Psikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Felsefe

 Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  FELSEFE

Kişisel Gelişim, Sufi Ruhsal Eğitimi ve Zihinsel Arınma Sufi Hazret İnayet Han'ın temellerim kurduğu Sufi Meditasyonu, iki yanlı bir kılıcın hareketine benzetilebilir. Birincisi 'Sufi Ruhsal Eğitimi'dir ve içsel yaşamlarımızın daha fazla farkında olmamızı sağlar, îkincisi ise 'Sufi Zihinsel Arınma'dır ve dışsal yaşamımızda düşünce, duygu, tutum, görüş ve davranışlarımıza saygı göstermemizle ilgilidir. Dr. H.J.Witteveen, Evrensel Sufizm adlı kitabında bu çalışmaları bilimsel bir dille açıkladıktan sonra, Sufi Ruhsal Eğitim ve Zihinsel Arınma çalışmalarının sonunda gerçekleşen değişim ve dönüşümleri mistiklerin "Kendini Gerçekleştirme"; dinsel kişilerin "Tanrı Bilinci" ve filozofların "Kozmik Bilinç" olarak adlandırdıklarım belirtir. Bu konuda şu kaynaklara başvurulabilir: Hazret İnayet Han, Mistik Yürek, Türkçesi: Nur Yener, Okyanus Yayıncılık, İstanbul, 2003 Hazret İnayet Han, Sufizm ve Sanat, Türkçesi: Nur Y...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Psikosentez

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Psikosentez

Kişisel Gelişim, Psikosentez Psikosentez uygulaması temel bilinç biçimlerinin 'bütüncül' işlemesini içerir. Amaç aşırı uçları dengelemek ve kişiyi tüm olarak geliştirmektir. Sezginin ve aklın birlikte uyumlu işlemesin! sağlamaya çalışır. Edebiyattan seçme parçalar, fantaziler, gündüz rüyaları kullanılır. Psikosentezin dört basamağı şöyle özetlenebilir: * Kişinin, kendinin farkına varması, * Kişiliği oluşturan öğelerin kontrol altına alınması, * Birleştirici bir merkezin keşfedilmesi, oluşturulması. * Semineri veren kişi vb. birleştirici merkez görevin! üstlenebilir. * Kişiliğin, birleştirici merkez çevresinde yeniden oluşturulması. Dr. Refik Algan. Assagioli Çalışmaları. Dr. Refik Algan'a 2 Kasım 2002 günü Türkiye'de Assagioli çalışmalarının bir Kişisel Gelişim programı olarak uygulanmasının olanaklı olup olmadığım sorduğumda bana şunları söyledi: "...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim Uzmanı, Cemal Kondu,

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim Uzmanı, Cemal Kondu,

Kişisel Gelişim, Makale, BAŞARINIZI ÖNCE ZİHNİNİZDE CANLANDIRIN Zihin resimlerle işler. Zihninde oluşturduğun tüm resimler zihnini ve yapacaklarını etkiler. Hedefin için oluşturduğun tüm resimler birer birer hayata geçer. Hedefine ulaşma yolunda zihnin bahaneler oluşturuyorsa amaçlarına asla ulaşamazsın. Buna karşılık zihninde canlı ve sizi hedefine ulaşman yolunda destekleyecek görüntüler gerçekten çok iyi şeyler olmasını sağlar. Einstein bunun önemini vurgulamıştır. Kendini olmak istediğin kişi gibi görürsen o olursun. Canlandırmanın büyüsünden pek çok konuda yararlanabilirisin. Kanıtlarını hayatın üzerinde görebilirsin. Kendine en iyi kanıt sizsin çünkü. Zihninin manyetik etki alanı o kadar çoktur ki geçirdiğin her düşünce yaşamını etkilemeye başlar. Bir güzel düşünce beraberinde üç beş tanesini de getirirken, oluşturduğun her kötü düşünce beraberinde üç beş tane daha iyi düşünceyi alıp götürür. Hangisi daha karl...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, J. Krishnamurti, Farkındalıkyaşantısı, J Krishnamurti

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  J. Krishnamurti, FarkındalıkYaşantısı, J  Krishnamurti

Kişisel Gelişim, FarkındalıkYaşantısı, J. Krishnamurti Teosofi Cemiyeti tarafından öğretmen olarak yetiştirilmiş, sonradan cemiyetten ayrılmıştır. Onun yerine Gürcüyef getirilmeye çalışılmıştır. Krishnamurti'nin kişisel gelişim yolculuğuyla bağlantılı sözlerinden özetler: Şunu soralım kendimize: * Birbirimizle iletişim kurabiliyor muyuz? * Eğer gerçekten birbirimizle iletişim kurabilseydik, sorunlarımızdan özgürleşebilirdik. * Özgür ve farklı bir insan olabilirdik. * Dönüşebilirdik. Bugün insanlık bir kriz durumuyla karşı karşıyadır. Sorunlarımızın çözümü için insanların imgesiz düşüncesiz dikkat, arı farkındalıkla bakış, meditasyonun bütünsel dikkati ve seçmesiz farkındalık üzerine eğitilmesi (training anlamında) gerekmektedir. İnsanlığın sorunları doğaya, madenlere, toprağa, ağaçlara, hayvanlara, insanlara karşı acımasız bir şiddet, şehvet korku, açgö...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,Dale Carnegie, Kisisel Gelişim Uzmanı

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,Dale  Carnegie, Kisisel Gelişim Uzmanı

Kişisel Gelişim, Dale Carnegie, Kisisel Gelişim Uzmanı Dale Carnegie ismi çok uzun yıllar boyunca "dost kazanmak" ve "insanların üzerinde olumlu etki bırakmak" deyimleriyle bir arada söylendi. 1926 yılında 'Halka Hitap Etmek ve îş Adamları Üzerinde Etki Yapmak' isimli bir kitap yazmıştı. Bu bir ders kitabıydı ve Carnegie'nin düzenlediği kurslarda kullanılıyordu. 1912 yılından beri bir milyon civarında insan, onun kurslarında öğrettiği yöntemleri kullanarak topluluk karşısında etkin konuşmayı öğrenmişlerdir, îlk dört kitabı ilgi görmediği halde beşincisi, 'Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı' kapış kapış gitmişti. Bu kitabın diğerlerinden farkı, onun öğrencilerinin "deneyimlerine" dayanan bir kitap olmasıydı. Sonradan üzüntü konusunu yıllarca inceledi ve 'Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak' isimli kitabını yazdı. Başlangıcında şu satırlar vardı: 'Geçmişi ve geleceği demir kapıların ardına kapatın. Sorun sızdırmaz günlük bölgele...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık