Sağlık

Sağlık(4 Saniyede Gelen Tehlike)

Sağlık(4 saniyede gelen tehlike)

Dünyada her 4 saniyede bir kişi tüberküloza yakalanıyor. Dünyada her 4 saniyede bir kişinin tüberküloz olduğu, bu hastalıktan yalnızca 2005 yılında 1.6 milyon kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. '24 Mart Dünya Tüberküloz Günü' nedeniyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Tüberküloz Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bu hastalığın hava yoluyla bulaştığı, tedavi edilmeyen her hastanın, bu rahatsızlığı yılda 10-15 kişiye bulaştırdığı belirtildi. Dünya nüfusunun yaklaşık üçte birinin, yani 2 milyara yakın insanın tüberküloz basiliyle enfekte olduğu kaydedilen açıklamada, ''Tüberküloz basiliyle enfekte olan 10 kişiden biri, yaşamının herhangi bir döneminde aktif tüberküloz hastalığına yakalanacaktır'' ifadesine yer verildi. Dünyada her yıl 450 bin yeni tüberküloz hastasının ortaya çıktığının tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, ''Her 4 saniyede bir kişi tüberküloz hastası olmaktadır. 2005 yılında dünyada 8.8 milyon yeni tüberküloz hastası vardır. 2005'de dünyada 1.6 milyon ki...Devamını Oku »

Sağlık(7 Soruda Reflü )

Sağlık(7 soruda reflü )

7 soruda reflü Reflünün sebepleri muhtelif... Birkaç soru ile reflü hakkında bilmek istedikleriniz... 24 Mart 2007 Cumartesi 17:24 Reflünün sebepleri muhtelif... Birkaç soru ile reflü hakkında bilmek istedikleriniz... Reflü Türkiye’de nüfusun yaklaşık yüzde 40’ında görülüyor. İstanbul Cerrahi Hastanesi Reflü Tanı ve Tedavi Merkezi kurucusu, Prof. Dr. Mehmet Ali Yerdel, yedi soruda reflüyle ilgili bilmek istediğiniz her şeyi anlattı. Reflü nedir? Kelime anlamı 'geri akma' ya da 'geri kaçma' olan reflü, Türkçeye Fransızcadan geçmiş Latince kökenli bir sözcük. Midedeki asitli içereğin irade dışı olarak yutma borusunun içine, gırtlağa ve nadiren akciğerlere kaçması sunucu oluşan bir dizi şikayet, reflü hastalığı olarak tanımlanır. Ağıza acı su gelmesi ile göğüs arasında beliren yana hissi, en sık karşılaşılan şikayetler... Bazı durumlarda geniz, gırtlak ve akciğer şikayetleri, ses kısıklığı, göğüs ağrısı, ya da astım benzeri öksürük krizleri de ortaya çıkabiliyor. Hastalık noneroziv, ...Devamını Oku »

Sağlık(Kalbinizin Ritmi Hiç Bozulmasın. )

Sağlık(Kalbinizin Ritmi Hiç Bozulmasın. )

Kalp ritminin düzensiz oluşu anlamına gelen aritmi, sigara, kahve içmek, yorgunluk ve uykusuzluk durumunda tetikleniyor. Kalp ritminin düzensiz oluşu anlamına gelen aritmi, sigara, kahve içmek, yorgunluk ve uykusuzluk durumunda tetikleniyor. Hastalık, ölüme dahi neden olabiliyor Zaman zaman göğsünüze adeta bıçak saplanıyormuş hissine kapılıyor musunuz? Bir an sizi nefessiz bırakan, halsizlik yaratan şikâyetleriniz var mı? Kahve veya sigarayı aşırı tükettiğinizde kalp atımlarınızın hızlandığını fark ediyor musunuz? O zaman dikkatli olun. Çünkü kalbinizin ritmi bozulmuş olabilir. Özel Florence Nightingale Hastanesi Aritmi Polikliniği'nden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Gülbaran, anne karnında dahi görülebilen aritminin, kişinin kendini ihmal etmesiyle de ortaya çıkabildiğini belirtiyor. Aritmiyi tanımlayabilir misiniz? Kalbimiz normalde dakikada 60-100 kez kasılır. Ritmin 60-100'den daha hızlı veya daha yavaş olması durumu aritmidir. Kalp, 60-100 kez atabilir ancak ritim düzeni bo...Devamını Oku »

Sağlık(Aids Ev Kadınlarına Kocalarından Bulaşıyor)

Sağlık(AİDS ev kadınlarına kocalarından bulaşıyor)

AİDS ev kadınlarına kocalarından bulaşıyor Türkiye'de son iki yıldır AIDS’li ev kadınlarının sayısında önemli bir artış var. Türkiye'de son iki yıldır AIDS’li ev kadınlarının sayısında önemli bir artış var. Cinsel anlamda savunmasız olan kadınlar virüsü kocalarından kapıyor Yeni ilaçlar sayesinde HIV virüslü kişilerin 20-30 yıl yaşayabileceğini belirten Prof. Dr. Şükran Atamer Şimşek, "AIDS ile ilgili toplumda bir önyargı var. Virüsü taşıyan kişiye kötü gözle bakılıyor. Oysa, bu virüs hepatitten daha az tehlikeli. Tükrükten, çatal, kaşıktan, giysiden bulaşmaz" diyor. İstanbul Üniversitesi Mikrobiyoloji kürsüsünün araştırmasına göre, Türkiye'de AIDS virüsü taşıyan ev hanımlarının sayısı son iki yılda önemli oranda arttı. Evde cinsel anlamda sözlerini geçiremeyen kadınlar HIV virüsünü kocalarından kapıyor. AIDS'le Savaşım Derneği üyesi, Marmara Üniversitesi Farmakoloji Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şükran Atamer Şimşek, bu durumu şöyle açıklıyor: "Türkiye'de tek eşliliğin hakim...Devamını Oku »

Sağlık(Yapay Tatlandırıcılar Hakkında Ne Biliyorsunuz? )

SAĞLIK(Yapay tatlandırıcılar hakkında ne biliyorsunuz? )

Yapay tatlandırıcılar hakkında ne biliyorsunuz? Sağlıklı olmak için kullandığımız yapay tatlandırıcılar hakkında acaba yeterli bilgiye sahip miyizı Gerçekten bu tatlandıcılar daha sağlıklı mı? 22 Mart 2007 Perşembe 13:51 Şeker yerine kullanılabilen düşük kalorili veya kalori içermeyen yapay maddeler yapay tatlandırıcılar olarak nitelendiriliyor. Tatlandırıcılar, başlangıçta şeker hastalarının tatlandırma gereksiniminin giderilmesi için kullanılsa da. Günümüzde zayıflamak, zayıf kalmak ve şekerin diş sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmak isteyenler tarafından da yaygın olarak kullanılıyor. Şeker ve şekerli gıdaların fazla tüketilmesi ve bu besinlerin yüksek enerji değerleri nedeniyle obezitenin en önemli nedenlerinden biri olarak biliniyor. Sema Hastanesi Beslenme Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu, yapay tatlandırıcılar hakkında bilgi verdi: “Tablet yapay tatlandırıcılar, yüksek ısıda acı tat oluşturdukları için kaynamakta olan bir besinin içerisine atılmamalıdır. Tatlandırıcıla...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık