Hamilelik

Hamilelik Hakkında ( Aile Ve Sağlık İzni Kanunu )

Hamilelik Hakkında (  Aile ve sağlık izni kanunu )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Aile ve sağlık izni kanunu Bu kanun 50 ya da daha fazla çalışanı olan özel ya da kamu patronlarım, aşağıda belirtilen durumlarda işçilerini para ödemeden 12 iş haftası izin vermesini öngörebiîmektedir. 1- Doğum, evlat edinme ya da çocuğun bakımı. 2- Eş, çocuk, anne ya da babanın ciddi bir sağlık durumundan dolayı (örneğin bir hastalık, kaza, fiziki ya da zeka durumunu ilgilendiren vakalar) bakıma ihtiyaç duyulduğu zaman. 3- Bir çalışan, kendi sağlık durumundan dolayı işini yapamayacak durumda ise... (Örneğin hamilelikle ilgi!i soruniar olabilir). Bir patron çalışanının, 12 haftalık sürenin herhangi bir döneminde kişisel ya da hastalık iznini ya da ödemeli tatilin! geçirebilme imkanını sunabi1melidir. Bunun dışında hareket edenler için patronlar, ödemeli izin sağlamak zorunda değildirler. ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( İş Güvenliği Ve Sağlık Yönetimi Kanunu )

Hamilelik Hakkında ( İş güvenliği ve sağlık yönetimi kanunu )

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikle İş güvenliği ve sağlık yönetimi kanunu 1978’de ( amerika’da) kabul edilen gebelikle ilgili kanun patronunuza diğer sakatlıklarda olduğu gibi gebelikle ilgili sakatlıkların da tazmin edılmesi görevini yüklemektedir. İş güvenliği ve sağlık yönetimi kanunu Bu kanun işverenlere, fiziksel bir bozukluğa yol açabilecek kazalardan uzak bir iş alanı oluşturmak zorunluluğu getirmektedir patronlar çalışanlara tehlikeli kimyasal madde ve diğer maddeler hakkında bilgi vermelidirler. Belediye kararları da çalışanlara ve sendikalılara, çalışma alanında bulunan maddelerin isimlerim sorma hakkını vermektedir. '"' Ulusal çalışma güvenliği ve sağlık enstitüsü kazaları tesbit eri kontrol yöntemlerini oluşturur ve tehlikeleri önleme yöntemlerini önerir. DERLEY...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Gebe Çalışanların Sakatlık (Maluliyet) Hakları)

Hamilelik Hakkında (  Gebe Çalışanların Sakatlık (Maluliyet) Hakları)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebe Çalışanların Sakatlık (Maluliyet) Hakları çalışan gebelerle ilgili politikalar, şirketten sirkece ve ülkeden ülkeye göre değiştirmektedir. Amerika'da çalışan 10 kadından sadece 4'üne Çocuk doğumu için 6 haftalık sakatlık parası ödenmektedir. Diğerleri ya Hasta olarak işten ayrılmakta, ya da kendisine ödeme yapılmadan izne çıkmaktadır- Aile ve sağlık izni kanunu (Amerika'da), kadının hakları koruvarak doğum için geçici olarak işten ayrılmasını sağlamaktadır. Bu hakka sahip olabilmek için çalışan, patronu için en az 12 ay ve bu 12 ay içerisinde minimum 1250 saat çalışmış olması gerekir. 1978'de kongreden geçen gebelikle ilgili kanun, diğer sakatlıklarda olduğu gibi, gebeliklerle ilgili sakatlıkların tedavisi için, patronlara sağlık tazminatı ödemeyi şart koşmaktadır. Bu kanun şu anlama gelir: Gebelik yüzünden ...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında, Gebelikle İlgili Sakatlık

Hamilelik Hakkında,  Gebelikle ilgili Sakatlık

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Gebelikle ilgili Sakatlık Bir sakatlığa sahip olmak demek, günlük görevleriniz! yerine getirmeye mani olabilecek fiziksel problemlerden dolayı çalışmamanız anlamına gelir. Gebeliğiniz, kısmen ya da tamamen sakatlayıcı olabilir. Sakatlık, 3 gruba ayrılabilir. 1- Gebeliğin kendisinin sakat oluşur: Bazı kadınlar mide bulamışı, kusma, hazımsızlık, baş dönmesi, şişmiş bacaklar ve eklemler gibi yan etkiler görebilirler. Bu problemler genelde hafif düzeydedir. 2- Komplikasyonlara bağlı sakatlık: Enfeksiyon, kanama, erken doğum ya da fetüsü saran amniotik boşluğun erken yırtılması gibi daha ciddi sorunlar sakatlığın nedeni olabilir. Gebe kalmadan önce bulunan kalp hastalıkları, şeker ya da yüksek tansiyon gebelikte sakatlık nedeni haline gelebilirler. 3- îse bağlı sakatlık: Bazı zehirli maddelere, iş yerinde fetüse z...Devamını Oku »

Hamilelik Hakkında ( Kadın Çalışması, İşi)

 Hamilelik Hakkında (  Kadın çalışması, İşİ)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Kadın çalışması, İşİ Bugün çocuk doğurma yaşındaki kadınların 3’te 2’sinden fazlası ev dışında Bir işte çalışmaktadır. Bu kadınların 1 milyon dan fazlası her yıl gebe kalmaktadır. Çoğu doğuma çok az zaman kalana kadar çalışmakta ve doğumdan sonra birkaç hafta içerisinde işe dönmektedir. Yapılan için sağlıklı oluşu ve emniyeti üzerine artan bir uyanıklılık eğilimi kadınlara, sağlık sorumlularına ve çalışaniara cevabı kolay olmayan şu soruları sordurdu; Bu iş gebe bir kadının çalışması için güvenli mi? Ne kadar süre çalışmaya devam edilebilir.'1 Hangi şartlar altında çalışılacak'Çalışmanın ne gibi etkileri bulunmaktadır. Gebe kadınlar, genelde önceden yapmaya alıştıkları aktiviteleri yapmaya devam edebilirler. Çeviklik ve güç gerektiren yük taşıma, tırmanma, ağırlık kaldırma gibi aktiviteler bazıları için zararlı olabilir. ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83
Yukarı Çık