Hamilelik Hakkında, Fetüsün Test Edilmesi

Hamilelik Hakkında, Fetüsün Test Edilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Fetüsün Test Edilmesi

Fetüsün sağlığım kontrol etmek için birçok teknik kullanılmaktadır. Bu bölümde açıklanan teknikler genel olarak gebeliğin ikinci yarısında kullanılmaktadır. Yine de fetüsün sağlığım kontrol etme ihtiyacı duyulursa bu durumda kullanılabilirler. Çoğu zaman bu testler her şeyin yolunda gittiğin! göstererek endişeleri ortadan kaldırmaktadır. Diğer testlerin doğrulanması ya da daha fazla bilgi için bu testler kullanılmaktadır. Problemler oluştuğu zaman bu testler erkenden tesbit etmeyi sağlamaktadırlar.

Bu testler, sağlıklı bir bebek garanti etmedikleri gibi var olan hastalığı da tedavi etmezler. Yaptıkları şey, özel bakıma ihtiyaç duyulup duyulmadığına karar verilmesini sağlamaktır. Diğer testler sorun olmadığım gösteriyorsa, bebeğinizin sağlığı hakkında kendinizi daha güvenli hissedeceksiniz.

Risk faktörlerine ya da rutin test sonuçlarına bağlı olarak, problemin teşhisi için diğer testlere de ihtiyaç duyulabilir. Amnio sentez ya ua koryonîk villüs öneklemesi (Amnıocentesis)/Chorianic villus sampling) bu testlerden bazılarıdır.

Ultrason Ultrason, ses dalgaları aracılığıyla bebeğin resmini ekranda oluşturur. Bugün, birçok doktorun muayenehanesinde ve her büyük hastanede bulunabilmektedir. Bu teknoloji kadının genel sağlık bakımı için çok faydalıdır. Özellikle doğum ve gebelik sırasında büyük bir önemi taşır. Ultrasonun 30 yıllık kullanımı boyunca anneye ya da bebece zararlı bir etki gösterdiği saptanmamıştır. Ultrason, küçük bir kristal tarafından üretilen ses dalgaları formunda bir enerjidir. Ses dalgaları, insan kulağı tarafından duyulamayacak kadar yüksek bir frekansa sahiptir. Ses dalgaları, transdüser (transducer) adlı aygıtla vücudun özel bir bölgesine doğru yönlendirilirler. Transdüser cilt üzerinde hareket ettirilmektedir. Ses dalgaları, yankı gibi vücut organlarına çapmakradır Bu ses dalgaları, fetüsün kalp atışlarına, iç organların resimlerine dönüşmektedir. Televizyon ekranına benzer bir ekrana fetüsün iç organları ve fetüsün kendisi yansımakta- dır. Eş zamanlı ultrason, hızlı bir şekilde hareketsiz resimleri ard arda birleştirerek hareketli resim oluşumunu sağlamaktadır.

ultrason, sıklıkla bilinen bir durumu kontrol ya da muhtemel bit sorunu teşhis ermek için kullanılır. Diğer testlerin yardımcı olmadığı birçok konuda uicrason değerli bilgiler sağlamaktadır. Ultrason, hatıra olarak fetüsün fotoğrafım çekmek için dizayn edilmemiştir. Ultrason, bazen fetüsün erkek mi kız mı olduğunu gösterse de yalnız bu amaç için kullanılmamalıdır. Başka bir açıdan ultrason, fetüs için yapılan sınırlı bir fizik muayenedir. Fetüsün iyiliği ve sağlığı hakkında değerli bilgiler vermektedir. Bunlar aşağıda sıralanmıştır:

- Fetüsün yaşı

- Fetüsün büyüme hızı

- Plasentanın yerleşim şekli

- Fetüsün rahimdeki pozisyonu, hareketleri, solunumu ve kalp atış hızı

- Rahimdeki amniotiJc sıvı (amniotic fiuid) miktarı

- Çoğul gebeliğin olup olmadığı

- Bazı doğumsal anomaliler

Ultrason muayenesine hazırlık için, karın bölgesine kolayca ulaşılabilecek elbiseler giyilmelidir. Bazı hastaneler bir hastane geceliğinden giyilmesin! istemektedirler. Er- ken gebelik döneminde yapılan muayene için idrar kesenizin dolu olmasına ihtiyaç duyulabilir, (idrara çıkmamış olmanız gerekir)

Bir doktor ya da ultrason alanında özel eğitim almış sağlık ekibinden bir üye, muayenenizi yapacaktır. Kaburgaların alt bölgesinden kaşığınıza kadar olan bölgeniz açık olarak masaya yattığınızda, deri yüzeyiyle transdüserin daha iyi temas etmesi için bir jet ya da mineral yağı cildinize sürülecek, sonra transdüser karın bölgesinde dolaştırılacaktır. Ses dalgaları transdüserden çıkarak vücuda girecektir, tç organlara ve fetüse ulaştıktan sonra geriye yansıyacaktır.

Başka bir transdüser şekli ise, pelvis organlarının muayenesi için vajen yoluyla kullanılanıdır. Bir vajen probuyla (sonda) yapılan muayene, pap testindeki gibi ağrısız bir muayenedir.

( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan)

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık