Sözler

Hediye İle İlgili Sözler

Hediye ile ilgili sözler

İnsan, hediyesini kalbiyle beraber vermezse onun ne değeri vardır. Charles Tschopp Ne verildiği değil, nasıl verildiği önemlidir. Corneille Sevdiklerimize vereceğimiz en değerli hediye, ne altındır, ne de mücehver. Yalnız kendimizden bir küçük parça. Emerson En büyük iyilik, arkadaşına ikramda bulunmaktır. Abdullah bin Abbas Bir arkadaşın hidayetinin artmasına vesile olacak veya onu tehlikeden kurtaracak bir söz söylemekten daha iyi hediye olmaz. Ebu Yala Hediyenin, ihsanın en faziletlisi, hikmetli bir sözü öğrenip başkasına öğretmektir ki, bu da halis bir niyetle bir sene ibâdet etmekten daha sevabdır. İbni Asakir İnsan, hediyesini kalbiyle beraber vermezse, onun ne değeri vardır. Devamını Oku »

Teklif Mesajları 2014

Teklif mesajları 2014

Birisinden delicesine hoşlanıyorsunuz ve bunu bir türlü dile getirip söyleyemiyorsunuz Ona açılmanın en kolay ve risksiz yönü hazır teklif sözleriyle yapabilirsiniz İşte size birkaç teklif sözleri Güzel bir gelecek için dürüst sadık ve doğal olmaya herşeyi beraber paylaşmaya ömür boyu benimle olmaya varmısın gülüm Aramiza devletin, kanunlarin falan girmesi ne kadar da romantik, ah! tabi ki sevgilim hemen! hemen evlenelim Bak ben tek maaşla ne araba ne ev alabiliyorum gel beraber duble maaşla her haltı yiyelim Köprü yaptırıyorum gözlerimden gözlerine yardım edermisinnakil yaptırıyorum kalbimden kalbine beni dinlermisinseni gördüm beğendim benimle gezermisinsana arkadaşlık teklif ediyorum kabul edermisin? Ben senin yüzüne değil ben senin o güzel saf kalbine aşık oldum benimle çıkarmısın Selvinaz, guzelim, kim alacak seni şu yastan sonra, hadi evlenek ha? /...Devamını Oku »

Doğum Günü Mesajları Eşime

Doğum günü mesajları eşime

Yokluğun yağmura yazı yazmak kadar zor sensizlik ölüm kadar acısen nefes kadar önemli canım kadar değerlisin iyiki doğdun birtanem. Hayatın bazen bzlere yaptıgı süprizlerin en güzelisin sen benım mucizemsin seninle var olan herseyi seviyorum belki dogdugun andan bu zamana kadar yanında degildim ama sana hersey üzerine söz veriyorum bundan sonra ölünceye kadar hersabah ilk ben sana ıyıkı dogdun diyecegim iyiki dogdun kocacıgım Sen hayata ne verirsen hayat sana daha mükemmelini verirmiş ben hayata ne verdim bilmiyorum ama bana ummadığım kadar değerli olan seni verdi iyiki doğdun iyi benimlesin aşkım seni çok seviyorum .. Dünyanın en güzel gülünün doğum günü bu gün. Ve ne şanslıyım ki benim eşim. İyi ki doğdun güzeller güzeli. Kalbimi çalan hırsızın doğum gününü en içten kalbi duygularla kutlarım. Sen...Devamını Oku »

Evliya Çelebinin Sözleri

Evliya çelebinin sözleri

Yıl 1630. hicri takvimle 1040. Aylardan Muharremdi. Aşure gecesi Kur'ân okudum, dualar ettim. Peygamber Efendimizi çok özlemiştim. Biraz dinlenmek için yuvarlak yastığıma yaslandım. Uyku ile uyanıklık arasında idim. Bir anda Yemiş iskelesi yakınındaki Ahî Çelebi Camiinde buldum kendimi. Bu, helâl para ile yapılmış bir camidir. İçinde yapılan dualar boşa çıkmaz diye bilinir. Vakit, sabah namazı vak...tiydi. Kapıdan bir sürü silâhlı ay parçası yiğit girdi içeri. Caminin nasıl aydınlandığını anlatamam. Sanki gökten ay kopmuş, sonra bu aya yüzlerce ay ve yıldız daha kahlmış da camiyi doldurmuştu. Bu nur yüzlü askerleri hayranlıkla seyrediyordum. Hemen yanıma oturan yiğide sordum: - Sultanım, siz kimlerdensiniz? İsminizi söyler misiniz? - Cennetle müjdelenmiş on kişiden, okçuların piri Vakkasoğlu'yum, dedi. Hemen eline davrandım, öptüm. - Pekiyi, bu sağ taraftaki nur yüzlüler kim? - Peygamberler, evliyalar...Devamını Oku »

Dünyanın En Anlamlı Sözü

Dünyanın En Anlamlı Sözü

Bulutlara yükledim özlemimi; şimşeklerle çaktırdım sevgimi; Yağmurlar yağdırdım gözyaşlarımla; küçük melekler gönderdim seni öpmeye geldilermi? Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. (Rus Atasözü) Bir gün su içeceğin çeşmeye çamur sıçratma. (İsrail Atasözü) Bozulan dostluktan sonraki nefret, meyvelerin en öldürücüsüdür. (G. E.Lessing) Mert olmayan bir insanla işe başlamak, sonu gelmeyecek, ya da kötü bitecek bir yola çıkmak demektir. (Montesquie) Ağzında bal olan arının, kuyruğunda iğnesi vardır. (John Lyly) Doğrudan gidilir; Yanlış zaten "götürür". (Selim Gündüzalp) Balonların gururu, iğnelerle karşılaşıncaya kadardır. (Ş.) Bilginin efendisi olmak istersen, çalışmanın kölesi olmalısın....Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık