Psikoloji

Neden Bazı İnsanlar Değişmez

Neden Bazı İnsanlar Değişmez

Neden Bazı İnsanlar Değişmez Neden bazı insanlar yardım almakta ya da yıllarca süren terapiden sonra değişmede başarısız olurlar? Pek çok insan terapinin amacının problemleri çözmenin aktif yolu olduğunu görmektense, problemleri hakkında konuşmak olduğuna inanırlar. • Önemli olan konuşma değil, harekettir. Terapist ve hasta arasındaki zavallı kimya ise bir başka faktördür. • Terapistinizin yanında kendinizi rahat hissetmeniz ve öna güvenmeniz çok önemlidir. Eğer terapistinizin, sizin kalbinizde bir mutluluk yarattığına ve seanslardan daha iyi hissederek çıktığınıza inanıyorsanız. daha iyi bir gelişme göstermişsiniz demektir. 'Pek çok tatmin olmamış ve acı çekiyor gibi görünen insan var. fakat kendilerin! problemleri varmış gibi görmezler. • Yapıcı değişiklikler oluşması için, özel problemleri tanımlamak v...Devamını Oku »

Psikoterapiden Kaçma Bahaneleri

Psikoterapiden Kaçma Bahaneleri

Psikoterapiden Kaçma Bahaneleri Çoğu zaman görürüz ki, psikolojik yardıma ihtiyacı olan insanlar, ondan kaçma eğilimindedir. "Benim hiçbir şeyim yok!" diye açıklarlar. "Bir deli doktoruna gitmeyeceğim. Ben deli değilim." Pek çok durumda psikoterapi ihtiyacının "deli olmak"la çok az ilgisi vardır (buna rağmen tedaviye direnç gösteren çok az insan gerçekten rahatsızdır). Toplumumuz insanları bağımsız...Devamını Oku »

Fiziksel Ve Akılsal Sağlığı

Fiziksel ve Akılsal Sağlığı

Fiziksel ve Akılsal Sağlığı Fiziksel ve akılsa! sağlık arasındaki bağlantı, bundan yıllar önce yazılmıştı, fakat duygusal, kişisel ya da fiziksel sağlık arasındaki bu yakın birleşmenin bilimsel kanıtları son birkaç on yıl içinde keşfedilmiştir. Çok azı, pek çok fiziksel hastalığın belli psikolojik unsurları olduğu tartişmasma karşı çıkmaktadır. Örneğin, psikolojik travma geçiren insanlarda tamamen körlük olabileceği bilinmektedir; bu körlük "fonksiyonel" olarak nitelendirilir, çünkü doktorlar fiziksel ya da tıbbi hiçbir şey bulamamışlardır. Endişeli ya da depresyon altındaki insanlar sık sık fiziksel ya da tıbbi problemler yaşarlar. ...Devamını Oku »

Psikolojik Sorunlar

Psikolojik Sorunlar

Psikolojik Sorunlar Dürüst konuşmak gerekirse, duygusal ya da psikolojik zorluklar çeken insanların önünde üç tane tedavi seçeneği vardır. Problemi iyileştirmek için bir şey alabilirler, problemlerle ilgili bir şey yapabilirler, ya da her ikisin! birden yapabilirler: Bir şey almak ve bir şey yapmak. Örneğin, kaygı ya da depresyondan şikayet eden bir kişi, problemi için bir şey alabilir (psikoterapik ilaçlar gibi) ya da onunla ilgili bir şey yapabilir (makul davranış terapisi programlarına katılmak gibi) ve bunlar yeni beceriler edinmeyi ve sağlıklı duygusal davranış modelleri geliştir...Devamını Oku »

Psikiyatrik İlaçlı Tedaviler

Psikiyatrik İlaçlı Tedaviler

Psikiyatrik İlaçlı Tedaviler Pek çok insan, psikolojik hastalıklar hakkında hala mitlere ve yanlış inançlara tutunurken, daha fazlası klinik depresyon ve kaygı bozukluğu gibi psikolojik durumlar hakkında gerçekleri öğrenemiyorlar. Fakat insanlar, "psikoterapik ilaçla tedavi" yöntemi hakkında da her geçen gün daha fazla bilgi sahibi oluyorlar. Bu ilaçlar, hastanın zihnini rahatsız edici ya da sıkıntı verici şeyleri, daha sağlıklı ve dengeli bir duruma dönüştürmek için kullanılıyor. Güvenli oluşu, etkinliği ve dayanabilirliğine rağmen, birçok insan bu ilaçlardan korkar, onların hepsinin bağımlılık yapıcı ya da daha kötüsü olduğuna veya insanları salyaları akan zombilere dönüştürdüğüne dair ya...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık