Hamilelik

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hepatit

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Hepatit

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Hepatit Hepatit, virüsler rarafından oluşturulan bir hastalık olup karaciğeri etkilemektedir. 4 tip hepatit vardır. Bunlar A, B, C ve D'dir. Hepatit B, gebelikteki en ciddi tiptir. Kan, öpüşme ya da cinsel yolla Hepatit B geçebilmektedir. Hepatit B virüslü (HBV) kişiler herhangi bir belirti göstermeyebilir, ya da kendilerini hasra hissetmeyebilirler. Enfeksiyonlu bazı kişiler, kronik taşıyıcı (hastalık belirtileri yok fakat virüsü kanlarında taşıyan kişiler) olabilirler. Bu durum, bu insanların hayatları boyunca virüsü kanlarında taşıyarak başkalarına geçirdikleri anlamına gelir. HBV enfeksiyonlu bazı insanlar, siroz (karaciğerin sertleşmeği) ve karaciğer kanseri gibi karaciğeri ilgilendiren sorunlar yaşayabilirler. Amerika'da, yaklaşık her 250 kişiden l'i kronik bir taşıyıcıdır. Bazı kişiler, daha yüksek oranda HB...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sitomegalovirüs (Smv)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Sitomegalovirüs (SMV)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Sitomegalovirüs (SMV) SMV enfeksiyonu olan kişilerde belirtiler çok az olduğu için bu hastalığı tesbit etmek zordur. Belirtiler olarak kişilerde, ateş, yorgunluk, şişmiş lenf bezleri ve ağrılı boğaz vardır. Nadiren erişkinlerde SMV ciddi bir hastalığa yol açar. Her 10 insandan 6-7'sine SMV bulaşmasına rağmen, yaklaşık 10 kişiden 9'unda herhangi bir belirti ortaya çıkmayacaktır. SMV enfeksiyonu, gebelikte ve doğumdan sonra ortaya çıkan problemlere yol açmaktadır. Çünkü virüs, bebeğe plasenta, vajen ve süt yoluyla geçebilmektedir. Diğer virüslerle olan enfeksiyonların aksine SMV enfeksiyonu, bir kişi önceden bu hastalığı geçirse de ya da kaninda koruyucu antikorlar oluşsa da, bu kişide tekrar oluşabilir. Fetüsün enfeksiyona yakalanma riski, annenin ilk enfeksiyona yakalandığı dönemde en yüksektir. Çok az sayıda kadın...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kabakulak

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Kabakulak

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kabakulak Kabakulak, bir virüs tarafından oluşturulan hastalıktır. 15 yaşından küçük 10 insandan l'inde görülmektedir. Kabakulak çene altindaki bezlerin şişmesine sebep olur. Kızamık ya da su çiçeğinden daha bulaşıcıdır. Bu, kabakulağın gebelikte daha az görüldüğü anlami gelir. Eğer gebelikte kabakulağa yakalanırsanız, durumunuz gebelikten önce yakalanmaktan daha kötü olmayacaktır. Bir kadın gebeliğinin ilk l2 haftasında kabakulağa yakalanırsa, düşük oluşma riski 2 kar artacaktır. Kabakulak, erken doğuma da sebep olabilir. Bu enfeksiyon gebelikte çok seyrek görüldüğü için, herhangi bir doğumsal anomaliye sebep olup olmadığı bilinmemektedir. Kabakulağa karşı yapılan aşı, hastalığa maruz kalan gebe kadın sayısını oldukça düşürmüştür. Çocukluk döneminde geçirilen kabakulakta, sonradan hastalığa yakalanmaya karşı kiş...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kızamıkçık (Alman Kızamığı)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Kızamıkçık (Alman Kızamığı)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kızamıkçık (Alman Kızamığı) Farklı virüsler tarafından oluşturulan farklı kızamık tipleri vardır. İplerin çoğu gebelikte problem oluşturmazlar. Gebelikte en ciddi etkilere yol açan tip Alman kızamığı olup rubella virüsü tarafından oluşturulur. 1969'dan beri rubella için bulunan bir aşı, okul yaşındaki ve genç çocuklara rutin olarak uygulanmaktadır. Her 100 kadından yaklaşık 75-80'i çocuk doğurma yaşında kızamıkçığa karşı dirençlidirler. çünkü ya kızamakçığı çocukluklarında geçirmiş ya da aşı yaptırmış olmaktadırlar. Farkında olmadan rubella virüsüne yakalanabilirsiniz. Rubella virüsüne bir kez yakalandığınız takdirde, hayat boyu direnç kazanmış olursunuz. Kızamığa karşı insanların çoğunun dirençli olması çok iyi bir seydır. Çünkü, anneleri geheliklerinde bu virüse maruz kalan bebeklerde doğumsal anomaliler ve uz...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte 5. Hastalık

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  5. Hastalık

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Hamilelikte 5. Hastalık 5. hastalık adım, çocuklarda ateş ve cilt döküntüsüne sebep olan bir grup hastalık arasında 5. sırada tesbit edildiği için almıştır. Parvo-virüs B 19 adlı bir virüs tarafından oluşturulur. Bu çocukluk dönemi hastalığı, çok hafif fakat çok bulaşıcıdır. Temel bulgusu olan cilt döküntüsü, önce yanaklarda başlar sonra kolların ve bacakların arka tarafına yayılır. Nadir durumlarda eklem ağrılarına ve sinir sistemi bozukluğuna yol açabilir. Bütün erişkinlerin yaklaşık yansı, 5. hastalığa karşı antikor taşımaktadır. Bu da erişkinlerin bu hastalığa geçmişte maruz kaldıklarım gösterir. Gebelikte parvovirüs B 19 enfeksiyonu, endişeye neden olmaktadır. Salgınların olduğu bir bölgedeki öğretmen bayanlar gibi mikroba çok fazla maruz kalanlar ya da evinde enfeksiyonlu çocuğu olanlar diğerlerine oranla hastalığa yaka...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık