Sağlık

Sağlık(Yaşlılara 7 Öğün Sebze-Meyve)

Sağlık(Yaşlılara 7 öğün sebze-meyve)

Yaşlılara 7 öğün sebze-meyve Sağlık Bakanlığı, 65 yaş üzerindeki vatandaşlara her gün 5-7 porsiyon sebze-meyve yemelerini tavsiye etti. Sağlık Bakanlığı'ndan “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” dolayısıyla yapılan açıklamada, Türkiye'de 65 yaş ve üzerinde yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı belirtilerek, yaşlı nüfusun oranı ile ve yaşlı kişilerde hastalıkların görülme sıklığının giderek arttığı bildirildi. Türkiye'de 65 yaş üzerindeki kişilerin yüzde 89'unun kronik bir hastalığı olduğu vurgulanan açıklamada, bu kişilerin yüzde 35'inde 2, yüzde 23'ünde 3, yüzde 14'inde ise 4 veya daha fazla hastalığın bir arada görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, Türkiye'de 65 yaş üstü kişilerde gerçekleşen ölümlerin yüzde 43.2'sinin kalp-damar hastalıkları, yüzde 10.3'ünün kanser, yüzde 8.4'ünün ise beyin hastalıklarına bağlı olduğuna dikkat çekilerek, bu ölümlerin ana risk faktörlerinin, sigara ve alkol kullanımı, yüksek tansiyon, bilinçsiz beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı olduğu ifade edildi. “DİYABET V...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Balıksız Diyet Olmaz)

Sağlıklı Beslenme(BALIKSIZ DİYET OLMAZ)

BALIKSIZ DİYET OLMAZ Vücudun ihtiyaç duyduğu bütün besin maddelerine sahip olan balık etinin, zayıflama diyetlerinin vazgeçilmez besini olduğu bildirildi. ADANA- Vücudun ihtiyaç duyduğu bütün besin maddelerine sahip olan balık etinin, zayıflama diyetlerinin vazgeçilmez besini olduğu bildirildi. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Avlama ve İşleme Tekniği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çelik, balığın her yaşta insanın her mevsimde rahatlıkla tüketebileceği bir diyet besini olduğunu belirterek, yetişkin bir kişinin günde 100 gram balık tüketmesi durumunda vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün besin maddelerini karşılayacağını söyledi. Balık etinde proteinler, yağlar, mineral maddeler ve vitaminler bulunduğunu hatırlatan Çelik, "Balık, bitki ve diğer hayvansal gıdalarda bulunmayan amino asitler ve yağ asitleri yönünden de çok zengin bir besindir. Ayrıca balıkta kemik gelişimi için mutlaka alınması gereken mineral maddelerden kalsiyum, magnezyum ve fosfor...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Mide Dostu Yiyecekler!.. )

Sağlıklı Beslenme(MİDE DOSTU YİYECEKLER!.. )

MİDE DOSTU YİYECEKLER!.. Mide yanmasından şikayetçiyseniz yiyeceklerinize dikkat etmeli, sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri unutmamalısınız Mide yanmasından şikayetçiyseniz yiyeceklerinize dikkat etmeli, sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri unutmamalısınız Mide yanması zaman zaman hepimizin şikayet ettiği bir sorundur. Ancak bazı noktalara dikkat ederek bu problemi azaltmak mümkün. Öncelikle yemekleri az az, sık sık olacak şekilde tüketin, yavaş yiyin, iyi çiğneyin. Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin. Karında basıncı arttıran sıkı kemer kullanmayın. Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın. Alkol ve sigaradan da mümkün olduğunca kaçının. NELER YİYEBİLİRSİNİZ? Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur. Lahana: Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. . Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Pat...Devamını Oku »

Sağlık(Sessiz Katil: Hipertansiyon)

Sağlık(Sessiz katil: Hipertansiyon)

Sessiz katil: Hipertansiyon İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Temurhan Kara, hipertansiyon hastalığının sinsi bir şekilde gelişerek ölümlere sebep olduğunu belirterek, "Bu nedenle, henüz tanısı dahi konmadan ani ölümlere neden olabilen bu hastalığa 'sessiz katil' demek yanlış olmaz" dedi. Gaziantep Özel Amerikan Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kara, yaptığı açıklamada, son günlerde artan hipertansiyon hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini ve bu hastalığın Türkiye'deki erişkin yaştaki yaklaşık her üç kişiden birinde görüldüğünü belirtti. Dr. Kara, hastaların yarısından çoğunun hipertansiyon hastası olduğunun farkında olmadığını kaydederek, "Hipertansiyon; sinsi seyreden ve uzun süre belirti vermeyen bir hastalıktır. Hipertansiyon, kendisini ilk defa beyin kanaması, inme, kalp yetmezliği gibi ölümcül hastalıklarla belli edebilir. Bu nedenle, henüz tanısı dahi konmadan ani ölümlere neden olabilen bu hastalığa 'sessiz katil' demek yanlış olmaz" diye konuştu. Normal tansiyon tanımının so...Devamını Oku »

Sağlık(Soğan Suyuyla Zinde Kalın)

Sağlık(Soğan suyuyla zinde kalın)

Soğan suyuyla zinde kalın Günümüzün yorucu şartları altında kendinizi iyi hissetmek için Mısırlı, Fransız, Çinli ve hatta Japonlar'ın geleneksel besin maddelerini kullanarak, zindeliğinize yeniden kavuşmanız mümkün. Örneğin Fransızlar gün boyu zindelik amaçlı her sabah bir parça soğan tüketirdi. Araplar ise daha genç ve sağlıklı görünebilmek için soğan suyunu balla karıştırarak gün boyunca içerlerdi. Yüzyıllardır Avrupa'dan Mısır'a, eski Roma'dan Çin'e ve hatta Japonya'ya kadar birçok ülkede tedavi amaçlı kullanılan sarmısak da; mide asidini düzenleyip, sindirime yardımcı oluyor ve kan akışını hızlandırıyor. İçerdiği maddeler sayesinde derinin kendini yenilemesini hızlandıran safran ise sağlıklı ve canlı bir görüntüye sahip olmanıza yardımcı oluyor. Demir ve çinko bakımından çok zengin bir besin maddesi olan midye; oksijeni hücrelere taşıyor ve metabolizmanın gelişmesini sağlıyor. Ayrıca midye, 18 mikrogram B12 vitamini içeriyor. Çikolata; enerji ve mutluluk veren en özel besin ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık