Sağlık

Sağlıklı Beslenme(Vücudunuz Nasıl Çalışıyor?)

Sağlıklı beslenme(Vücudunuz Nasıl Çalışıyor?)

VÜCUDUNUZ NASIL ÇALIŞIR? Vücudunuzun performansı ne kadar artarsa, öğrenme ve anlama verimliliğiniz de o ölçüde artar. Üniversite sınavından bir gün önce muhtelif gazetelerde nelerin yenip, nelerin yenmemesi gerektiği, sabah kahvaltısının nasıl yapılması gerektiği, akşam kaçta yatmanızın doğru olacağı gibi öneriler bulabilirsiniz. Bu öneriler faydalı olsa da, bazen zararlı sonuçları da olabilir. Örneğin, her gün gece 01.00’de yatan bir öğrenci, sınav gecesi öğütlere uyarak o gece 21.00’de yatarsa bu öneri onun uyumasını zorlaştıracak yada sabah 04.00’de kalkmasına sebep olarak kişiyi gereksiz bir strese sokacaktır. Bedeniniz için yapacağınız düzenlemeler anlık faydalar üretmek için değil, kalıcı ve koruyucu sağlığı oluşturmak için olmalı. İyi bir aşçının yapacağı yemekler in kalitesi mutfakta ulaşabileceği malzemenin niteliğine bağlıdır. Bu malzemelerin istenilen kalitede olmamasının, yiyeceğiniz yemeğin besin değerinden damak zevkinize kadar bir çok olumsuz etkileri olacaktır. İns...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Kilo Vermenin En Hızlı Yolu)

Sağlıklı Beslenme(Kilo vermenin en hızlı yolu)

Kilo vermenin en hızlı yolu Metabolizma insanın hiçbir şey yapmadan dinlenme anında harcadığı enerji miktarıdır. Metabolizma yaşamak için harcanan enerjidir. Metabolizmamızı hızlandırmanın kanıtlanmış tek yolu kas yapısını güçlendirmek ve miktarını artırmaktır. Kas yapısını güçlendirmek ve miktarını artırmak için 2 yol mevcut: 1. Hareketli yaşam: İnsan vücudu hareket ister. Ne kadar hareketli iseniz o kadar kaslı, kuvvetli olursunuz. 2. İyi besleme: Kasların gerek ihtiyacı olan karbonhidrat-protein, yağ, vitamin-mineraller ve su gibi besin elementleri doğru miktarda ve doğru zamanda alınmak ile sağlanabilir. Bunu sağlamak için beslenmemiz nasıl olmalı? • 2-3 saat ara ile toplam 6-7 öğün beslenmeliyiz. • Uzun süre aç kalmak metabolizmanın en büyük düşmanıdır. 4 saatten uzun bir şey yemeden kalmayınız. • Öğünlerimiz karbonhidrat-protein, yağ yönünden dengeli olmalı. • Tam ve rafine edilmemiş doğal, natürel yiyecekler yemeliyiz. • Taze sebze ve meyve her zaman vazgeçilmezimiz olmalı. • Om...Devamını Oku »

Öfke, Sinir, Sağlık, Saglık, Danışmanlık

 ÖFKE, SİNİR, SAĞLIK, SAGLIK, DANIŞMANLIK

ÖFKENİN KONTROLÜ Öfke, olumlu yönlendirilebilen, sosyal ilişkileri yapılandırabilen ve çatışmalarla başa çıkmayı öğretebilen bir tepkidir. Öfkesiyle duygularını dışa vuran bir kişi içine atıp saklayan birinden daha sağlıklıdır. Ancak öfkenin de belli sınırlarının olması ve kontrol edilebilir bir düzeyde olması gerekir. (ÖFKE, SİNİR, SAĞLIK, SAGLIK, DANIŞMANLIK, ÖFKENİN KONTROLÜ) Öfkeli bir çocuğun öfkesinin altında genelde bambaşka bir neden vardır. Öncelikle bu nedenin ne olduğunun bulunması gerekir. Bu çocukların önce nasıl ve niçin öfkelendiklerini anlamaları çok önemlidir. Akademik olarak yetersiz olan, sürekli hastalığı olan, evde ya da okulda sorunları olan, arkadaşlarının kızdırmaya çalıştığı çocuklar genelde çabuk sinirlenir. Bu çocukları öfkeli değilken ya da güç bir durumu çok az öfkelenerek atlattıkları zaman övün. Etkin dinleme yapın. Kendisini öfkelendiren problemleri yazı ya da resimlerle ifade etmesini sağl...Devamını Oku »

Sağlıklı, Zayıflama, Süt, Diyet

 Sağlıklı, Zayıflama, Süt, Diyet

ZAYIFLAMA, SÜT İÇİN KİLO VERİN! Beslenme bilimi, yaşam süresi, sağlıklı bir ömür, hastalıklara karşı korunmanın yolları, daha sağlıklı nesilleri için besinlerin önemi, hastalıkları iyileştirmede beslenmenin önemi, gıda sanayini geliştirme, besin zenginleştirme gibi birçok konuda sürekli yenileniyor her gün pek çok araştırma sonucu yayınlanıyor. SÜT - KİLO ARASINDAKİ İLİŞKİ Yeni çalışmalar süt içmenin kemiklerinizi güçlendirmekten daha fazlasını yapabileceğini söylüyor. Gerçekte kalsiyum(Ca), vücutta kalori yakılmasına yardımcı olabilir ve yağ hücrelerinin yağ yapmasını önleyebilir. Kalsiyum alımı ve kilo kontrolü ilişkisi üzerine birçok çalışma yapmıştır. Çalışmalar gösteriyor ki fazla kalsiyum tüketen kişilerin, az tüketenlere göre vücut ağırlığı daha azdır ve daha az kilo kazanımları olmuştur. Sağlık açısından en yararlısı günde 1000 miligram kalsiyum tüketmekti...Devamını Oku »

Güzellik, Güzellik Bakım,Kadın Güzellik, Güzellik Sağlık

Güzellik, Güzellik Bakım,Kadın Güzellik, Güzellik Sağlık

Cilt Bakımı, Yüz Bakımı, Evde Güzellik, * Bir çay bardağı suyun içine iki damla lavanta esansı damlatın. Bir süre buzdolabında soğutun. Ardından bir tutam pamukla yüzünüze sürün. Cildinizdeki canlanmayı hemen göreceksiniz. * Manikürünüzü kendiniz yapın * Tırnaklarınızı ve etlerinizi yumuşatmak için ellerinizi bir süre sabunlu suda bekletin. Yumuşayan etleri, keskin bir makas yardımı ile fazla derine inmeden kesin. Eğer bu işlem size zor geliyorsa etlerinizi tırnak diplerine bir havlu yardımıyla itin. * Yorgun gözleri rahatlatmak için İki çay kaşığı küçük doğranmış salatalığı, 1 çay kaşığı süt tozu ile karıştırın. Göz çevrenize ve göz kapağınıza sürün. 10 dakika bekleyip yıkayın. Gözlerinizdeki ağırlığın uçup gittiğini hissedeceksiniz. * Ojenin kolay kuruması için, yapmanız gereken tek şey, ojeyi sürdükten sonra buzlu suda birkaç dakika bekletebilirsiniz. Ne kadar çabuk kuruduğuna inanamayacak...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık