Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Fetüsün Test Edilmesi

Hamilelik Hakkında, Fetüsün Test Edilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Fetüsün Test Edilmesi Fetüsün sağlığım kontrol etmek için birçok teknik kullanılmaktadır. Bu bölümde açıklanan teknikler genel olarak gebeliğin ikinci yarısında kullanılmaktadır. Yine de fetüsün sağlığım kontrol etme ihtiyacı duyulursa bu durumda kullanılabilirler. Çoğu zaman bu testler her şeyin yolunda gittiğin! göstererek endişeleri ortadan kaldırmaktadır. Diğer testlerin doğrulanması ya da daha fazla bilgi için bu testler kullanılmaktadır. Problemler oluştuğu zaman bu testler erkenden tesbit etmeyi sağlamaktadırlar. Bu testler, sağlıklı bir bebek garanti etmedikleri gibi var olan hastalığı da tedavi etmezler. Yaptıkları şey, özel bakıma ihtiyaç duyulup duyulmadığına karar verilmesini sağlamaktır. Diğer testler sorun olmadığım gösteriyorsa, bebeğinizin sağlığı hakkında kendinizi daha güvenli hissedeceksiniz. Risk faktö...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Özel Prosedürler )

Hamilelik Hakkında ( Özel Prosedürler )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Özel Prosedürler Sağlık öykünüz ve rutin laboratuvar testlerinin sonuçlarına bağlı olarak, fetüsün gelişimini ve sağlığım kontrol etmek için daha ileri tetkikler yapfırmanız sizden istenebilir. Ultrason gibi bazı testler fetüsün görüntüsünü ekrana yansıtabilir. Bu çalışma özellikle fetüsün yasma göre gelişip gelişmediğinin değerlendirilmesi için çok önemlidir. Diğer testler de ya kalp sesleri olarak yansımakta ya da fetüsün kalp aktivitesini bir kağıda grafik olarak çizmektedir. Bölüm 6'da fetüsü değerlendirmekte kullanılan özel teknikler hakkında daha geniş bilgi bulunmaktadır. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik bel...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Risk Faktörleri )

  Hamilelik Hakkında ( Risk Faktörleri )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Risk Faktörleri Gebelik, bir problemin oluşması açısından, diğer zamanlara göre daha yüksek riske sahiptir. Kadının gebe kalmadan önce bir sağlık sorunu varsa bu, gebelikte sorun oluşturabilir. Ya da sorun gebelikte ve doğum sırasında da ortaya çıkabilir. Bilinen risk faktörleri olan kadınların çok az bir kısmı, oluşan problemlerin büyük bir kısmı hakkında bilgi vermektedir. Yine de tüm sorunları önceden kestirmek mümkün değildir. Ciddî sorunlarla doğan bebeklerin, beste birinin annesinden gebelik boyunca herhangi bir risk faktörü bulunmamaktadır, Problemler herhangi bir zamanda oluşabileceği için gebelik boyunca riskler değerlendirilmelidir. Problemlerin ne zaman olduğun! bakılmaksızın, bu problemlerin annenin, fetüsün ya da her ikisinin de sağlığım tehdit ettiği unutulmamalıdır. Bu sebeple bir kadında komplikasyon gelişme riski artm...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebelikte Komplikasyon Oluşturabilecek Faktörler)

Hamilelik Hakkında (Gebelikte Komplikasyon Oluşturabilecek Faktörler)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte Komplikasyon Oluşturabilecek Faktörler Genel sağlıkla ilgili faktörler - Yüksek tansiyon - Kalp, akciğer, böbrek ve karaciğer hastalıkları - Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, idrar yolları enfeksiyonları diğer bakteri ve virüs enfeksiyonları - Şeker hastalığı - Ağır kansızlık hastalığı - Sara nöbetleri Gebelikle ilgili faktörler - Geçmiş gebeliklerde problemlerin olması - Anne yasinin 15'ten küçük 35'ten büyük olması - Eski doğumsal anomalili çocukların olması - Çoğul gebelikler (ikizler, üçüzler) - Özellikle 2. ve 3. trimesterde oluşan kanamalar - Pre-eclempsia (gebelik sırasında oluşan yüksek tansiyon) - Anormal fetüs kalp aktivitesi - Rahim içi gelişme geriliği (Fetüs, yasma göre ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik) Gelecek Görüşmeleriniz )

 Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamilelik) Gelecek Görüşmeleriniz )

center> Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin(Hamilelik) Gelecek Görüşmeleriniz ilk doğum öncesi görüşmenizden sonra, müteakip görüşmeleriniz genelde daha kısa olacaktır. Görüşme süresi genel olarak durumunuzun nasıl olduğuna, bebeğinizin gelişiminin gözlemlenmesine ve varsa sorularınızın cevaplanmasına ayrılacaktır. Şayet geçmişte sezeryanla bir doğum yapmışsanız, geçmişiniz ve kayıtlarınız incelenecek normal vajen yoluyla doğum yapıp yapamayacağınız araştırılacaktır. Siz ve sağlık bakım ekibiniz, risk faktörünüze bağlı olarak görüşme zamanlarınızı ayarlamanız gerekir. Sağlık ya da doğumla ilgili sorunları olan bir kadın daha fazla görüşme ihtiyacı duyacakken riski olmayanlar daha az ihtiyaç duyacaklardır. Aşağıdaki gibi bir görüşme takvimi takip edilebilir. îlk görüşmeden 28. haftaya kadar..............................4 haftada l 28. haf...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık