Başarı

Mümin Sekman Yazıları

Mümin Sekman Yazıları

Nebraska'da yaşlı bir adam yaşıyordu. Patates ekmek için bahçeyi bellemesi gerekiyordu, fakat bu o yaştaki biri için çok zor bir işti. Tek oğlu olan David ona yardım edebilirdi fakat o da hapisteydi. Yaşlı adam oğluna bir mektup yazdı ve durumunu anlattı. "Sevgili David, Patates bahçemi belleyemeyeceğimden kendimi çok kötü hissediyorum. Bahçeyi kazmak için oldukça yaşlanmış sayılırım. Burada olsan bütün derdim bitecekti. Biliyorum ki sen bahçeyi benim için hallederdin. Sevgiler, Baban." Birkaç gün sonra oğlundan bir mektup aldı. Babacığım, "Babacığım sakın bahçeyi kazma, ben oraya cesetleri gömmüştüm! Sevgiler David" Ertesi gün sabaha karşı FBI ve yerel polis çıka geldi ve tüm sahayı kazdı ama herhangi bir cesede rastlamadılar. Yaşlı adamdan özür dileyerek gittiler. Aynı gün yaşlı adam oğlundan bir mek...Devamını Oku »

Başarıyı Artırmanın Yolları

Başarıyı artırmanın yolları

Zihninizde gerçekleştirmeyi çok istediğiniz bir hedef belirleyin. Kendinize inanın, ısrarcı olun, pes etmeyin. İş dünyasında, aile yaşamında, sporda, politikada bu temel kuralları uygulayın. Başarılı olma şansınız inanılmaz ölçüde artacaktır. Mahatma Gandi’nin şu sözlerini dikkatlice okuyun: “Ortalama yetenek düzeyinin altında herhangi bir insan olmaktan öte bir iddiam yok. Benim harcadığım çabayı harcayan, beslediğim umudu besleyen ve gösterdiğim inancı gösteren her insanın aynı başarıyı elde edeceğinden en ufak kuşkum bile yok.” İnanç bazen de felaketler karşısında daha güçlü olmanızı sağlar. 9 Aralık 1914 gecesi, Edison’un fabrikası bir yangında enkaz haline gelmiş; bir hayat boyu süren emek ve gayretlerinin neticesi adeta birkaç saat içinde kül olmuştu. O soğuk kış gecesi, yangını kontrol altına almaya çalışan itfaiyecileri seyreden Edison, büyük bir şaşkınlık içindeydi. Ertesi sabah, fabrika enkazını gezen Edison’...Devamını Oku »

Başarı Yazıları

Başarı Yazıları

Güzel konuşan ve değerli fikirleri,görüşleri olan bir düşünürden bir toplantıda konuşması istenmiş. Konuyu verdikten sonra ne kadar uzayacağı ve ne zaman konuşmayı yapabileceği sorulduğunda; “ O size bağlı demiş. Eğer uzun bir konuşma istiyorsanız hemen, orta uzunlukta bir konuşmayı birkaç hafta sonra ama eğer çok kısa konuşmamı istiyorsanız, hazırlanmam için birkaç sene gereklidir” diye ilave etmiş. Yazıma başlarken “ mutluluk ve başarı Anahtarı” olarak şu özetlemeyi dikkatlerinize sunmayı yeğledim. Daima; hayal et, yaratıcı ol. Olumlu düşün, planla, hesaplı risk al. Çok çalış ve uygula, başarıyı bulacaksın. Daima; gözlerini içine dik, sonra durdur iç dünyanı. Anılarını yaşa, zenginliğini kavrayacaksın. Daima; iç dünyanı, dış dünya ile uyum içine sok. İyiyi, doğruyu, güzeli dengelerde ara, mutluluğu bulacaksın. Mutluluk ve ...Devamını Oku »

İyi Başarı Yazıları

İyi Başarı Yazıları

Öncelikle belirtmeliyim ki bu yazım biraz kopuk olacak ama sonlara doğru bağlayacağım. Başarıyla ilgili ortaya atılan binlerce tanım, binlerce tartışma, binlerce anı var şüphesiz. Başarı yükseltilmelidir ve başarı kovalanmalıdır. Ben buna katılmıyorum. Günümüz şartlarında başarı bu değildir. Başarı insanın istediği şey değil, mutlu olduğu şey hiç değil. Başarı bir insanın, sistemin en büyük çarkı olmak istemesidir. Büyük çarkları görüyoruz; doktorlar, mühendisler, ceo'lar, anayasa mahkemesi başkanları... Muhakkak bu mevkileri isteyen ve yıllarını harcayan milyonlarca insan var. İstenmelidir de, ben de istiyorum. Peki bu ne kadar doğru? Dayatılanın yanında bu mevki onu ne kadar mutlu edecek? Koltuk sevdası bir yerde. "Hangi bölüm?" diye sorulduğunda daha iyi bir cevap verebilmek için mi çalışıyor onca insan sanki. Bu böyle olmamalı, nerede olması gerektiğini görüp orada olmaya çabalamalı insan. **** Başarı ve malubitet konulu onlarca hikaye anlatabilirim...Devamını Oku »

Başarılı Kişilerin Sözleri

Başarılı Kişilerin Sözleri

Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur. P.Drucker Doğru yolda giden kaplumbağa eğri yolda giden yarış atını geçer. J. J. Rousseau Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. Konfüçyüs Uçurtmalar, rüzgâr kuvvetiyle değil, bu kuvvete karşı uçtukları için yükselirler. William Churchill Hırs bir teknenin, yelkenini şişiren rüzgâra benzer. Fazlası tekneyi batırır. Azı da tekneyi olduğu yerde saydırır. Voltaire Şampiyon olmak demek, şampiyon gibi düşünmek demektir. Dennis Waitley Deha, insanın kendi ateşini yakmasıdır. J.Foster İnsanoğlunun içinde uyuyan güçler vardır. Kendisi bile şaşırır. Çünkü bu güçlere sahip olduğu aklından bile geçmez. Bu güçleri uyandırıp eyleme geçebilirse, o kişinin hayatında büyük bir devrim olurdu. Swette Marden Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olamk şartdır. Balzac Hiçbir şeye cesaret etmeyen, hi...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık