Sözler

Sabır İle İlgili Sözler

Sabır ile ilgili Sözler

Sabır ile ilgili güzel sözler yardım edin. sabır ile ilgili hadisler sabır hakkında ayet ve hadisler sabırla ilgili hadisler sabır ile ilgili ayet ve hadisler sabır hakkında hadisler sabır ile ilgili ayetler sabır ile ilgili ayetler ve hadisler sabırla ilgili ayet ve hadisler sabırla ilgili ayetler sabır ile ilgili sözler sabır ile ilgili hadisler ve ayetler sabır hakkındaki ayet ve hadisler sabır hakkında hadis ve ayetler sabır ile ilgili hadis ve ayetler sabır ile ilgili hadisi şerif "Hayat, yüce davranışlarda bulunulduğu, sabır ve dayanıklılık gösterildiği ölçüde değerli olur." Canon Liddon "Küçük olaylar karşısında sabırlı olmazsan, büyük planları gerçekleştiremezsin." Çin Atasözü "Bir anlık sabır insanı büyük felaketlerden kurtarabilir, sabırsızlık göstereceğin bir tek an bütün bir yaşamı mahvedebilir." Çin Atasözü "Sabır, insanı maksadına çabucak ulaştıran bir kılavuzdur. Bir şeyi sormayınca, o şey sana daha çabuk açılır. Sabır kuşu, bü...Devamını Oku »

Ümit İle İlgili Sözler

Ümit ile ilgili sözler

Ümitsizlik tarafına gitme, ümit kapılan vardır. Karanlıklar semtine varma, güneşler parlamaktadır. (1/724) insanı uyandıran bir rüyadır. Aristoteles Az kork, çok umut et; az ye, çok çiğne; az homurdan, çok nefes al; az konuş, çok anlat; az nefret et, çok sev ve en güzel şeyler seninle olsun. İskandinav atasözleri Umut fakirin ekmeğidir. Türk atasözleri Acılı bir hayatla hayatsızlık arasında bir seçim yapmamı söyleseler, hiç duraksamadan acılı hayatı seçerim. İnsanlar hayatın ne kadar kötü olduğunu söylerse söylesinler, ben umudumu asla kaybetmedim. Henüz nasıl umut kaybedileceğini öğrenmedim. William Faulkner Umut, uyanık adamın rüyasıdır. Aristoteles Umut sadece eziyetin süresini artırır. Friedrich Nietzsche Ümitsizlikten sonra, nice ümitler kör olur. Karanlığın arkasından nice güneşler doğar. (3/2925) İnsanların boyunları çalışıp, çabalamaktan ipek gibi incelse bile, gene insanı her çeşit sanata çağıran ümittir, ihtimaldir. (3/309...Devamını Oku »

Doğruluk Hakkında Güzel Sözler

Doğruluk hakkında güzel sözler

Doğrulara uy da, vücudunun eğriliklerini düzelt. Ey | doğru gidişli kişi! O işinden baş çekme. (2/121) Doğruluk, her türlü şartlar altında meyva verir. ( Schiller ) Doğruluk, hertürlü şartlar altında meyva verir Schiller Doğruları korumaktan korkmayınız Atatürk Doğruluğun en güzel meyvesi ruh sükunudur Epikuros Önce doğru bilmek gerekir,doğru bilinirse,yanlış da bilinir,ama önce yanlış bilinirse,doğruya ulaşılamaz Fârâbî Ben,doğru yolda kaybolmuş kişi görmedim Şeyh Sâdî ŞÎRÂZÎ (KS) Doğruluk her ne kadar seni öldürse bile,ondan ayrılma HzÖmer(RA) Cevap vermede acele eden,doğru cevap vermede geri kalır HzAli (RA) Doğruluk sonsuzluğun güneşidir, nasıl olsa doğar Wendel Philips Eğri olanın gölgeside eğridir HzAli ra Gerçek başarıların en geçerli yolu doğruluktur Moge Hiçbir miras, doğruluk kadar zengin değildir Shakeaspeare İste bu Kitap, Allah'ın doğruluk rehberidir, onunla istediğini doğru yo...Devamını Oku »

Kendini Anlatan Sözler

Kendini Anlatan Sözler

"Kurnaz insanlar okumayı küçümserler, basit insanlar ona hayran olurlar, akıllı insanlar ise ondan faydalanırlar." Francis Bacon "Eğitim kafayı geliştirmektir, hafızayı doldurmak değil." Anonim "Endüstri toplumuna hız kazandıran şey paradır. Fakat bilgi toplumunu hızlandıran ve güce ulaştıran bilgidir. Şimdi, bilgi sahibi olanlar ve olmayanlar şeklinde yeni bir smıtsal bölünme ortaya çıktı. Bu yeni sınıf, gücünü paradan ya da sahip olunan topraklardan değil, sadece bilgiden alıyor." John Kenneth Galbraith "Bir insanın karakterini anlamak istiyorsanız onun okuduğu ve güldüğü şeylere bakın." J. K. Banos "İnsan, öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır." Henry Ford Bir zamanlar 'Mein Balıkçısı' diye, talihi ile meşhur bir adam varmış. Mein kıyılarında balık pek az tutulduğu halde bu adam ne zaman balığa çıksa boş dönmez, sepetler dolusu balıkla gelirmiş. Adam bu yüzden para kazanırken talihi de dillere destan olmuş. O kadar ki birinin fazla t...Devamını Oku »

Kendini Tanıma

Kendini Tanıma

Kendini Tanıma ; İnsan zihninin işleyişi ve bilinçdışı, insanın bütünüyle kendini tanımasını engeller. Kendini tanıma, sanıldığından zor bir süreçtir. İnsanın kendi davranışlarını gözlemesini, yorumlamasını ve yorumlarının doğruluğunu sonraki yaşantıları ile sınamasını; en azından belli dönemlerde kendisini ve başkasını yargılamayı bırakabilmesini, karşılaşacakları ile cesurca yüzleşebilmesini ve yaşadığı duygulara katlanabilmesini gerektirir. İnsanın kendini tanıma sürecinde zaman zaman başkalarının değerlendirmelerini alması ve diğer insanlar üzerinde yarattığı etkileri gözlemesi yararlı bilgiler vermektedir. Bu zor yolculuk için cesaret gösteren ve emek harcayanlar çabalarının ürünlerini daha nitelikli ve doyumlu insan ilişkileri kurarak alırlar. Nitelikli ve doyumlu insan ilişkileri kurabilmesi, insanın kendisini ve diğer insanları tanıması ile mümkündür." Kendini tanıma sanıldığından zor bir süreçtir. İnsanın kendi davranışlarını gözlemesini, yorumlamasını ve yoru...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık