Sözler

Sorumluluk İle İlgili Atasözleri

Sorumluluk İle İlgili Atasözleri

Sorumluluk ile ilgili güzel sözler yardım edin. Sorumluluk ile ilgili hadisler Sorumluluk hakkında ayet ve hadisler Sorumlulukla ilgili hadisler Sorumluluk ile ilgili ayet ve hadisler Sorumluluk hakkında hadisler Sorumluluk ile ilgili ayetler Sorumluluk ile ilgili ayetler ve hadisler Sorumlulukla ilgili ayet ve hadisler Sorumlulukla ilgili ayetler Sorumluluk ile ilgili sözler Sorumluluk ile ilgili hadisler ve ayetler Sorumluluk hakkındaki ayet ve hadisler Sorumluluk hakkında hadis ve ayetler Sorumluluk ile ilgili hadis ve ayetler Sorumluluk ile ilgili hadisi şerif Sorumluluk GÜZEL SÖZLER Her insan herkes karşısında her şeyden sorumludur. (Dostoyevski) Yalnızca yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. (Anonim) Sorumluluktan kaçmak; insanın kendisine ihaneti olur. Düşen bir çığda hiç bir kar...Devamını Oku »

Kitap Okuma İle İlgili Sözler

KİTAP OKUMA İLE İLGİLİ SÖZLER

Okuma zevkini kazanmayanın öğrenimi yarıda kalmıştır P Peacut Okuma zevkini, Hindistan'ın hazinelerine değişmem E Gıbbon Okumak bir deva, anlamak bir şifadır R Necdet Evrimer Okumak bir insanı doldurur, insanlarla konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır Bacon Okumak gıdadır, okuyan insanlık bilen insanlıktır V Hugo Okumasını bilirsen, her insanın bir kitap olduğunu göreceksin W E Channing Okumayı sevmek, hayattaki can sıkıcı saatleri güzel saatlerle değiştirmektir Montesquieu Okunacak en büyük kitap insandır Hacı Bektaş Veli Okunu hedeften öteye atan okçu, okunu hedefe ulaştıramayan okçudan daha başarılı sayılmaz Montaigne Okuyabilirseniz her insan bir kitaptır W Ellery Channing Okuyan insan fenalığa vakit bulamaz Kitapsız büyüyen çocuk, susuz ağaca benzer. Uygarlık yapısının temeli kitaptır. Kitaplar hiç aldatmayan dostlardır. Bir insanın değeri okuduğu kitaplarla belli olur. Kitap aklın il...Devamını Oku »

Güven İle İlgili Sözler

Güven ile ilgili sözler

Başkalarına karşı beslediğimiz güvenin en büyük kısmını doğuran, kendimize olan güvenimizdir La Rochefoucauld Bizi hiç aldatmadıkları için, tanımadıklarımıza güven eğilimi gösteririz Samuel Johnson Güven bir karaca kadar çekingendir; insan onu bir kovdu mu, tekrar bulması uzun zamana bağlıdır Kurt Bieden Kopf Güvensizliğin üç mahzuru vardır: Can sıkıntısı, sabırsızlık, vakit öldürme Pascal İnsanın yapabileceği en büyük fenalık, kendisine olan güvenini kaybetmesidir Richard Bernedici Kendine güvenen bir adamı avlamak ne kadar kolaydır Patrizzi Kötü insanlara güvenilir Çünkü değişmezler W Faulkner Her zaman seni üzecek birileri olacaktır, yapman gereken insanlara güvenmeye devam etmek, kime iki defa güveneceğine daha fazla dikkat etmektir - Gabriel García Márquez Güç ve güveni hep dışımda aradım Ama bunlar insanın içinden gelir Ve her zaman oradadırlarFreud Ağaca dayanma çürür, insana güvenme ölürTürk Atasözü Güvenmekle İlgili Sözle...Devamını Oku »

Umutla İlgili Sözler

Umutla İlgili Sözler

Umudunu kaybetmiş olanın, başka kaybedecek şeyi kalmamıştır. Boise Umutla yaşayan, müziksiz de dans eder. George Herbert Başlangıçta fazla umut ederiz ama, sonrasında yeteri kadar değil. Joesph Roux Hayatta umutsuz durumlar yoktur, sadece umutsuzluk besleyen insanlar vardır. Booth Şafaktan önce her yer karanlıktır. Katherine Mansfield Umut, gözle görülemeyeni görür, elle tutulamayanı hisseder ve imkansızı başarır. Anonim Büyük umutlar, büyük adamlar yaratır. Thomas Fuller Umut, fakirin ekmeğidir. Thales Miletus Kazanmayı umut etmeyen, daha baştan kaybetmiştir. Jose Olmedo Umut etmeyen, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmaz. George Bernard Shaw Hiçbir kış, sonsuza kadar sürmez. Hal Borland Umut, şüphe etmek daha kolayken, inanmaya devam etmektir. Anonim Umut, mutluluktan alınmış bir miktar borçtur. Joseph İoubert Umudun bir kedi kadar hayatı vardır. ...Devamını Oku »

Para İle İlgili Sözler

Para ile ilgili sözler

Aslında parayı sevmiyorum, ama sinirlerimi yatıştırıyor Joe Louis Bir budala para kazanabilir, ama onu sarfetmek için akıllı olmak lazımdır Spurgeon Budala ile pa • İnsanlar sahte paralar yaparlar; ama çok kere para da sahte insanlar meydana getirir. S. Pascal • "Mala mülke olma mağrur, deme: "Var mı ben gibi', Bir ters yönden yel eser, savurur harman gibi." • Paranın öldürdüğü ruhlar, demirin öldürdüğü bedenden daha çoktur. W. Scott • Vallahi parayı üstün tutan kimseyi Allah zelil eder. Hasan-ı Basrî (r.a.) • Biz öyle insanlara yetiştik ki onların din ve ömürlerine karşı olan sevgileri, sizin altın ve gümüşe olan sevginizden daha kuvvetli idi." Hasan-ı Basrî (r.a.) • Para her kapıyı açar fakat kilitleyemez. Kilitleyebilseydi, ölüm kapısı çoktan kilitlenirdi. •" Maddî hayata tapanlar, deniz suy...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık