Psikoloji

Psikolojik Gözlem

Psikolojik Gözlem

İnsanların psikolojik yapılarına gre davrandıklarını herkes bilir, bunu saklamanın da yine zor olduğu herkese bilinir. İinde bulunduğunuz durum yznzden, gzlerinizden beden dilinizden yansır. İnsanların duygularını saklamak istemeleri bilinaltı davranıştır, ya da saklamak istedikleri bazı davranışları vardır. Her şeye rağmen insanlararası bağ ylesine kuvvetlidir ki insan karşısındakini dşncelerini tıpatıp olmasa bile kısmen tahmin edebilme yeteneğine sahiptir. Bu en azından karşınızdakinin pozitif ya da negatif dşndğn tahmin edebilmektir. İnsan yapısı nedeniyle bilinaltı karşısındakinde hissettiği davranışlara gre hareket eder. Bir iş grşmesinde karşımızdakinin yapısından, davranışlarından etkileniriz, olumsuz davranışlar karşısında gcmz kaybederiz, karşımızdakini ikna etmede zorlanırız, hatta başarısız oluruz. Karşımızdak...Devamını Oku »

Parapsikoloji Ve Dua

PARAPSİKOLOJİ  VE DUA

Tm inan sistemlerinde karşımıza ıkan dua ve ilahilerin kullanılış gayesi sesin meydana getirdiği etkilerden yararlanabilmek iindir. Etnoloji ve Teozofi araştırmacıları bunu majik bir uygulama olarak ele alırlar. Ve adına ses majisi derler... Dnya zerindeki en eskisinden en yenisine kadar btn dini eğitim sistemleri bu bilgiyi kullanmışlardır. İlahilerin, duaların, zikir ve mandaların ortaya ıkışları ve kullanılış sebepleri tamamen buna dayanır. Ancak bu bilgi gnmzde birokları tarafından unutulduğu iin ibadet Trke mi olsun, Arapa mı olsun tartışmaları srp gitmekte ve hi kimse buna doğru drst bir aıklama getirememektedir. Yeri geldiği iin hemen syleyelim: Bu sizin ibadetten ne beklediğinize bağlıdır. Amacınız sadece inanan bir...Devamını Oku »

Öfke Kontrolü Ve İnsan Psikolojisi, Kişisel Gelişim

ÖFKE KONTROLÜ VE İNSAN PSİKOLOJİSİ, KİŞİSEL GELİŞİM

Sevdiğiniz kişiyle belli saatlerde, belli konulardaki konuşma hep tartışmayla sonulanıyorsa, konuşma saatini değiştirin. Psikologlar, kafanın tasını attıran olaylar karşısında, başkalarına zarar verilmemesi iin değişik yntemler neriyorlar. neriler: ocuğunuzun odasının dağınıklığı sizi olumsuz etkiliyorsa, kapıyı kapatın. trafik sıkışıklığına fkeleniyorsanız, gzergahı veya trafiğe ıkış saatinizi değiştirin. Tmyle normal ve sağlıklı bir insani duygu olan fkenin, değişik yntemlerle kontrol altına alınarak, başkalarına zarar verilmesinin nlenebileceği bildirildi. insanların kafasının tasını attıracak olaylar karşısında, uygulamaları gereken yntemler anlatıldı. Uzman psikologların g...Devamını Oku »

Ahlak Psikolojisi Ve Sosyal Yaşam

Ahlak Psikolojisi Ve Sosyal Yaşam

Ahlak Psikolojisi Ve Sosyal Yaşam İnsanın kişiliğini oluşturan unsurlar anlatılmaktadır. Bu arada kişiliğin(şahsiyet) her insanın kendine özgü davranış eğilimlerinin dinamik bir bütünü diye tarif edilmekte insan şahsiyetini meydana getiren unsurların başında soyaçekim geldiği iddia edilmekte bundan başka biyolojik faktörlerin rolünden bahsedilmekte üçüncü faktör olarak çevre olduğu anlatılmaktadır.Yazar çeşitlı psikologların görüşlerini serd ediyor ve bu konuda şu karara varıyor ; çocuğun şahsiyetinde "0-5"yaş aile, bundan sonra çevre etki etmekte, b...Devamını Oku »

Soyunma Şekliniz Kişiliğiniz Ortaya Koyuyor

Soyunma Şekliniz Kişiliğiniz Ortaya Koyuyor

Soyunma Şekliniz Kişiliğiniz Ortaya Koyuyor Akşam yorgun argın eve geldiniz. Soyunup dökünüp dinlenmeyi hedefliyorsunuz. Ancak dikkat; soyunuş tarzınız sizi ele verebilir. Gelişigüzel Soyunanlar: Eğer soyunurken çıkardıklarınızı rastgele evinizin herhangi bir tarafına fırlatanlardansanız, arkadaş canlısı birisiniz. Hayatı bir parti gibi görüyorsunuz. Düşüncelerinizde rahat ve açık fikirlisiniz. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğü ise hiç umurunuzda değil. (Zaten muhtemelen ardınızdan bunları toplayacak biri vardır. Yoksa sıkar biraz bu kadar dağınıklık. Bu tip insanların beraberlik ya da evlilik hayatlarında mutlaka çorap kavgası olur.) Titiz Soyunanlar: Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık