Hamilelik

Hamilelik Hakkında( Döllenme)

Hamilelik Hakkında( Döllenme)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Döllenme Gebelikle sonuçlanan yumurta ve spermin birleşmesine fertilizasyon (döllenme) diyoruz. Bir kere yumurta, yumurtalıktan serbest birakıldı mı her an bir sperm tarafından döllenebilir. Sperm hücreleri erkeklik cinsel organı olan penisin hemen altında bulunan skrotumdaki testislerde (erbezi) yapılmaktadır. Sperm hücreleri olgunlaştıktan sonra, vaz deferens adı verilen küçük tüpler aracılığıyla testislerden atılmaktadır. Sperm teslisten ayrıldıktan sonra, idrar kesesine yakın bir bölgede yerleşmiş olan prostat bezi ve seminal veziküllerde (küçük kesecikler) yapılan sıvılarla karışmaktadır. Sıvıların ve spermin karışımına semen (meni) adım veriyoruz. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamile...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Adet Görme (Menstrüel Siklus))

Hamilelik Hakkında ( Adet Görme (Menstrüel Siklus))

> Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Adet Görme (Menstrüel Siklus) Bir kadının gebe kalabilirliği (fertil olması), ddetlerine (mensrrüel siklus) bağlıdır. Adet boyunca görülen tüm değişiklikler, vücutta bazı fonksiyonları kontrol etmek için üretilen hormonlar tarafından idare edilmektedir. Her ay hormonlar, rahmin iç tabakasının gelişmesin! ve yumurtanın olgun bir foliküi (yumurtalıklardaki küçük hücre topluluklannın yumurtanın etrafım sarmasıyla oluşan yapı...) haline gelmesini sağlamaktadırlar. Bir yumurta olgun hale geldikten sonra yumurtalıktan salıverilir ki bu olaya ovulasyon (yumurtlama) adım veriyoruz. Ortalama bir adet süresi, adetin ilk gününden "diğer adetin ilk gününe kadar olacak şekilde 28 gündür. Tipik olarak adet süresi 28 gün olmasına karşın 23 ile 35 gün arası süreler de normal kabul edilmektedir. Adetleriniz aydan aya bazen değişebilmektedir. A...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Üreme Nasıl Olur? )

Hamilelik Hakkında ( Üreme Nasıl Olur? )

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Üreme Nasıl Olur? Üremenin oluşabilmesi için, çok hassas, bir şekilde ayarlanmış bir olaylar zinciri oluşmak zorundadır. Üremenin nasıl olduğu konusunda kazanılacak temel bir bilgi, gebeliğe hazırlık hıisusunda size yardımcı olacaktır. Bu bilgi, size en verimli döneminiz! tesbitte, diğer bir ifadeyle gebe katmanız için en ideal zamanı belirlemede yardımcı olacaktır. Erken gebelik boyunca hızla mcydana gelen değişimleri de, anlamamıza yardımcı olacaktır. ( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan) DERLEYEN: ALINTIDIR. ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, (Geç Yaş Gebeliği(Hamilelik) )

Hamilelik Hakkında, (Geç Yaş Gebeliği(Hamilelik) )

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Geç Yaş Gebeliği(Hamilelik) 30 ya da 30 yaşın üzerindeki kadınların çoğu sağlıklı olarak gebe kala bilmekte ve sağlıklı bebek sahibi olabilmektedirler. Buna karşın bu kadınlarda bazı sorunlar oluşmaktadır. Yaşlarının gebe kalabilmelerine etki edip etmeyeceği, bebeklerinin kendi sağlıklarım ne derece etkileyeceği konusunda endişeli olmaktadırlar. Gebe kalmak isteyen bir kadın için "güvenli değildir" diyebileceğimiz kesin bir yaş sınırı olmamasına rağmen bu bayanlarda bazı özel durumlar için dikkatli olunmalıdır. Bir kadının üreme fonksiyonu 30 yaş ve üzerine yaklaştıkça tedrici olarak azalmaktadır. Bundan dolayı bu yaştaki kadınlarda gebe kalabilme epey bir zaman almaktadır. Kadın yaşlandıkça bazı sağlık ve doğumla ilgili problemler daha sık oluşmaya başlamaktadır. Gebelik kadının bünyesine Yeni yükler yüklediği için, gebe...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, (Gebelikte(Hamilelikte) Enfeksiyonlar)

Hamilelik Hakkında, (Gebelikte(Hamilelikte) Enfeksiyonlar)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikte(Hamile) Enfeksiyonlar Enfeksiyonlar, hem fetüse hem de anneye zarar vermektedirler. Gebelikte bazı enfeksiyonlar fetüste çok ciddî bazı doğumsal anomalilere ve hastalıklara sebep olabilmektedir. Bazıları aşılamayla önlenebilir. Kızamık, kabakulak, tetanoz, çocuk felci, kızamıkçık gibi aşısı olan bazı hastalıklara karşı dokrorunuzdan aşı yapmasını isteyebilirsiniz. Çocukluk döneminde bunlara karşı aşılı olmuş olsanız bile şu anda bunlara karşı dirençli olmayabilirsiniz. Eğer gebelikten önce aşılanırsanı; bu hastalıklara karşı korunmu olursunuz. Eğer aşı olmak isterseniz birleşmeden en az 3 ay önce olmalısınız. Bu zaman diliminde doğum kontrolü uygulamalısınız. Eğer ülkemizde bulunmayan enfeksiyonların bulunduğu bir ülkeye seyahati planlıyorsanız bu hastalıklara karşı aşıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer doğum kontro...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık