da kendi mezarını kazmasını bilmeli." P. B. Shelley "En tatlı şarkılar en acı duyguları dile getirenlerdir. " Dostoyevski "Büyük insanlar şu dünyada büyük acılar çekmek zorundadırlar. " Garcia Lorca "İçiniz kor gibi yanarken susmak, acıların en beteridir." Sammuel Johnson "Acı çekmeyenler, başkalarının acı çekebileceğini akıllarına bile getirmezler. " Büyük saadetler büyük acıların yanıbaşındadır. W.Shakspeare "Acı, birr saati on saat yapar. " La Rochefoucauld "Hayatın ihtiyarlık çağında olduğu gibi aşkın da ihtiyarlığında artık zevkler için yaşanmaz, acılar için yaşanır. " Balzac "Dünya zevkleri acıdan başka bir şey doğurmaz. " Seneca "Hafif acılar konuşabilir ama, derin acılar dilsizdir." W.Shakspeare "Bazı acılar ilaç yerine geçer. " Devamını Oku »

İletişim İle İlgili Özlu Sözler

İletişim İle İlgili Özlu Sözler

İletişim ile ilgili güzel sözler yardım edin. İletişim ile ilgili hadisler İletişim hakkında ayet ve hadisler İletişimle ilgili hadisler İletişimle ile ilgili ayet ve hadisler İletişim hakkında hadisler İletişim ile ilgili ayetler İletişim ile ilgili ayetler ve hadisler İletişimle ilgili ayet ve hadisler İletişimle ilgili ayetler İletişim ile ilgili sözler İletişim ile ilgili hadisler ve ayetler İletişim hakkındaki ayet ve hadisler İletişim hakkında hadis ve ayetler İletişim ile ilgili hadis ve ayetler İletişim ile ilgili hadisi şerif Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık