Sağlık

Diyet- Beslenme- Sağlık- Su-

 DİYET- BESLENME- SAĞLIK- SU-

İçtikleriniz Aslında Sizsiniz Su, sadece zihnimizi yansıtan bir ayna değildir. su, hayatın kaynağıdır. - Masaru Emoto İnsan vücudunun % 70'i sudur. Vücudunuzda kabaca 38-50 litre su bulunur. Kaslarınızın ve kalbinizin %75'i, beyninizin ve böbreklerinizin %83'ü, akciğerlerinizin %86'sı ve gözlerinizin %95'i sudan oluşur. Hatta kemiklerinizin %22'si bile aslında sudur. O nedenle, bir anlamda siz, içtiğiniz şeysiniz. Eğer yeterince su içmezseniz -Amerikalıların çoğu içmez- veya yanlış içecekler içerseniz, vücudunuzu ve sağlığınızı riske atarsınız. Kilonuz bu risklerin görülebilir bir işaretidir. Bu nedenle sadece sağlıklı olmak için değil aynı zamanda ideal kilonuzu yakalamak ve onu korumak için de en önemli olan şeyin kaliteli su içmek olduğuna son derece inanıyorum. Mevcut su kaynaklarımızın durumunu düşünecek olursak, bunun o kadar da kolay olmadığını görüyoruz. Bu bölüm neden her suyun sağlığınızı korumak için yeterli olmadığını...Devamını Oku »

Sağlıklı Nefes Alış

SAĞLIKLI NEFES ALIŞ

1. Nefesimizi mutlaka burnumuzdan alıp ağzımızdan vereceğiz. Soluma her zaman diyaframdan olacak. 2. Nefesimizi alış, tutuş ve veriş zamanımız 1-4-2 formlne uygun olacak. Yani eğer nefesimizi 2 saniyede almışsak 8 saniye iimizde tutacağız ve 4 saniyede vereceğiz 3. Soluma alışmasını sabah erkenden ve akşam saatlerinde 10'ar defa yapacağız. 4. Nefes alırken ciğerin son haddine kadar zorlanarak dolmasına, verilirken son haddine kadar boşaltılmasına dikkat edeceğiz. Başlangıta ciğerleriniz ideal miktarda byyemez. Devam ettike her defasında kapasitenin daha iyi kullanıldığını greceksiniz. 5. Bedensel ve zihinsel sağlık boyutunun tesinde gzel ve dengeli konuşmaya yardımcı olmasını da istiyorsanız nefesinizi gırtlağınızı sıkarak değil karnınızı kontrol ederek tutacaksın...Devamını Oku »

Sağlıklı Görünmek

 SAĞLIKLI GÖRÜNMEK

Eğer fiziksel olarak sağlıklıysanız, başkalarına daha iyi grneceğiniz hakkında sizi ikna etmem gerekmez. Biz hepimiz sağlıklı grnml insanlar tarafından ekiliriz. Bu olimpiyatları seyretmenin keyiflerinden biridir, değil mi? Toplumunuzda sayısız kitap ve uzman size bu hususta doğru yn gsterebilir. Uzun vadede vcudunuz egzersizin giderek artan taleplerine alıştığı lde daha iyi grndğnz ve hissettiğinizi fark edeceksiniz.Daha fazla enerjiye sahip olacaksınız. zsaygınız ve zgveniniz de olasılıkla iyileşecektir. Kısaca, siz daha fazla hayat dolu olacaksınız. İnsanlar bu farkı greceklerdir ve sizin yenilenmiş enerjiniz ve auranız sadece sizin stnzde değil fakat evrenizdekilerde de olumlu bir etki yaratacaktır. DERLEYEN...EDİT...Devamını Oku »

: : Sağlıklı Görünmek

: :  SAĞLIKLI GÖRÜNMEK

Eğer fiziksel olarak sağlıklıysanız, başkalarına daha iyi grneceğiniz hakkında sizi ikna etmem gerekmez. Biz hepimiz sağlıklı grnml insanlar tarafından ekiliriz. Bu olimpiyatları seyretmenin keyiflerinden biridir, değil mi? Toplumunuzda sayısız kitap ve uzman size bu hususta doğru yn gsterebilir. Uzun vadede vcudunuz egzersizin giderek artan taleplerine alıştığı lde daha iyi grndğnz ve hissettiğinizi fark edeceksiniz.Daha fazla enerjiye sahip olacaksınız. zsaygınız ve zgveniniz de olasılıkla iyileşecektir. Kısaca, siz daha fazla hayat dolu olacaksınız. İnsanlar bu farkı greceklerdir ve sizin yenilenmiş enerjiniz ve auranız sadece sizin stnzde değil fakat evrenizdekilerde de olumlu bir etki yaratacaktır. D...Devamını Oku »

Başarının Ön Koşulu Sağlıktır

BAŞARININ ÖN KOŞULU SAĞLIKTIR

Bakın, bundan ok uzun zaman nce mutsuz bir kral varmış. Ne yapsa, ne etse mutlu olamıyormuş. Halbuki para, makam, şhret ve diğer btn gzelliklere sahipmiş. Derken lkenin en bilge kişisini huzuruna ağırtıp mutluluğun formln ona sormuş. Bilge: - Kralım! Mutsuzluktan kurtulmanızın tek mutlu bir adamın gmleğini giymenizdir. yolu, demiş. Kralın adamları btn lkeyi aramışlar, taramışlar; fakat hibir yerde mutlu birine rastlayamamışlar. Kimileri eşinden, kimileri yoksulluktan, kimileri de soğuktan yakınıyormuş. Kimse elindekinin değerini bilmiyormuş. aresizce saraya dnmeye karar vermişler. O sırada bir evin nnden geiyorlarmış. İeriden birinin şyle dua ettiğini duymuşlar: - Allah'ım, sana şkrler olsun. Bugne dek ne iste-dimse verdin. Ben mutlu olmayayım da kim mutlu olsun? Bunun z...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık