Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Gebelik(Hamilelik), Kararlar )

Hamilelik Hakkında ( Gebelik(Hamilelik), Kararlar )

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik), Kararlar Gebe kadınların almaşı gereken birçok karar vardır. Bebeğinizi nerede doğuracağınız, kim tarafından doğurtulaeağı ve en iyi doğum hazırlığı nasıl yapılır. Bunlardan birkaçı... Kendi bakımınız ve çocuğunuzun anne sütü ile beslenmesi hususunda da araştırma yapmak durumunda olabilirsiniz. Bu önemli kararlar, bebeğinizin doğumu yaklaşırken sizin ne kadar rahat olacağınızı ve bakımınızı ne kadar iyi yapacağınızı etkileyecektir. Seçenekleriniz üzerinde kocanızla birlikte doktorunuzla erkenden tartişırsanız, en iyi kararı alma şansınız artacaktır. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi,...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında(Gebelikte(Hamilelik) Büyüme Ve Gebelikte Meydana Gelen Değişmeler)

Hamilelik Hakkında(Gebelikte(Hamilelik) Büyüme ve Gebelikte Meydana Gelen Değişmeler)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte(Hamilelik) Büyüme ve Gebelikte Meydana Gelen Değişmeler Planlanma Büyüme ve Gebelikte Meydana Gelen Değişmeler 0-14. Haftalar (İlk Trîmester) Anne: - Adetiniz ya çok hafiftir ya da kesilmiştir. - Mide bulantısı ve kusma yaşayabilirsiniz fakat bu dönem- den sonra bunları genel- olarak yaşamazsınız. - Göğüsleriniz genişleyebilir ve dokunmakla ağrı duyabilirsiniz. - Meme başları daha çıkıntılı hale gelebilir. - Daha sık idrara çıkabilirsiniz. 14-28. Haftalar arası (2. Trimester) Anne: - Karnınız şişmeye başlar. Bu periyodun sonunda rahim kaburgalara yaklaşır. - Kanınızın ve göğüslerinizin üzerindeki cilt gerilir ve gerilme çizgilerin! görebilirsiniz. -Aşağı yukarı 16-20. haftalarda fetüsün hareket ettiğini hisse...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik), Büyüme Ve Gelişme)

Hamilelik Hakkında (Gebelik(Hamilelik), Büyüme ve Gelişme)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelik(Hamilelik), Büyüme ve Gelişme Gebelik boyunca fetüs, kalınbağırsağın bir parçası olan rektumla idrar kesesi arasına yerleşmiş kaslı bir organ olan anne rahminde gelişir. Rahim iç tabakası kalınlaşır ve kan damarı fetüsü besleyecek şekilde genişler. Bütün gebelik boyunca fetüs büyüdükçe rahim de genişlemeye devam eder. Plasenta, döllenmiş yumurta rahme tutunur tutunmaz oluşmaya başlar. Plasenta, anneden fetüse oksijen, besin, ilaç, hormon ve diğer maddeleri taşıyan bir kanallar sistemi olarak düşünülebilir. Tersi istikamete de fetüste oluşan artık ürünleri anne kanma transfer eder ve orada da bu maddeler anne böbreği tarafından dışarı atılır. Plasenta, insanda sonradan göbek noktasını oluşturacak olan göbek bağıyla irtibatlıdır. Plasenta, döllenmiş yumurtanın duvarında, parmaksı çıkıntılarla uzanarak geliş...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(Hamileliğin) Teşhisi)

 Hamilelik Hakkında ( Gebeliğin(hamileliğin) Teşhisi)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin Teşhisi Adet kesilmesinden sonra gebelik olup olmadığı tesbit edilebilir. Erken gebelik döneminde, gelişen plasenta tarafından yapılan hCG (humman chorionic gonadotropin = insan koryon ganadotipini), annenin kanında ve idrarında bulunmaktadır. Doktorunuza ya da herhangi bir klinikte test yaptırabilirsiniz. Ya da temin edeceğiniz gebelik test cihazlarıyla kendiniz test yapabilirsiniz. Evde kullanılan gebelik test cihazlarının çoğunu reçetesiz şekilde temin edebilirsiniz. Eğer vücudunuzda yeterince hCG varsa, test cihazlarında bulunan kimyasal maddeler idrarınızdaki hCG ile reaksiyona girecektir. Testler hCG'nin varlığım farklı yollarla gösterirler. Bazıları sıvı içerisinde bir halka oluştururken bazıları renk değiştiririrler. Eğer usulüne uygun kullanılmazlarsa çok kolay yanlış sonuçlara ulaşılabilir. Bundan dolay...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında (Gebeliğin(Hamilelik) Erken Belirtileri )

Hamilelik Hakkında (Gebeliğin(Hamilelik)  Erken Belirtileri )

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebeliğin(Hamilelik) Erken Belirtileri Çoğu kadının gebeliğinin ilk bulgusu, görülmeyen bir adettir. Fakat her kadın düzenli bir adete sahip olmayabilir. Adet kanamaları hastalıklardan ya da stresten etkilendiği için diğer belirti ve bulguların da gözlemlenmesi gerekir. Bunlar; * Kısa süreli adet kanaması ya da adet kanamasının kesilmesi * Ağrılı göğüsler * Çok yorgun hissetmek * Mide bulantısı ve diğer mide şikayetleri * Karnın şişkin hissedilmesi * Sık sık idrara çıkma isteği Eğer bir adetinizi görmemişseniz ve yukarıdaki belirtilerden de birkaçı sizde mevcutsa doğum kontrol yöntemi uyguluyor olsanız da gebe kalmış olabilirsiniz. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, ham...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık