Sözler

Özlem İle İlgili Mesajlar

Özlem İle ilgili mesajlar

Seni hatırlarım güz yağmurlarında hoyrat türkümsün yankılanan dağlarda birden yokluğun gelir aklıma seni sensiz yaşarım dökülen yapraklarda. Bu söylediğim söz de senin anlayacağın derecededir. Ben, doğru anlayan kişilerin hasretiyle ölüyorum. Mevlana Celaleddin-i Rumi Yanında duruyorum. Kıvrılmış, kollarını etrafına sarmış. Beni işaret ediyor. Işık tarafından lanetlenmiştim. Geliyordum onun üzerinden. Gökyüzünden koparılmış bir sesle konuştu. Dedi ki: buraya yürü bir parça gölge ile seni kollarımla saracağım. Sitemler ediyorsanız sarılıp nostaljiye, Gök yüzünde yalnız gezen yıldızlar diye. El ele, göz göze dolaşılamıyorsa, Aradığınız kişiye şuan da ulaşılamıyorsa. Mutlu bir yaşamı boşladıysanız, Acıyla dost olmaya başladıysanız, Artık sevgilinizden Şimdi daha iyi anlıyorum ki, nefes almak değilmiş,yaşamak ateşlerde yanmak gibi birşey severken bile...Devamını Oku »

Öğretmen İle İlgili Güzel Sözler

Öğretmen İle İlgili Güzel Sözler

Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum. (Diyojen) Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü, onun eseri her şeydir ve hem de hiçbir şeydir. (Socrates) Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. (Atatürk) “Öğretmenlik, öteki serbest ve yüksek meslekler gibi giderek ilerlemeye ve herhalde geçim rahatlığı sağlamaya elverişli bir durumuna konulmalıdır.” K. ATATÜRK Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. (Atatürk) Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. (Hz. Ali) “Toplumların uygarlık düzeyi öğretmenlere verilen değerlerle ölçülür.” “En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.”  ...Devamını Oku »

En Güzel Sevgi Mesajları 2014

En Güzel Sevgi Mesajları 2014

Gün gelir bir kelebek konar yüreğine, Hiç bir ağırlık vermez, acıtmaz,üşütmez,kırıp dökmez Tam tersine umutlandırır, şevklendirir, sevgiyi, sevmeyi, Sevilmeyi, dostluğu, kalple muhabbeti, ilim, irfan, insanlık ,ahlak Kısacası aklın Ah benim sevdasında bencil, yüreğinde sağlam sevdiğim. Aklıma gelişini seveyim. Ne güzel de darma duman ediyorsun beni. Nazım HİKMET Bir insan en çok kimin yanında susuyorsa, aslında en çok onunla konuşmak istiyordur. Chuck Palahniuk Öyle bir seveceksin ki, yüreğinden kimse ayıramayacak. Ve öyle birini seveceksin ki, seni gözleriyle bile aldatmayacak. Can Yücel Hiçbir süs ve makyaj bir kadını, analık sevgisi kadar güzelleştiremez. EMILE BRACHVOGEL Sevmek saçak altına sığınan göçmen kuşun, Kar tanecikleri arasında uçuşan beyaz tüyünü görebilmektir.<...Devamını Oku »

Sevgiliye Yazılacak Yıldönümü Mesajları 2014

Sevgiliye Yazılacak Yıldönümü Mesajları  2014

Gözlerin gözlerimde, ellerin ellerimde, askın içimde ve ruhun bedenimde olduğu surece seni çok sevmeye devam edeceğim. Gözleri uzaklıklar değil, bazen de göze alamadığımız yakınlıklar acıtır. Kalbime ektiğin tohum, biraz daha büyüdü. Bu ölümsüz çiçek aşkınla yüzümü güldürdü. Yıldönümümüz kutlu olsun aşkım. Sen gözlerimdeki yaş ol razıyım, mutlulukta senden gelsin hüzünde, yeter ki benimle ol dar günümde, her günümde. Seninle güzel bir sene. Sana uzak kalmak, güneşsiz yaşamak gibi, ben ayçiçeği sen güneş, ömür boyu hep sana bakmak dileği ile nice senelere birtanem. Seni ben değil gözlerim seçti, onlar sevdi onlar beğendi. Sen benim değil onlarınsın gittiysen bana ne onlar ağlasın. Yeryüzünde biten her aşk için gökyüzünde bir melek ağlar. Sen günesin doğduğu, karanlığın bittiği yerdesin sen hep kalbimde yatan tek sevgilimsin. G...Devamını Oku »

Etkileyici Sözler 2014

Etkileyici Sözler 2014

Aşağıdaki sözleri hiç silinmemek üzere hafızanıza kaydedin ki, arzu ettiğiniz en güzel geleceği gerçekleştirmenize hizmet etsinler. Üstün insanların bu damıtılmış sözlerini hayatınızda uygularsanız düşünce tarzınız gelişir. Başarılı insanların olumlu düşüncelerim kendinde uygulayan kişi gerçekten bilge bir insan haline gelir. Bundan dolayı, özlü sözler arasında yolculuk yapmanın keyfim çıkarın. • "Şartlar, insanı değil, insan şartlarım yaratır." (Benjamin Disraeli) • "İnsan bir çok acı ve tatlı olayla karşılaşır, ama gerçek sağlamlığı ancak kendi çabalarıyla kazanır." (Albert Einstein) • "Önce kendin çabala, sonra Tanrı'dan yardım dile. Çünkü Tanrı çalışana yardım eder." (Euripides) • "Halkalardan biri gevşerse, zincirin tümü kopar." (Anonim) <...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık