Psikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Akupuntur

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Akupuntur

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Akupuntur Kişisel Gelişim, Psikoloji, Akupuntur AKUPUNKTUR. insanlık tarihinin en eski iyileştirme yöntemlerinden biridir. Yaklaşık beş bin yıl önce Çin'de ortaya çıkmıştır. Bugün hala kullanılıyor olması, yararlılığının ve temel ilkelerinin gerçekliğinin ispatıdır. M.Ö. 2000 yıllarında Nei Ching tarafından yazılmış ve Çin tıbbının bugüne kadar temel aldığı 'Sarı İmparatorun îç Hastalıklar Klasiği' adlı kitapta, insan bedeninin sağlığıyla ilgili açıklamalar vardı. Akupunktur ve Moksa tedavisi kitabın en önemli bölümleriydi. Doğadaki kanunlar, nasıl yaşanması gerektiği, insan bedeninin işlevleri, hastalıklar ve nedenleri, bedenin içinden akan hayat verici enerji ve bununla ilgili Meridyen Teorisi açıklanmaktaydı. Tedavi, kişideki enerji doğal akışına ve doğal dengesine döndürülerek sağlanıyordu. Beden, zihin ve ruh sağlığına kavuşuyordu. ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Ayurveda

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Ayurveda

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Ayurveda Hindistan kökenlidir. Kutsal Kitap Veda'lardaki sağlıkla ilgili doğrulanan kaynaklanan bir tedavi yoludur. Ayur "hayat", veda | ise "bilgi" demektir. Transandantal Meditasyonun kurucusu Maharashi tarafından Maharashi Ayurveda olarak yeniden etkinlik kazandırılmıştır. Yöntemlerinin doğallığı, ucuz, basit ve evde uygulanabilir olması, yan etkilerinin olmaması yaygınlaşmasında etkili olmuştur. Batı tıbbı ile birlikte uygulanabilmekte ve onun yan etkilerini azaltıp, iyileşme sürecini hızlandırabilmektedir. Tedavinin amacı "hastalığı yaratan nedenleri" bulup, onları düzeltmektir. Kişiye bedenini kullanma kılavuzu sunar. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Sidha Yoga

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Sidha Yoga

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Grup Çalışması, Sidha Yoga (Swami Muktananda) Uygulayialarına doğa üstü güçler kazandıran Sidha Yoga, 1969 yılında Swami Muktananda tarafından Banya getirilmiştir. Onun ölümünden sonra yerini güzel bir Hintli kadın olan Swami Chidvilisananda almıştır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cemalkondu.com (pilates yoga, yoga teacher training, asana yoga, kundalini yoga, hindu yoga, yoga poses, yoga p...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Sahajayoga

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  SahajaYoga

Kişisel Gelişim, Psikoloji, SahajaYoga (Shri Mataji Nirmala Devi) Shri Mataji Nirmala, çok genç yaşlarda ruhsal yetenekleri dikkatleri çeken, Hintli bir ailenin kızıydı. Gandhi'nin aşramında ilk meditasyon derslerim aldı. 1970 yılında insanın içinde sakrum kemiğinde uyumakta olan kundalini enerjisinin kollektif bir şekilde uyanışının yolunu keşfetti. Bir insanda kundalininin uyanması, aydınlanma sürecini başlatıyordu. Sahaja Yoga adım verdiği uygulamalar sayesinde, insanlar 'vibrasyon' ya da titreşim denen 'serin esintileri' hissetmeye başlıyorlardı. Meditasyon her şeyden önce 'düşüncesiz farkındalık' halinin yaşanmasıydı. Şakra merkezleri ve enerji kanalları üzerinde temizleme ve enerjiyle yükleme çalışmaları yapılıyordu. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Transandantal Meditasyon

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Transandantal Meditasyon

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Transandantal Meditasyon | (Maharishi Mahesh Yogi) Kişisel Gelişim, Psikoloji, Transandantal Meditasyon | (Maharishi Mahesh Yogi) Birçok kişi için meditasyon dendiğinde ilk akla gelen isimdir. Bazıları bu tekniğin dünyadaki tek meditasyon tekniği olduğunu sanmaktadır. Bunun nedeni bu organizasyonun tanıtım ve reklama çok önem vermesi, çalışmalarım bilimsel kuruluşlara ve üniversitelere bağlı olarak yapmasıdır. Meditasyonun insan bedeni üzerindeki fizyolojik ve psikolojik ! sonuçlarının tespit edilmesinde önemli katkılar sağlamıştır. Kendisi bir fizik mühendisi olan Maharishi, geleneksel meditasyon tekniğin! ritüellerden ve mistik yapısından soyarak, batı kültürüne ve toplumuna uyarlamıştır. T.M programı beş kıtada faaliyetlerini sürdürmektedir. DERLEYEN: ALINTIDIR. Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık