Sağlık

Sağlık(Damar Sertliği Anca 10 Yılda Geçiyor )

SAĞLIK(Damar Sertliği Anca 10 Yılda Geçiyor  )

Sigarayı bırakanlar damar sertliğinden hemen kurtulamıyor. İyileşme için 10 yıl geçmesi gerekiyor. ABD'de yapılan bir araştırma, sigara nedeniyle oluşan damar sertliğinin, sigaranın bırakılmasından ancak on yıl sonra geçebileceğini ortaya koydu. American Heart Association (Amerikan Kalp Cemiyeti) dergisinde yayımlanan araştırmada, sigarayı bırakmış, 136 yüksek tansiyona sahip kişinin damar sertlikleri ölçüldü. Kalp krizi riski Bu inceleme sonucunda, sigarayı bir yıl ya da daha yakın bir zamanda bırakanların damarlarının, sigara içmeyenlere göre sert olduğu, 10 yıla yakın bir süredir sigara içmeyenlerde damarların yumuşamaya başladığı görüldü. 10 yıldan daha uzun bir süre önce sigarayı bırakanlarda damar sertliği sorununun ortadan kalktığı belirlendi. Damar sertliğinin kalp krizi, felç ve kalp yetmezliği gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, tek bir sigara içmenin ya da pasif içici olmanın bile bu rahatsızlığa yol açabileceğini belirttiler. SAĞLIK(Damar ...Devamını Oku »

Sağlık(Şaşılık Tedavisi İçin Bilinmesi Gerekenler!..)

Sağlık(ŞAŞILIK TEDAVİSİ İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER!..)

ŞAŞILIK TEDAVİSİ İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER!.. Şaşılık çocuklarda doğuştan ya da sonradan travmaya, nörolojik hastalıklara bağlı olarak gelişebilir Şaşılık çocuklarda doğuştan ya da sonradan travmaya, nörolojik hastalıklara bağlı olarak gelişebilir Şaşılık gözlerin birbirine paralel olmaması durumudur.Gözlerden biri karşıya bakarken diğeri içe, dışa, yukarı ya da aşağıya dönük olabilir. Şaşılık sürekli olabileceği gibi aralıklı olarak da ortaya çıkabilir. Sağlıklı görme gelişimi ancak çocukluk çağında her iki göz birbirine paralel olursa gerçekleşebilir. Çocukların beyni çok hızlı bir şekilde farklı durumlara uyabilme yeteneğine sahip olduğundan gözlerden birinde kayma olması durumunda oluşan çift görmeyi ortadan kaldırmak için beyin kayan gözün görüntüsünü ihmal ederek yok sayar. Bunun sonucunda ise kayan gözde tembellik (ambliyopi) oluşur. Bu durum şaşılığı olan çocukların büyük kısmında değişik boyutlarda mevcuttur. Anadolu Sağlık Merkezi'nden Göz Hastalıkları Uzma...Devamını Oku »

Sağlık(Yüksek Şeker Kanser Riskini Artırabilir)

Sağlık(Yüksek şeker kanser riskini artırabilir)

Ankara (AA)- İsveç'te yapılan bir araştırmada, kadınlarda yüksek kan şekeri seviyesinin kanser gelişimi riskini artırabileceği belirlendi.İsveçli araştırmacılar, diyabet ve çok fazla şekerli gıda tüketiminin yüksek kan şekerine neden olduğunu belirterek, yüksek kan şekerinin pankreas, cilt, rahim ve üriner bölge kanserleriyle bağlantılı olabileceğini kaydettiler. Umea Üniversitesince yapılan ve 64.500 kadına ait verilerin incelendiği araştırmada, ayrıca 49 yaş altı kadınlarda yüksek kan şekerinin özellikle göğüs kanseri riskini artırabileceği tespit edildi. İsveçli araştırmacılar, 13 yıl süren araştırmalarında 2478 kanser vakası tespit ettiler. Diyabet uzmanları ise yüksek kan şekeri seviyesiyle kanser riski arasındaki bağlantının doğrulanabilmesi için daha fazla araştırmaya gerek olduğunu belirttiler Sağlık(Yüksek şeker kanser riskini artırabilir) how to tell if wife has cheated Devamını Oku »

Sağlık(Hangi Meyve Neye İyi Gelir?)

SAĞLIK(Hangi meyve neye iyi gelir?)

Hangi meyve neye iyi gelir? ahududu Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir. ayva İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir. badem Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. badem Aci bademin uçucu yagi, iyi bir koku ve tat giderici (balik yagina ilave edilir) ve hafif bir dezenfektandir. Badem tohumlari, badem surubu hazirlanmasinda kullanilir. Çocuklar için iyi bir müshildir. Kremlerin terkibine girer. Meyve kabugu halk arasinda bogaz agrilarina karsi kullanilmaktadir. ceviz Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Saç ve elleri boyamakta da kullanılır. Bi...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Yağsız Süt Kadını Kısır Ediyor)

Sağlıklı Beslenme(YAĞSIZ SÜT KADINI KISIR EDİYOR)

Amerikalı bilim adamları, sürekli az yağlı süt ürünleri tüketen kadınlarda çocuk sahibi olma ihtimalinin azaldığını ortaya çıkardı. Amerikalı bilim adamları, sürekli az yağlı süt ürünleri tüketen kadınlarda çocuk sahibi olma ihtimalinin azaldığını ortaya çıkardı. Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü ile Harvard Tıp Fakültesi araştırmacıları tarafından yapılan bir araştırmada sürekli az yağlı süt ürünleri tüketmenin kadınlarda övülasyon döngüsünü etkilediği ve bunun de çocuk sahibi olma ihtimalini azalttığı belirtildi. Sonuçları Human Reproduction Dergisi'nde yayınlanan araştırmada Boston'da 24-42 yaşları arasında olan ve çocuk sahibi olmaya çalışan yaklaşık 19 bin bayan 8 yıl boyunca incelendi. Tükettikleri süt ürünlerinin sorulmasının yanında hamile kalmayı etkileyebilecek diğer faktörler de hesaba katıldı. 8 yıllık araştırmaların sonunda günde iki porsiyondan fazla yağı alınmış veya azaltılmış süt ürünleri tüketen bayanlarda övülasyon bozukluğu nedeniyl...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık