Sağlık

Sağlıklı Beslenme(Sıkı Bir Karın İçin En İdeal 10 Besin )

Sağlıklı Beslenme(Sıkı bir karın için en ideal 10 besin )

Karnınızın sıkılığa sahip olması için sadece egzersiz yapmak yeterli değil! Beslenme şeklinize de özen göstermelisiniz. İşte karın sıkılaştırıcı 10 iyi besin. * Badem: Bu lezzetli ve çok yönlü çerez, protein ve lif içeriyor. Ayrıca iyi de bir magnezyum kaynağı. Günlük 23 adet badem tüketin! * Yumurta: En güçlü protein kaynağı... Yumurta vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Kolestrolünüz yüksek değilse, her gün bir yumurta tüketebilirsiniz. * Soya: Protein, lif ve anti-oksidan bakımından mükemmel bir kaynak olan soya fasulyesi, her gün bir öğün yenmesi gereken besinler arasında... * Elma: Düşük kalorisi ve lezzetiyle diyet yapanların en yakın dostu haline gelen elma kolay kilo verdiriyor. Sıkı bir karın için günde en az bir elma yiyin! * Çilek: Yüksek lif oranlarıyla dikkat çeken bu meyve, aynı zamanda yüksek bir anti oksidan. Gün içinde bir öğün tüketmenizde fayda var. * Yeşil Yapraklı Sebzeler: Yeşil yapraklı sebzeler düşük kalorili olmaları nedeniyle mide ve karın böl...Devamını Oku »

Sağlık(Sinüzitü, Zararlı Çevre Azdırıyor)

Sağlık(Sinüzitü, zararlı çevre azdırıyor)

SAMSUN (İHA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Tekat, tedavi edilmeyen sinüzitlerin göz ve kafatası çevresinde ciddi sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekerek, "Burnu tahriş eden, hava kirliliği, çeşitli gazlar, sigara dumanı gibi kirleticilerden uzak durulmalı" dedi. OMÜ Şehir Polikliniği'nde düzenlenen Halk Eğitim Semineri'ne konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Atilla Tekat, "Sinüzit" konulu bir sunum yaptı. Burun etrafında yer alan yüz kemikleri içinde bulunan hava dolu boşluklara sinüs denildiğini, bu boşlukları döşeyen mukozanın enfeksiyonunun ise sinüzit olarak tanımlandığını belirten Prof. Dr. Tekat, sinüslerin üst çene burun her iki tarafından, burun kökü arka üst kısmında, alında kaşların üzerinde, kafatası tabanında, burun gerisinde yer aldığını söyledi. Sinüs enfeksiyonlarının nasıl geliştiği hakkında bilgi veren Tekat, "Bir delik aracılığıyla burun boşluğuna açılır ve bu sayede sinüsler havalanır. Aynı zamanda sinüs içinde ol...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Diyette Başarılı Olmanın Sırları)

Sağlıklı Beslenme(Diyette başarılı olmanın sırları)

Diyette başarılı olmanın sırları Diyet yapıp fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyor ama bir türlü başarılı olamıyor musunuz? O zaman zayıf noktalarınızı saptadıktan sonra önerilerimize göz atın Pek çok diyet denediniz ama sizin için uygun olanını bulamadınız mı? Diyetisyeninizin verdiği mönüyü uygulamada güçlük mü çekiyorsunuz? Kendi kafanıza göre diyet uyguluyor ancak devamını getiremiyor musunuz? Bu sorulara cevabınız "evet" ise, sorununuzu çözmek için önce kendinizi sorgulayın ve nereden başlamak istediğinize karar verin. Beslenme alışkanlıklarınızda ani değişiklikler yapmak sizi ilk etapta korkutabilir, bu yüzden bir hedef listesi belirleyip adım adım kolaydan başlayarak ilerleyin. Neden yemek yediğinizi tespit edin. Çoğu zaman tamamen duygusal açlıktan ötürü yemek yiyen bireylerdenseniz, her ekstra porsiyonla elbise ölçülerinizin de giderek artacağına odaklanın. Gerçekten aç olup olmadığınızı test edin. Her diyet ürününe kanmayın Kalori kısıtlaması yaparken dikkat edilecek kü...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Sağlık Bakanlığından Doğru Beslenme Önerileri )

Sağlıklı Beslenme(Sağlık bakanlığından doğru beslenme önerileri )

Ankara (AA)- Sağlık Bakanlığınca toplumda giderek artan obeziteyle mücadele ve doğru beslenme alışkanlıkları kazanılması için Sağlıklı Beslenme Serisi hazırlandı. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığınca hazırlanan broşürlerde, genel beslenme önerileri ve risk gruplarına yönelik tavsiyelerin yanı sıra doğru beslenme konusunda merak edilen konulara yer veriliyor. İlk etapta 10 bin adet basılarak 81 ile gönderilen broşürler, il sağlık müdürlükleri eğitim şube müdürlükleri kanalıyla sağlık mensuplarına dağıtılarak halkın eğitiminde kullanılacak. Serideki şişmanlıkla ilgili broşürde, doğru beslenme alışkanlıkları ve obezitenin önlenmesi konusunda şu tespitlere yer veriliyor: -''Şişmanlık (obezite) sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır. -Yetişkin erkeklerde yüzde 12-15, kadınlarda ise yüzde 20-27 arasındaki yağ oranının artması, şişmanlığın belirtisidir. -Şişmanlık aşırı yemek yeme, fiziksel hareket a...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Diyetlerin De Gözdesi Mucize Besin Balık!.. )

Sağlıklı Beslenme(DİYETLERİN DE GÖZDESİ MUCİZE BESİN BALIK!.. )

DİYETLERİN DE GÖZDESİ MUCİZE BESİN BALIK!.. Vücudun ihtiyaç duyduğu bütün besin maddelerine sahip olan balık etinin, zayıflama diyetlerinin vazgeçilmez besini olduğu bildirildi. Vücudun ihtiyaç duyduğu bütün besin maddelerine sahip olan balık etinin, zayıflama diyetlerinin vazgeçilmez besini olduğu bildirildi. Doç. Dr. Mehmet Çelik, balığın her yaşta insanın her mevsimde rahatlıkla tüketebileceği bir diyet besini olduğunu belirterek, yetişkin bir kişinin günde 100 gram balık tüketmesi durumunda vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün besin maddelerini karşılayacağını söyledi. Balık etinde proteinler, yağlar, mineral maddeler ve vitaminler bulunduğunu hatırlatan Çelik, 'Balık, bitki ve diğer hayvansal gıdalarda bulunmayan amino asitler ve yağ asitleri yönünden de çok zengin bir besindir. KEMİKLERİN DOSTU AyrIca balıkta kemik gelişimi için mutlaka alınması gereken mineral maddelerden kalsiyum, magnezyum ve fosfor yönünden olduğu gibi gelişime katkıda bulunan D vitamini ve A vit...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık