Psikoloji

Genç Kız Psikolojisi

Genç Kız Psikolojisi

Genç kız! Bu kelime, kadın olsun, erkek olsun, yaşlı, genç, çocuk; herkeste duygu kıpırtıları yaratır. Olgun kadın için genç kızlık, bir masal döneminin ismidir. Hep pembe düşler süslememiştir o çağın gecesini gündüzünü Kimi kez karabasanlar sarmıştır gökyüzünü... Ancak gönlündeki güneşi karartmaya yetmemiştir bunlar. Unutamadığı heyecanları, ömre bedel hatıraları olmuştur. Gönül kırıklıkları yaşamış, kalp sızıları çekmişse de, çoğunun bugüne yankısı güzel ve hoş olarak gelmiştir. Belki de salt o döneme ait oldukları, o duyguları bir kez daha yaşama imkanı bulunmadığı için. Olgun erkek için genç kız, bir peri kızının ismidir. Yaşadığı bir geçmiş çağda, tutkuyla kapıldığı, büyülenip bağlandığı, benliğini kaptırdığı, tatmadığı mutlulukları, duymadığı acıları duyurandır. Karakterini kazandıran, var oluşunu anlamlandırandır. Bazen, haz ve huzur denizinin dinginliğinde dinlendirip uyutmuş, bazen fırtınaların dalgasın...Devamını Oku »

Öss(Kaygıyı Önleme De Psikolojik Danışmana Öneriler)

ÖSS(KAYGIYI ÖNLEME DE PSİKOLOJİK DANIŞMANA ÖNERİLER)

1. Sınav kaygısı üzerinde konuşmak ve çeşitli çözüm yolları araştırmak aile ve çocukla birlikte yapılmalıdır. Bazen topluluk önünde konuşmakta çekinmek gibi kaygılar incelendiğinde asıl sorunun hazırlıksız olma duygusu olduğu görülür. Sınav kaygısı da hazırlıklı olmamadan kaynaklanabilir. Psikolojik danışman öğrencinin hazırlıklı olması konusunda öğrenciye yardımcı olmalıdır. 2. Çocuğa kendi düşüncelerinin kaygı düzeyini nasıl artırdığını göstermek için düşüncelerinin farkına varmasını sağlamak bile kaygıyı kontrol etmekte etkilidir. 3. Hepimiz kendi kendimizle konuşuruz ve bu konuşma bazen olumsuz olur. "Her zaman en düşük yazılı notunu ben alırım", şeklinde düşünene çocuğun kaygı hissetmesi doğaldır. Oysa" Yapabileceğimin en iyisini yapacağım ve önemli olan bu" gibi olumlu bir düşünce çocuğun kendini daha iyi hissetmesini sağlayabilir. Bu amaçla çocuğun alternatif düşünce üretmesine yardımcı olunmalıdır. 4. Çocuğa gevşeme teknikleri öğretilebilir. Sınav kaygısını önlemede bazı çocukl...Devamını Oku »

Öss(Kaygının Psikolojik Belirtileri)

ÖSS(Kaygının Psikolojik Belirtileri)

Psikolojik Belirtiler: * Gergin bir ruh halindeyse ve olaylara karşı aşırı tepki gösteriyorsa, * Düşüce, öğrenme ve algılamada sıkıntı yaşıyorsa, * Dikkatini toplayamıyorsa, * Öğrendiklerini anımsayamıyorsa, * Olaylar ve kişiler arasında gerekli bağlantıları kuramıyorsa, * Kendini rahatsız eden durumu fark edip, buna uygun yanıtı vermede güçlük yaşıyorsa, * Gün içinde ruhsal dalgalanmalar yaşıyorsa, * Okuldaki durumu ve arkadaşlarının sevgisi gibi konularda aşırı güvenceye ihtiyaç duyuyorsa, * Sık sık okula gitmeyip evde kalmak istiyorsa, * Saçlarıyla, giysileriyle ve etraftaki her şeyle aşırı ilgileniyorsa, * Kaygılı olduğunu gösteren karın ağrısı, titreme, titrek, terli ve soğuk eller, aşırı konuşma, gezinme, kıvranma gibi şikayetleri sık yaşıyorsa, * Basit malzemelerin öğrenilmesinde başarılı, zorların öğrenilmesinde başarısız oluyorsa sınav kaygısının sorun boyutuna geldiğinden şüphelenilebilir. -ALINTI- ÖSS(Kaygının Psikolojik Belirtileri) -------------------------------...Devamını Oku »

Başarının Psikolojisi(Mutluluğunuzu Ve Huzurunuzu Koruyun Ve Sürdürün)

Başarının Psikolojisi(Mutluluğunuzu ve Huzurunuzu Koruyun ve Sürdürün)

Başarılı öğrenciler kendilerine güvenirler. İlle de güvenli hissederler demek istemiyorum. Mutluluklarını takip ederler demek istiyorum: Kendilerine karşı dürüsttürler. Bu, kendine güvendir. Eğer tuhaf bir ilgiler karışımına sahipseniz, birisi ilginizi daha güvenli bir noktada odaklamanız gerektiğini söylese de vazgeçmeyin, bu sizi yeni ve heyecan verici birşeye götürebilir. Riske girin. Eğer bu durum sizi endişelendiriyorsa, kendinize küçük bir güvenlik ağı oluşturun; fakat, size önemli gelen şeyi çiğneyip geçmeyin. Bu çiğneyişi çok ağır ödersiniz çünkü bu, sizin bilimsel eğlence pusulanızı kaybettirir. Bir pusulanız olmadan kaybolabilirsiniz. -ALINTI- Başarının Psikolojisi(Mutluluğunuzu ve Huzurunuzu Koruyun ve Sürdürün) -------------------------------------------------------------(nlp eğitimleri, hipnoz, eğitmenler için eğitimler, NLP, nlp İzmir, öss, danışmanlık, koçluk, ders, cinsellik, sevgi, aşk, hızlı okuma, başarı, kariyer,) viagra stimulis Devamını Oku »

Başarının Psikolojisi(Doğrularınızı Koruyun)

Başarının Psikolojisi(Doğrularınızı Koruyun)

Anonim söylemler bize, öğrencilerin okulda bir dönem kopya çektiklerini söylerler. Bu belki bir sınavdan geçebilmek içindi, belki de bir ödevden daha yüksek not alabilmek içindi. Şu anda eğitim gören öğrenciler, bilimin bu tür şeylerin üstünde olduğunu biliyorlar ama biz, onları kop ya çekmeye yönelten, insanoğlunun gerçekleri ile ilgili çok az kafa yoruyoruz; bunun yerine olanları "ahlaklı" kılmaya çabalıyoruz. Bilimde sahtekarlık çok nadir olarak konu edildiği için öğrenciler, araştırmada sahte karlık yapmanın aslında ne kadar sapkın bir eğilim olduğunu fark etmezler. Özellikle başarılı olmak isteyen insanlar hatalı veri oluşturmak üzere değiştirmeler yapmak ya da sahtekarlıklar konusunda zan altındadırlar. O makaleyi yayınlatmak ya da şu ödülü kazanmak için uçlardaki birkaç veriyi atmak ya da veriler toplandıktan sonra önemli bir kriteri iptal etmek cazip gelir. Genellikle bunu açıklayabilirsiniz ama gri ödünlerin gölgesi, siyah ve beyaz sahte. karlığa yol açabilir. Bu şekillendirme...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık